Alles onder trekken, wat te verwachten

Author:
Deb1972
Posted:
zo, 11/11/2018 - 12:24
Goedemiddag,
Na jaren van angst is de knoop door. Door de angst heen en nu dus een onder gebit.
Links nog 1.ontstoken kies, verder nog alle voortanden en hoektanden. In totaal 9 stuks. Rechts onder na mn hoektand niets meer.
1 voortand is ook ontstoken. Bij beide bedoel ik dus niet het tandvlees!

Wat kan ik verwachten qua pijn? Járen geleden boven gedaan. Weer ik niet veel meer van. Althans wel dat ik een paar dagen heeel erge hoofdpijn heb gehad die maar heel iets minder werd door pijnstilling (brufen 600 BRUIS in combi met paracetamol)

Ik werk in een winkel, veel praten. Nu gaan we een verbouwing tegemoet in de periode gelijktijdig met het trekken. Kan dan niet lang gemist worden.

Wie kan mij meer zeggen over de duur qua pijn na het trekken. Ben ik 1 dag uit de running... een week...

Groet
Deb
Lientjuh

Hoi Deb,

Tja het is natuurlijk niet niks, en daar waar de een wel napijn heeft voelt de ander niets. Ik heb vorig jaar alles in een keer laten trekken en ik heb weinig tot geen napijn gehad. Maar dien je het nu op dit moment te doen, of kan je het nog even uitstellen?
Kijk praten is in het begin altijd lastig, je tong ligt op je onderprothese en moet hierin zijn plek vinden. Sterkte in ieder geval.
Gr. Lien
zo, 11/11/2018 - 21:17 Permalink
Deb1972

Als antwoord op door Lientjuh

Dank je wel Lientjuh!
Ik heb alle keren happen onlangs al gehad. Maar ik heb en een behoorlijke angst en andere lichamelijke problemen, waardoor de laatste keer, alles trekken en gebit er in, biet door kon gaan. Ik heb dat ook aan zien komen en aan gegeven. Maar daar kan, begrijpend, de tandarts ook niets mee.
Maar omdat er gehapt is en het gebit klaar is, moet het z.s.m. gebeuren. Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom. Ik bedoel, de kaak verandert naar mijn gevoel niet, omdat er niets gebeurt. Als ik in tussentijd tand/kies zou laten trekken, kan ik het me indenken.
Nu eind nov in gepland, maar vond tandarts al echt te laat. Dus komt er nog meer druk op te liggen, waardoor ik het nog moeilijker vind...
Zeker ivm drukke tijd werk en verbouwing waar we dan in zitten....

Sterker nog, heb ik de hap periode mn boven gebit laten rebreasen en heb daar nu drukplekken op mn gehemelte. Durf er gewoon niet heen :(
zo, 11/11/2018 - 22:09 Permalink
Lientjuh

Als antwoord op door Deb1972

Hoi Deb,

Ja waarom het nu dan zo snel moet begrijp ik ook niet. Maar die drukplekken op je gehemelte is niet fijn en daar moet je echt iets aan laten doen. Het doet echt geen pijn, en het voelt daarna veel beter.
Wanneer gaat het gebeuren onder?

Gr Lien
ma, 11/19/2018 - 19:36 Permalink
Deb1972

Als antwoord op door Lientjuh

Beste Lientjuh,

Ik heb het achter de rug. Na eerst af ge als te hebben, toch vanmiddag opnieuw gebeld of plek nog vrij was. En ik kon komen.
Maar wat een hel.
Ze zijn anderhalf uur bezig geweest. Dit gebeurde niet vaak. 4 tanden gingen er in zn geheel uit. Toen nog 5.
Onder 2.zaten een ontsteking. 1 van beide heel erge ontsteking. Was heel moeilijk te verdoven.
De tanden en kiezen zaten extreem vast in t bot. Daarbij lange wortelen.
Tandarts vond t ook niet grappig meer. Ze zijn knap eigenwijs, zei ze. Maar ik ben eigenwijzer. Maar het was een heel gebreek.
Half 4 thuis. 10 voor half 5 pijnstiller (brufen 600 bruis) genomen. Maar pijn komt er aardig doorheen. Wachten tot kwart over 10. Vanmiddag steeds gekoeld als advies. 15 minuten koelen, half uur rusten en weer koelen etc. Gezicht werd bij tandarts al dik.
Poeh zei ze... dat was geen makkie

Maar ik heb het gehad en over een paar dagen zal het vast beter gaat.
ma, 11/19/2018 - 20:26 Permalink
Lientjuh

Als antwoord op door Deb1972

hoi Deb,

jeetje meid wat een hel! ik heb alles laten weghalen in het ziekenhuis, met een kwartier was ik klaar en zat het gebit erin.
Ach, wat zal je gezicht beurs zijn, idd goed blijven koelen. ik had ze ook voor de zekerheid in huis gehaald maar was niet nodig. Ik hoop dat je goed hebt kunnen slapen.
Nou hoor graag hoe je deze week bent doorgekomen.

gr Lien
di, 11/20/2018 - 12:59 Permalink