Alleen keramische vulling mogelijk

Author:
Pheebe
Posted:
ma, 09/12/2016 - 19:11
Ik ben momenteel onder behandeling bij de tandarts, omdat ik al 4 jaar niet was geweest en heftige paradontitis heb op dit moment.

Ik ben vorige maand voor de intake geweest en 2 weken geleden voor een schoonmaakbehandeling. Vandaag moest ik terugkomen om te kijken of er verder nog een behandeling nodig is.

Nu blijkt dat ik de afspraak had met de vader van mijn eerdere tandarts (familiebedrijf) en die bleef erbij dat ik eerst 2 oude composietvullingen moet laten verwijderen en hij bleef stellig volhouden dat ik deze alleen kan laten vervangen door keramische vullingen.

Nu heb ik een beetje op internet lopen zoeken en kom nergens iets tegen dat keramische vullingen beter zijn als composietvullingen. Ik moet er wel bij vermelden dat ik in Duitsland woon en tandartsen hier bekend staan om het "aansmeren" van duurdere materialen om meer inkomsten te genereren. Maar waarom zou deze tandarts per sé over die vullingen praten terwijl de 2 afspraken ervoor niks over is gezegd? Zal het voordeel hebben, die keramische vullingen?
gorilla

Als antwoord op door Pheebe

Hij had echt specifiek over 2 bestaande composietvullingen die vervangen moeten worden door keramiekvullingen, daarbij had hij het niet over kronen of iets dergelijks. In ieder geval bedankt voor je antwoord gorilla!



Overigens denk ik er zelf wel eens aan om het bij mijzelf te laten doen. Het is wel heel erg mooi en ik heb nog patienten waar goeden inlays/onlays meer dan 40 jaar hebben maar nodig dat is een andere vraag. Ik heb nog wel geleerd om een partiele omslijping te maken maar ik heb het in de praktijk nooit gedaan. Misschien bedoelde je tandarts dat de vulling vervangen moest worden voor een "opbouw" code R31 om daarna een kroon te maken
wo, 09/14/2016 - 18:27 Permalink
Pheebe

Als antwoord op door gorilla

Hier in Duitsland werken we niet met die tariefcodes trouwens (in ieder geval voor de patiënt. De tandarts is gratis, behalve als je voor specifieke upgrades kiest, zoals keramische vulling i.p.v. composietvulling. Daarna krijg je gewoon een factuur mee, zodat je dat over kunt maken).

Het betreft 2 kiezen achter in mijn mond, dus voor de esthetiek hoef ik het niet te doen. En het gaat ook niet om een kroon, hij had het echt de hele tijd over vullingen. Qua afspraken die ik heb gemaakt, klopt dat kroonverhaal ook niet volgens mij. Ik heb nu afspraken staan voor over 2 weken voor die keramische vullingen (1 dag) en 2 weken erna terug (2 dagen achter elkaar) om de pockets te reinigen met plaatselijke verdoving.
Ik moet wel zeggen dat ik al extreem bang ben voor de tandarts en mij nu echt niet vrolijk voel bij het idee dat ik ervan uit ga goed behandeld te worden en alsnog dingen aangesmeerd krijg.
wo, 09/14/2016 - 21:22 Permalink