Alternatief voor een brug?

Author:
jeba
Posted:
ma, 03/21/2011 - 13:54
Forummers,

Enkele jaren geleden is er bij mij een kroon geplaatst. Dit is kennelijk niet helemaal goed gegaan, de kroon heeft losgelaten en terugplaatsen is geen optie meer. Volgens mijn huidige tandarts was het plaatsen van een kroon destijds op deze wijze vragen om moeilijkheden. Nu wil de tandarts bij mij een brug plaatsen.
Bij toeval sprak ik iemand wiens vrouw onlangs een alternatieve oplossing van een brug heeft laten plaatsen bij een tandarts in Groningen. De naam van de tandarts heb ik, ik plaats alleen liever geen namen van mensen op fora, als het niet nodig is.
Dit zou een alternatief zijn die veel betaalbaarder is dan de gebruikelijke techniek. De volledige behandeling, bestaande uit twee bezoeken, zou 625 Euro hebben gekost. Dat is minder dan de helft van de gebruikelijke behandeling.

Ik kan er op internet echter niets over vinden. Dit kan te maken hebben met het intypen van de verkeerde zoektermen maar heeft iemand hier ervaring met deze methode? Ik ben namelijk benieuwd of deze techniek ook nadelen heeft.

Alvast bedankt.
jeba

Ja, ik heb even gebeld met de betreffende tandarts voor informatie en het betreft inderdaad een etsbrug.

Volgens de tandarts met de volgende eigenschappen:

- Minder sterk
- Goedkoper
- Behoud van de kiezen naast de brug.

Heeft iemand daar nog wat aan toe te voegen?
ma, 03/21/2011 - 15:22 Permalink
jeba

Dat weet ik niet, maar ga er maar vanuit dat dat wel het geval is.

Ik heb inmiddels een andere post gevonden op jullie forum waarin over dit onderwerp word gesproken en daar zijn een aantal mensen toch niet heel positief over dit alternatief.

Het betreft hier wel de kies die ik het meeste gebruik bij het kauwen. Dat lijkt een probleem?
ma, 03/21/2011 - 15:46 Permalink