Alveolitis

Author:
Marian68
Posted:
zo, 01/31/2010 - 10:49
Vorige week woensdag is bij de tandarts een afgebroken kies getrokken.
Ze kregen de boel niet verdoofd en tijdens het trekken (zonder verdoving dus) bleek dat de kies ontstoken was.
De wond werd gehecht en ik kreeg pijnstillers mee, brufen bruis 600 mg.

Vrijdags was de pijn zo erg dat ik ben teruggeweest. De wond bleek ook ontstoken. Nu kreeg ik wel een verdoving die werkte. De wond is schoongemaakt en met een laserlamp behandeld.
's avonds en 's nachts had ik hevige pijn, zodat ik zaterdags naar de weekendtandarts ben geweest. Die heeft een foto gemaakt en daarop was te zien dat ook het bot was ontstoken.
Hij zou de wond schoonmaken en er medicijnen inspuiten. Na de verdoving werd ik echter niet goed. Heel mijn lichaam begon te schokken en ik kreeg mijn ademhaling niet rustig. Dit duurde ongeveer 5 minuten. Heel eng was dat.
Daarna kreeg ik nog een verdoving en weer gebeurde dit.
De tandarts schrok ook, komt zelden voor!
Daarna was het een klein beetje verdoofd, dus het deed vreselijk veel pijn.

Pijn zakte niet, dus zondags weer terug. Hij durfde me toen niet te verdoven dus de wond werd weer schoongemaakt zonder verdoving. Dit was de ergste behandeling die ik ooit heb meegemaakt. Ik moest ondersteund worden naar de auto toe.

Veel pijnstillers en antibiotica mee, maagbeschermers en perio-aid om te spoelen. Op woensdag weer contact opgenomen met de tandarts, volgens hem zat ik op het hoogtepunt en moest het vanaf nu beter worden.
Donderdags was het ook wat beter, vrijdags weer helemaal niet. Gisteren ging het weer wel, maar nu, zondag, heb ik weer meer pijn. Ook lijkt het wel of ik weer koorts heb.

Sinds vrijdag slik ik geen antibiotica meer. Zou dat verkeerd zijn?

Wie herkent dit of heeft tips of advies.
Ik word zo langzamerhand wanhopig omdat het maar duurt en duurt.

Ook vraag ik me af of de kies, die ontstoken was, wel getrokken mocht worden.

Ik hoop op reacties.
mecánico para …

Een kies met een ontsteking mag zeker wel getrokken worden. probleem is dat de kans op de door u beschreven complicaties niet specifiek zijn voor een ontsteking voor af. Een alveolitis kan altijd optreden, en dat heeft meer met de omgevingsfactoren van de kies te maken tijdens de verwijdering. Alleen, welke de doorslag geeft weet je niet. vervelend blijft het overigens wel. Het wondje uitspuiten met 1,5% lauwe Waterstofperoxide is vaak de enige remedie om van de klachten af te komen. soms moet je dat dan 3-4x per week doen voor resultaat en is het probleem pas na 3 weken weg. de klachten worden overigens wel sneller veel minder, maar toch, het duurt en het duurt.
De oorzaak zit in het niet netjes op gang komen van een stolsel in de wond. oorzaak vaak een combinatie van verdoving, druk bij weghalen van de kies, en patient gebonden factoren bijv diabetes, roken, lokaal slechte doorbloeding zonder aanwijsbare reden, of dingen die je niet 123 kan benoemen als je de kies eruit haalt. Kan de volgende keer helemaal niet optreden bij een schijnbaar identieke situatie...........dus
zo, 01/31/2010 - 11:23 Permalink