Amalgaam vullingen vervagen door zirkonium-porselein

Author:
Jahangu
Posted:
di, 10/16/2018 - 11:50
Ik laat 4 amalgaamvullingen die versleten zijn vervangen door zirkonium-porselein. De amalgaamvullingen zijn verwijderd. Nu zit in de vullingen tijdelijk cavit tot het porselein wordt aangebracht. Als zo'n proces plaats vindt is het dan zo dat de amalgaam volledig wordt verwijderd? Of is het mogelijk dat de amalgaam gedeeltelijk wordt verwijderd en dat daar bovenop porselein wordt geplaatst.
Jahangu

Als antwoord op door vV

Het is niet de schuld van de tandarts. Ik heb niet de tijd gehad om het te vragen. Pas bij thuiskomst heb ik gekeken naar de met cavit gevulde tanden. Bij een kies lijkt een klein wat meer donker plekje te zijn onder een van de witte cavit vullingen. Dat kan natuurlijk ook een schaduw zijn. Ik heb wel een tandartsspiegel en een zaklamp maar ik ben geen tandarts. 3 van de 4 tanden waren duidelijk wit van de cavit. 1 tand lijkt niet opgevuld met cavit. Zou dat kunnen? Dat de amalgaamvulling dermate klein was dat het niet nodig is om die tijdelijk op te vullen met cavit? Daarin lijkt ook nog een donker plekje te zitten. Alhoewel duidelijk lichter van kleur als van een amalgaamvulling die ik nog heb. Dat kan natuurlijk ook een groef/gaatje zijn die wat donker eruit ziet als je het bekijkt met een tandartsspiegel en een zaklamp.

Ik heb al gebeld met de receptie. Mij is verzekerd dat alle amalgaam wordt verwijderd. Dit ook in verband met de aanhechting van het porselein.

Bij de volgende afspraak zal ik het nog aan de tandarts vragen voordat het porselein wordt geplaatst.
di, 10/16/2018 - 13:13 Permalink