Allergie ivm implantaat?

Author:
Joke80
Posted:
wo, 01/05/2005 - 13:50
Hallo,

Mijn tante heeft vier maanden geleden een geheel implantaat gekregen (boven en onder, schroefjes in de kaak, kliksysteem kunstgebit) van titanium. Nu heeft ze sinds de dág, de exacte dag dat het geplaatst is vreselijk last van hoestbuien. Dat zijn niet zomaar hoestbuitjes, maar ze stikt er soms gewoon bijna in. Ze is buiten de hoestbuien om niet benauwd.
Ze zijn al naar allerlei onderzoeken, bloedonderzoek en het ziekenhuis geweest, maar niemand komt erachter wat er aan de hand is. Ze heeft constant een rasperig gevoel in de keel en de hoestbuien worden maar niet minder. Ze heeft ondertussen al heel wat pufjes en medicijnen, maar ook die werken niet.

Nou vraag ik me (en zij ook) af of het toeval kan zijn dat die hoestbuien sinds het inbrengen van het implantaat zijn begonnnen en nu na vier maanden nog niet op zijn gehouden. Kan er hier sprake zijn van een allergie??

Als iemand een idee heeft, reageer alsjeblieft. Mijn tante wordt er wanhopig van en het duurt al zo lang. Longfoto's en scans waren allemaal normaal, zelfs de artsen snappen niet hoe dit kan. Ook de KNO arts kon niets vinden. Weet íemand of dit met de implantaten te maken kan hebben?
vV

Is dit begonnen na het plaatsen van de implantaten, of na het plaatsen van de prothese? Daar zit namelijk altijd enkele maanden tussen.
wo, 01/05/2005 - 15:25 Permalink
vV

Enne: maakt het verschil of de prothese wel of niet gedragen wordt?
Heeft de tandarts die de prothese geplaatst heeft al gekeken? kan heel simpel zijn dat de prothese een heel klein beetje te lang is ?
wo, 01/05/2005 - 15:26 Permalink
Joke80

Hai,

Het is begonnen na de ingreep toen de implantaten in de kaak zijn ingebracht. Toen na verloop van tijd de prothese werd geplaatst is er niets veranderd. De tandarts die haar behandeld heeft al drie keer gekeken, maar hij kan niets raars vinden. Het enige waar ze wel over klaagt is dat het zo 'vol' voelt in haar mond, maar dat leek haar meer een kwestie van wennen. Het zit ook niet in de mond, de irritatie, maar echt in haar keel. Daarom dachten we ook dat het misschien te maken had met de prothese of het implantaat. Zeker omdat niemand kan vinden waar het nou aan ligt en ze toch zeker zes keer per dag een kwartier lang zo'n aanval heeft.
Het hoeft natuurlijk niet perse een allergie te zijn, misschien zijn er andere problemen die dit kunnen veroorzaken?
Komt het weleens voor dat er een allergische reactie optreed bij implantaten? (of bijv. bij het materiaal van het gebit op zich?)
wo, 01/05/2005 - 16:34 Permalink
vV

implantaten zijn gemaakt van hetzelfde materiaal waarvan ook bv heupprotheses worden gemaakt. Allergie is mij voor dit materiaal niet bekend. Dit zou zich dan overigens denk ik op een andere wijze uiten.

Is zij onder volledige narcose geweest, zo ja kan het wellicht te maken hebben met de beademingsbuis die in de keel heeft gezeten. Ook andere vormen van irritatie zijn mogelijk. Is zij roker? (ik denk het niet anders waren de implantaten denk ik niet geplaatst).

Droeg zij voor de nieuwe prothese gemaakt werd al een prothese? Of juist langdurig niet?
wo, 01/05/2005 - 17:06 Permalink
Joke80

Hai,

Ze gaat nu dinsdag weer naar de KNO-arts, die denkt aan kinkhoest, maar daar is ze al eerder negatief op getest. Een allergie leek mij ook onwaarschijnlijk, maar omdat het juist na het plaatsen van het implantaat is begonnen en ze niks kunnen vinden...

Ze had hiervoor haar eigen gebit nog, alleen onder had ze een prothese. Ze rookt niet, maar mijn oom (haar man) rookt wel heel veel. Ze is inderdaad volledig onder narcose geweest, ik zal eens voorstellen of ze daar eens naar kijken, die irritatie door de beademingsslang klinkt wel aannemelijk met haar klachten.

Wat voor andere irritaties zouden het dan nog kunnen zijn? Omdat ze dinsdag weer naar de arts gaat, zouden ze dat meteen kunnen vragen.

Bedankt alvast, ik ben er iig wat geruster op dat het geen allergie is. Dat zou toch een ellende zijn als alles er weer uitmoest!

Joke
za, 01/08/2005 - 13:04 Permalink