Altijd Boren

Author:
juultje16
Posted:
vr, 11/08/2002 - 17:07
Hallo,ik ben Juultje.Ik ben 16 jaar,en kom uit Scheveningen.Ik ben pas 16,maar heb al 8 vullingen in mijn gebit!Terwijl ik poets mijn tanden 2keer per dag(meestal).Maandag moet ik weer naar de tandarts,ik vrees dat ik weer gaatjes heb.Kan iemand mij uitleggen hoe het kan,dat ik op zo'n jonge leeftijd,al zoveel gaatjes?
groetjes Juultje.
patericia

Toen ik 16 was had ik nog niet eens 8 goede tanden:) Je kan niet zeggen of het aan de leeftijd lig. Het is bij iedereen verschillend. Helaas maar soms kan je nog zo goed poetsen en toch blijven die gaatjes komen :sad:
vr, 11/08/2002 - 17:42 Permalink
juultje16

Bedankt voor het berichtje.
Ik had nog een vraag:Ik heb alleen maar zwarte vullingen,zijn die ook beter dan zilvere of witte vullingen?

Juultje.
vr, 11/08/2002 - 18:58 Permalink
Stefan

juultje16 Ik kan je vertellen ik heb allemaal witte vullingen. En al mijn kiezen zijn gevuld met een vulling. En twee kiezen zit een kroon.
Ook mijn tanden zitten vullingen ik heb nog maar 4 tanden zonder vulling.


Alleen een amelgaam vulling kan wel 30 jaar mee het is bewezen. witte vullingen schijnen minderlang mee te gaan. Ook is het zo dat er minderlang geboord hoeft te worden. Dan bij een amelgaam vulling. Alleen het plaatsen van deze vulling duurt langer en is duurder. Als bij een amelgaam vulling.

ik ben 26 jaar en ik moet voor een vulling moet ik 25% zelf betalen. En de prijs die duurder is dan een amelgaam vulling. Hoeveel zal ik mijn laatste rekening moet bekijken. Ik ben Z-F verzekerd.

ik moet a.s donderdag naar de tandarts voor controlle en vrees dat ik wel ergens wel een gaatje heb zitten. bij mij is het elke controlle wel raak.
za, 11/09/2002 - 22:08 Permalink
Maurice

Hallo Juultje16, je ziet aan de reachtie dat je toch beter gewone oude vullingen kan laten maken, in het zichbare gedeelte kan ik mij dat wel voor stellen, witte vullingen, maar dan toch nog.

Groetjes Maurice.
(Marleen voor jou een prive bericht)
za, 11/09/2002 - 22:45 Permalink
juultje16

Hallo,
Ik was Maandag dus weer bij de tandarts,en ik had 2 Gaatjes.Weer heeft hij,met zwarte vullingen gewerkt.Hij zegt dat dat die juist het meest effectief zijn.Nou,mijn teller staat nu op 10 gaatjes.Is er iemand op zo'n jonge leeftijd al zoveel gaatjes in z'n gebit heeft?Laat maar snel horen!

Groetjes Juultje
wo, 11/13/2002 - 22:42 Permalink
Stefan

Ik ben 35 jaar kennelijk hoor ik bij de gelukkige. wand ik heb maar 3 zwarte amelgaam vullingen.
En ik was Dinsdag J-L bij de tandarts. [controlle]
Eigelijk was de bedoeling om van die zwarte vullingen af te komen. Om te vragen of hij ze wilden vervangen.
Maar ik dacht laat maar. Misschien in Mei bij de volgende controlle.
Dan ik zal gaan zeggen. Vervang deze voor witten. [beetje angst]
Maar zwarte amelgaam vullingen gaan echt heel lang mee. Wand de laatste is er bij mij bij gekomen toen in 12 jaar was. Dus reken maar uit hoelang ze er bij mij in zitten.

10 vullingen bij een 16 jarigen lijkt niet uit zonderlijk. Mijn broers en zussen hadden op die leeftijd zeker dat aantal.

Om gaatjes te voor komen. Moet je twee maal per dag poetsen. En let dan er op dat je allles goed poetst. Zorg dat je overal bij komt. En op 1 plek een tijdje door poetsen.
Zoals op die poets filmpje die op deze site te vinden is.
Je kan ook met spoeldrank controleren of er tandplak achter blijft na het poetsen.
Tandplak is de bron voor het aan maken van gaatjes.

Succes.
wo, 11/13/2002 - 23:51 Permalink
Pisces

Juultje, ik denk dat jij gewoon meer aanleg heb voor gaatjes. Ik heb eens gehoord van iemand die d'r vader tandarts was en bij iedere controle had ze wel gaatjes. Terwijl een meisje bij haar in de klas heel veel snoepte (zij zelf natuurlijk niet met een tandarts als vader !) en die had nooit iets. Ik ben zelf al bijna 16 jaar niet bij de tandarts geweest en nog nooit ergens last van gehad. Er moet nu een hoop gebeuren als ik ga. Dat is logisch, maar ik denk toch dat ik een sterk gebit heb. Want ik heb hier berichten gelezen van mensen die een jaar of 5 niet geweest waren en al vreselijk veel last hadden. Jij hebt jammer genoeg gewoon pech, denk ik. Maar wat betreft die zwarte vullingen : gewoon laten vervangen, hoor. Het zijn JOUW tanden en jij bepaalt wat daarmee gebeurt. Wil jij witte vullingen ? Nou, dan heeft-ie ze maar te veranderen.

Pisces
do, 11/14/2002 - 13:49 Permalink
zamantha

ik ben 16 maar ik heb er wel meer als 10 hoor ik zou het niet eens meer weten. Over het algemeen zijn het allemaal witte ik geloof 3 grijze/zwarte. acht iedereen heeft wel iets waar hij zwak op is en bij mij is dat mijn gebit.
do, 11/21/2002 - 15:11 Permalink
Pisces

Weet ik niet. Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest. Ik ben op m'n 12e/13e (weet het niet eens meer precies) voor het laatst geweest en tot die tijd heb ik nooit gaatjes gehad.
Was jij trouwens bang toen er voor het eerst geboord moest worden ?

groetjes, Pisces
vr, 11/22/2002 - 14:49 Permalink
patericia

Ik weet niet eens meer wanneer mijn eerste gaatje was. De eerste herinnering die ik aan een tandarts heb is dat er bij mij op zeeer jonge leeftijd een kies is getrokken. Dat was nog een melkkiesje...hoe oud ben je dan???7?? ik heb geen idee :smile:
vr, 11/22/2002 - 17:36 Permalink
Moon

ik was doodsbang toen ik voor het eerst geboord moet worden.Mijn oh zo vriendelijke (vorige!!!) tandarts, zei toen ook nog eens dat het niet zeer zou doen en deed het voor op mijn nagel!
Nou! Ik weet echt wel beter inmiddels!
Sindsdien ben ik het vertrouwen verloren. Ik geloofde hem gewoon niet meer. Zo zijn er nog wel meer dingen voorgevallen. Ik ben het vertrouwen in tandartsen verloren door alles... Mijn huidige tandarts, moet ook heel veel moeite doen om mijn vertrouwen weer terug te winnen...
vr, 11/22/2002 - 18:03 Permalink
juultje16

Hallo,
Ik ga gewoon niet meer naar de tandarts,hor!
ik moest vrijdag nog effe 2 gaatjs boren, ik vraag mag ik witte vullingen, zegt ie: Nee, zwart is beter voor jou.
Nou, het ziet er gewoon niet uit!
Heeft iemand dit probllem ook?

Juultje
zo, 12/01/2002 - 15:02 Permalink
Pisces

Gewoon proberen voet bij stuk te houden, hoor Juultje. Ja ja, ik weet het : makkelijker gezegd dan gedaan. Maar gewoon blijven proberen; het zijn JOUW tanden. Kan je je vullingen goed zien als je bijv. lacht? Dat zou je dan aan de tandarts kunnen laten zien. En kunnen je ouders niet eens met hem gaan praten ?

In ieder geval : veel succes !

Pisces
zo, 12/01/2002 - 15:09 Permalink
Moon

Pcies! Het zijn jouw tanden! Gewoon voet bij stuk houden. Jij maakt de beslissing, het zijn jouw tandden. Waarom zouden zwarte vullingen beter zijn als dat witte zijn???
Als je tandarts natuurlijk met goede argumenten kan komen, is het het waard om naar hem te luisteren, maar anders.. gewoon je ouders op hem afsturen!!!!!
zo, 12/01/2002 - 18:29 Permalink
Pisces

Hoi,

Ik ben eigenlijk benieuwd naar Juultje en de witte vullingen. Heb je het aan je ouders gevraagd ? Of nog een keer aan de tandarts en deed hij nu wel normaal ? Ik hoop het maar.

Groetjes weer,

Pisces
do, 01/09/2003 - 14:52 Permalink
juultje16

dank je,pisces.
nee, ik heb nog steeds de ouwe vullingen.
dinsdag moet nog 1 gaatje boren, en daarna een afspraak maken, voor de vervanging van de andere vullingen, hoop ik.

groetjes Juultje
do, 01/09/2003 - 18:41 Permalink
coori

hoi juultje
misschien is het in jou geval echt wel beter om grijze vullingen te gebruiken, en trouwens je tandarts zal er wel verstand van heben. Wanneer hij de vullingen gaat vervangen moet er van het gezonde tandweefsel ook weer afgeboort worden. datwil je toch ook niet?? succes hoor
zo, 01/12/2003 - 18:35 Permalink
Music Girl

Als je vullingen echt goed zichtbaar zijn dan zou ik me ook afvragen of hij geen witte kan gebruiken.

er zijn trouwens ook tandartsen die gewoon maar een dotje doen, en dan kunnen wel overkomen als kundige mensen maar dat zijn ze dan helemaal niet, lees maar in een eerder bericht over een buitenlandse tandarts!!

SUCCES er verder mee,
MG
ma, 01/13/2003 - 16:42 Permalink
alex1307

hoi, ik ben nu 19 en ik heb ondertussen al 20 - 25 vullingen en 2 zenuwbehandelingen gehad. dus bij jou is het lang zo erg niet.
wo, 03/05/2003 - 13:07 Permalink
Steef23

Hi Juultje,

Ik ben nu 23 en heb ook ongeveer 8 "zwarte" vullingen. ik heb sinds kort een nieuwe tandarts en hij heeft besloten (uit zichzelf) al mijn zwarte vullingen te vervangen door witte vullingen. Mijn zwarte vullingen zitten er net 10 jaar in, maar zijn nu al versleten. Volgens mij klopt er nx van dat zwarte vullingen beter zijn dan witte, anders had mijn tandarts dit nooit besloten.

Groetjes en succes verder
do, 03/06/2003 - 14:26 Permalink
luvely

heeeey!!
Als jij zo je best doet op tanden poetsen!! en daarbij ook nog flost en steeds weer opnieuw gaatjes hebt!!
kan het zijn dat je een erge bacterie in je mond hebt!!
Dus ik zal aan de tandarts vragen of ze jouw bacterien willen onderzoeken!!
Want als er slechte tussen zitten, moet je antibiotica krijgen en heb je de volgende keer kans dat je geen gaatjes hebt!!
do, 04/03/2003 - 22:52 Permalink
miranda

Ik ben bijna 24 en ik heb met uitzondering van mijn 2 voortanden overal vullingen, zowel almangaan als composiet(wit).
Mijn eerste gaatje had ik toen ik 5 was, en voor mijn melktanden eruit waren, waren daar al 2 van getrokken en 5 geboord, en toen kwamen mijn 'echte tanden' en dat werd ook een ramp. 30 vullingen, en 2 zenuwbehandelingen.
Ik heb gewoon een zwak gebit zei de tandarts eens tegen mij.En ja, ik ben nu zoooo bang, dat ik vrijwillig alles onder narcose eruit laat halen. Dan maar een gebitje. En volgens een vriendin en janny1970 is dat zo erg nog niet!
do, 04/10/2003 - 13:55 Permalink
Pisces

Hoi Miranda,

Jeetje, ik kan me wel voorstellen dat je een gebit wel als ik jouw verhaal zo lees ! Ik vind het een moedige beslissing ! En ik wens je heel veel sterkte en succes en ik hoop dat het allemaal mee zal vallen :smile:

groetjes van ook een thuishulp,

Pisces
do, 04/10/2003 - 20:00 Permalink
miranda

Hoi Pisces,
Ik was het inderdaad erg zat met dat gebit van mij, dan maar een nepgebit!Ik laat het doen in Kerkrade, daar kan ik onder volledige narcose, geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om dit bij volledig bewustzijn te doen! En daarom durf ik ook.
Van Janny1970 begreep ik dat zij geen napijn had.(zij heeft hetzelfde laten doen) Maar dat verschilt natuurlijk van persoon tot persoon.
Ik hoop er maar het beste van!
Ik zal in ieder geval uitgebreid verslag doen als het is gebeurd.
do, 04/10/2003 - 22:51 Permalink
Music Girl

Als je zo jong bent en dan al een kunstgebitje?
ik had het nooit gedaan vooral omdat je kaakbot zo gaat slinken in de loop der tijd!!

Maar ja als je je er happy bij voelt dan moet je het gewoon doen,
1 voordeel in ieder geval, de tandarts is zo eng niet meer, het kan je toch geen pijn meer doen!!!

veel succes in Kerkrade!!

Groetjes MG
vr, 04/11/2003 - 10:41 Permalink