all on four

Author:
darla
Posted:
do, 02/09/2006 - 09:26
Ik ben gisteren bij een implantoloog geweest en die rade mij een all on four systeem aan.
Dan wordt s morgens de resterende tanden getrokken en direcht de implantaten geplaats en daarna gelijk een plaatje (frame)op geschoeft zodat je gelijkt tanden heb die je kan belasten.
Bij dit systeem hoeft je dus niet te wachten totdat de implantaten zijn vastgegroeid.
Wie heeft hier ervaring mee of kan er vanuit zijn beroepskennis iets over vertellen. hoe de kwaliteit is en of het een goed systeem is.
alvast bedankt
de digitale tandarts

Uit de literatuur is bekend dat in de onderkaak 4 tot 5 implantaten direct (immediate loading) een vaste brugconstructie kunnen dragen. Wat dat betreft is het all-on-four concept inderdaad een zeer (prijs)efficiente methode om een vaste constructie in de onderkaak te vervaardigen.

In de bovenkaak is het wat minder duidelijk; de richtlijnen geven tot nu toe eigenlijk 6 tot 8 implantaten aan voor een vaste constructie. Niet alleen het aantal implantaten is belangrijk maar ook natuurlijk de lengte, dikte en de spreiding over de kaak. Het zou interesant zijn als in de bovenkaak ook met vier implantaten volstaan zou kunnen worden, maar hier is dus minder over bekend dan in de onderkaak en vaak is er door slinking (resorptie) en uitzakken van de kaakbijholtes (sinus maxillares) ook minder bot beschikbaar.

Succes en hou ons op de hoogte!
do, 02/09/2006 - 22:56 Permalink
darla

Op 2 maart heb ik mijn eerst afspraak waarin we de procidure gaan afspreken, ik zal hier bijhouden hoe alles gaat verlopen.
Moet zeggen dat ik nu al de bibbers heb.
Darla
za, 02/18/2006 - 17:17 Permalink
darla

Gisteren weer bij de implantoloog geweest, 9 maart starten we door afdrukken te maken. Ik krijg dan ook medicatie die ik een paar dagen voor de 22 maart al moet gaan innemen om ontstekkingen te stoppen.
22 maart start de implantoloog met onder mijn tanden en kiezen te verwijderen en gelijk de implantaten te plaatsen, hiermee is hij ongeveer een uur mee bezig, daarna kan ik ongeveer 3 uur rusten in een speciale rustruimte waarna hij de prothese gaat vastmaken.
Dit is een tijdelijke prothese want na ongeveer 3 maanden wordt de definitieve geplaatst.
Voor mijn bovenkaak hebben we nog geen afspraak gemaakt, maar die wordt zo snel mogelijk na mijn onderkaak geplaatst.
vr, 03/03/2006 - 09:15 Permalink
robinson

Neem aan dat er wel nog iets meerzal moeten gebeuren als afdrukken lleen.We praten hier toch over Nobelbiocare's All on four?
CT scan, Nobelguide etc.??
vr, 03/03/2006 - 12:56 Permalink
darla

De CT scan is al gemaak er moeten nogwel iets anders gedaan worden, maar om heel eerlijk te zijn ben ik dat vergeten.
Kunt u mij dat nog even vertellen.
alvast bedankt
za, 03/04/2006 - 17:50 Permalink
darla

Gisteren belde de tandartsassistente of ik een dagje eerder kon komen, en natuurlijk wilde ik dat wel.
Wat is er vandaag gedaan:
Er zijn afdrukken gemaakt van mijn onder en bovenkaak.Ook hebben we de kleur en de vorm van de tijdelijke prothese bepaald.
Van de week ontvang ik het recept van de medicatie die ik moet gaan slikken.
Ik had nog de keus om een wasmodel van de prothese te zien voor het gemaakt wordt, maar dan kon ik pas een week later aan mijn onderkaak worden geholpen.
Omdat ik er zo snel mogelijk van af wil zijn heb ik mijn vertrouwen gegeven aan de tandtechnieker dat er een mooi gebit voor mij wordt gemaakt met één tand die iets naar voren steekt omdat dit nu ook het geval is.
wo, 03/08/2006 - 15:17 Permalink
darla

Gisteren de recepten binnen gekregen, het gaat om een spoelmiddel om 2 dagen voor de behandeling al 3x daags te spoelen.
Diazepam(voor de brood nodige rust) 1x avond voor de operatie en 1x een uur voor de operatie.
Dexamethason ( waarschijnlijk om het afstoten van de implantaat tegen te gaan) beginnen op de dag van de operatie en de dag erna 2x daags en dan nog 3 dagen 1 tablet.
Omeprazol ( is mij nog niet dyuidelijk waarom dit in te nemen)2 dagen voor de operatie beginnen met 1 tablet per dag daarna nog 18 dagen innemen.
Flemonxin Solutab(antibioticum).
En dan natuurlijk Ibuprofen om de pijn te bestrijden.
Daarbij gebruik ik al een medicatie voor een te hoge bloeddruk dus ik heb echt het gevoel dat ik helemaal vol wordt gestopt met medicijnen.
Het zou wel nodig zijn maar of het ook gezond voor je is, ik heb mijn twijfels.
zo, 03/12/2006 - 19:42 Permalink
darla

Vanmorgen om 11.00 uur melde ik mij bij de implantoloog.
Eerst werd ik goed verdoofd, en toen moest ik een mutsje op en plastiek hoesjes om mijn schoenen om daarna naar de steriele ruimte te gaan.
Omdat er nog 12 tanden en kiezen in mijn onder kaak zaten werden die eerst getrokken en de gaten waar de wortels inzaten goed schoongeschaapt. Een karwei waar hij een hele tijd mee bezig is geweest.
Daarna werden er 4 gaten geboort en de implantaten erin gestopt.
Het tandvlees werd met een rits aan hechtingen gesloten.
Tijd om het onder prothese te stellen waar de gaten moesten komen.
Dit alles duurde ongeveer 2.20 uur.
Toen kon de tandtechisch medewerker aan de gang en ik kon in een kamertje rustig t.v. kijken of een boekje lezen.
Langzaam ging de verdoving eruit en ik moet zeggen ik had geen echte pijn het zeurde alleen een beetje.
Na 2 uur kon mijn prothese geplaats worden en dat deed nog het meeste pijn komende doordat je tandvlees toch iets is opgezet.
Nu is het 17.30 uur en heb nog geen pijnstiller hoeven te gebruiken, natuurlijk zit er een drukkend gevoel in mijn kaak maar het is goed te doen.
di, 03/21/2006 - 17:21 Permalink
darla

Vanmorgen al om 6 uur wakker, eerste gedachte hoe staat het met mijn kaak.
Ik probeer rustig mijn kaak te bewegen maar ik voel geen pijn, langzaam begin ik steeds meer te ontwaken en wil weten of ik zwellingen en blauwe plekken in mijn gezicht heb.
Zou ik eruit gaan of blijf ik nog even liggen, nou mijn nieuwgierigheid wint het en ik loop naar de badkamer waar ik snel het licht aan doe. Hier hadden mijn ogen nog niet op gerekend en die willen gelijk dicht, dit word een gevecht tussen nieuwgierig zijn en mijn slaapritme die zegt dicht die ogen.
Toch maar even doorgezet en ....geen blauwe plekken of zwellingen.
Gauw terug in bed.
Maar dan lig je een kwartiertje en kom je tot de ontdekking dat je niet alleen van de nieuwgierigheid wakker bent geworden maar ook omdat je maag begint op te spellen van de honger, ja gisteren toch wel weinig gegeten gaat er door mijn hoofd.
Toch weer mijn bed uit en uit de diepvrieser 2 sneetjes brood gehaald, belegd met kaas ga ik aan de tafel zitten en weet niet of ik dit al kan kauwen.
Het lukt, zonder problemen gaan de sneetjes naar binnen, eigelijk beter dan toen mijn eigen tanden er nog in zaten(er stonden er toch een paar heel los).
Het is nog vroeg in de ochtend en ik denk niet dat mijn implantoloog er blij van zou worden dat ik hem nu uit bed bel om hem te bedanken, dat moet ik later nog maar doen.
wo, 03/22/2006 - 07:28 Permalink
darla

Gisteren direct de kapper (vriendin)gebeld dat het om een nood situatie ging en dat er gelijk iets aan mijn haar moest worden gedaan.
Toen ik vertelde dat ik de dag ervoor de implantaten had gekregen waardoor ik er met deze nieuwe tanden er toch best beter uitziet, kom ik gelijk komen en is mijn haar van blond naar donker gekleurd.
Nu kunnen mensen gaan raden wat er aan mij is veranderd.
Maar hoe gaat het met mijn kaak?. Eerlijk gezegt heb ik er niet zo veel last van, het kauwen doet geen pijn en ik kan van alles eten alleen de sappen van sommige produkten prikken een beetje op de wond die onder de implantaten zit maar stop gelijk als je daarna stoel met zoutoplossing.
Ik mag de spoelmiddel Perio.aid de eerste week niet gebruiken omdat dit toch te sterk is voor de wonden daarom ben ik overgegaan op een zoutoplossing en dat bevalt goed.
Omdat het mij zo goed is meegevallen ben ik natuurlijk van alles gaan doen waardoor mijn wangen aan de eind van de dag toch wel een beetje warm werden, en mijn lichaamstemperatuur 37,4 graden werd, teken om het rustig aan te gaan doen.
Maar nu naar een lekkere nachtrust voel ik mij weer toppie, en kan de wereld weer aan.
De mensen om mijn heen staan allemaal verbaast dat het zo goed met mij gaat en ik zie mensen kijken van dat wil ik ook wel als ik een kunstgebit moet.
do, 03/23/2006 - 08:14 Permalink
darla

Het gaat goed met me, moet alleen opletten dat ik mijn medicijen op tijd in neem en dat zijn er voor mijn doen erg veel.
Wat mij nu goed opvalt is het verschil tussen een vaste en een losse prothese, boven is het nog een lossen die in april word vervangen voor een vaste all on four.
Onder zit zo vast als een huis waarvan ik echt het gevoel heb tijdens mijn eten dat het eigen tanden zijn, en dat is niet het geval met boven.
vr, 03/24/2006 - 08:23 Permalink
darla

Op dit moment merk ik alleen nog maar dat er onder mijn prothese het tandvlees open is geweest en dat dit nog moet genezen. Maar met eten of praten geen problemen.
Doe nog wel voorzichtig met echt hard voedsel om niet mijn tandvlees te beschadigen.
Aan staande vrijdag moet ik weer terug komen om het na te laten kijken.
za, 03/25/2006 - 08:15 Permalink
darla

Ik voel mij de schone slaapster, hoe komt dit.
Schone, natuurlijk omdat ik weer een mooi stel tanden in mijn mond heb zitten waar ik heel blij mee ben, slaapster omdat ik reageer op de medicijnen die ik gebruik.
Ik kan namelijk de hele dag slapen, slapen en nog eens slapen. Ik ben net maar even langs de apotheek gegaan om te vragen of hier wat aan te doen is. Dit kan alleen in overleg met de implantoloog en omdat ik daar toch al vrijdag naartoe ga wacht ik daar even op.
Tot die tijd droom ik verder in een diepe slaap.

oja ik heb jeuk aan mijn kin, de wonden genezen dus goed
wo, 03/29/2006 - 12:33 Permalink
darla

Vanmorgen zijn de hechtingen eruit gehaald. Even met de spiegel gekeken hoe het er uit zag, en moet zeggen dat ik niet verwacht had dat het er zo rustig uit zou zien. De kleur van mijn tandvlees is al mooi roze.
Op 18 april gaat hij de bovenkant doen maar gelukkig hoef ik dan geen medicatie te gebruiken, alleen maar beginnen met spoelen 2 dagen voor de operatie.
vr, 03/31/2006 - 10:08 Permalink
darla

Het gaat nog steeds goed (volgens mij) met de implantaten.
Het verschil is goed te merken tussen mijn boven prothese die nog zonder implantaten is en met mijn onder prothese op implantaten.
Ik kan op alles kauwen met mijn onder prothese net of het mijn eigen tanden/kiezen zijn.
Natuurlijk begin ik al wel iets zenuwachtig te worden voor de volgende behandeling, de vorige keer is het zo goed verlopen dat ik nu de angst heb dat dit niet twee keer kan.
Maar volgens mijn implantoloog moet het boven nog makkelijker gaan dan onder.
IK wacht (bibber) maar af.
zo, 04/09/2006 - 19:38 Permalink
darla

Vanmorgen weer bij de implantoloog geweest voor implantaten te laten zetten in mijn bovengebit.
Jammer genoeg is het vandaag niet zo gegaan zoals we gehoopt hadden,1 implantaat bleef los zitten de naastgelegen implantaat zat niet vastgenoeg.
Alles is na het plaatsen dicht gehecht en nu moet ik 6 maanden wachten tot de loszittende implantaten vastgegoeid zijn.
De pijn is niet veel meer dan de vorige keer alleen kan ik het nu minder goed dragen door de teleurstelling dat het niet helemaal gelukt is waardoor ik al 1 brufen heb ingenomen.
Heb ook weer een kuurtje antibioticum voor 10 dagen, dat is in iedergeval minder medicatie dan de vorige keer.
Nu ga ik maar weer even rustig aan doen.
di, 04/18/2006 - 16:12 Permalink
darla

Het is weer 6 uur in de ochtend en word langzaam wakker uit een diepe slaap.
Merk gelijk dat ik geen pijn meer heb aan mij kaak(gelukkig).
Maar er is nog iets anders, mijn gezicht is opgezet dit voel ik zelfs in slaaphouding.
Ik spring mijn bed uit en loop zo snel als het kan naar de badkamer, en ja hoor mijn gezicht is op gezet.
Het stukje boven mijn lippen doorlopend neus tot aan mijn ogen is opgezet.
Ben net een hamster zoals ze die tekenen in een film.
Manlief die mij probeert gerust te stellen zegt dat het vanochtend wel weg zal trekken.
Nou ik weet/voel wel beter dit zit er wel een paar dagen.
Gelukkig is er genoeg te doen in huis waardoor ik mij niet hoef te vervelen, want naar buiten gaan zit er even niet in.
wo, 04/19/2006 - 07:37 Permalink
roko72

Van de omeprazol, kan je langdurig slapen.


nou, sorry, maar daar ga je niet van slapen.!!!!!!!
je remt alleen de maagzuur productie, maar omeprazol is zeker geen relaxant (ontspanner)
do, 04/20/2006 - 21:05 Permalink
darla

Klopt dat het een maagzuurremmer is, maar kijk ook eens bij de bijwerkingen, en tja daar heb ik nou net last van gehad.
Maar zodra ik er mee op ben gehouden om het te slikken was de bij werking ook direct weg hoor.
vr, 04/21/2006 - 07:49 Permalink
roko72

ik slik het al jaaaaaaaren.
je krijgt er écht geen slaap van, is haast onmogelijk, maargoed, da's een andere discussie. er had dan waarschijnlijk ook iets bij moeten staan van '" pas op met verkeer e.d., dit medicijn is van invloed op uw bewustzijn??"
dat staat er echt niet, maargoed, misschien heb jij "andere" :smt003

is niet cynisch of persoonlijk bedoeld :D
vr, 04/21/2006 - 09:37 Permalink
darla

Vanmorgen weer bij de implantoloog geweest.
Alles zag er goed uit, ik heb nog even gevraagt of het niet mogelijk was om na 3 maanden de brug te plaatsen maar daar wilde hij niet aan beginnen omdat het risico te groot is dat het dan toch nog mis kan gaan.
De hechtingen mogen er pas na 3 weken uit en ik moet voorzichtig zijn met datgene wat ik in mij mond stop, daar moet ik altijd al op letten(wat ik niet doe) maar nu gaat het erom dat het niet te hard is.
Het is even een teleurstelling dat het nu niet op korte termijn afgerond kan worden maar ja het is niet anders we gaan/wachten gewoon met frisse moed verder.
vr, 04/21/2006 - 14:46 Permalink
darla

Mijn hechtingen zijn er vanmorgen uitgehaald, dit ging zonder problemen.
Alles zag er mooi genezen uit.
Nu wachten totdat mijn kaak nieuw bot heeft aangemaakt waardoor de implantaat vast komt te zitten.
Bij nieuwe ontwikkelingen hou ik deze site op de hoogte.
vr, 05/12/2006 - 13:14 Permalink
darla

Hallo,

Per kaak kost het ongeveer 7250,00 euro, en je krijgt niets terug van de verzekering.
Wel krijg je een bedrag terug van de belasting, de hoogte daarvan hangt af van je loonschaal.
di, 06/27/2006 - 21:38 Permalink
thelastv8

wow !

als ik dit zo lees....

ik ben 32 jaar en heb geen 1 boventand meer... ik had al slechte tanden en door mijn zwangerschap is dit alleen maar erger geworden waarop de tandarts mij adviseerde alles eruit te trekken en een prothese te nemen.
zo gezegd , zo gedaan..

alleen ik kreeg een prothese...nou ik weet niet hoe ik het zeggen moet maar ik leek wel op een paard ! dat was helemaal mijn gebitsvorm niet..

dat ding is schots en scheef , aan alle kanten steken er pntjes uit die op hun beurt weer snijden in mijn ip aan de binnen kant...

ook ben ik een aantal keren terug gegaan omdat de prothese bleef "snijden" in mijn lippen / kaak... elke keer bijgeveild maar niks hielp.
toen moest ik hem 3 dagen in houden en dat hield ik niet meer van de pijn. vanaf mijn voorhoofd tot aan mijn schouders brande het van de pijn. en heb hem toen uiteindelijk in het potje terug gedaan waarin hij was aangekomen haha...

sorry voor het hele verhaal :lol:

maar goed.. dit wat ik hier lees wil ik ook !!! ik wil ook weer een paar mooie tanden in mijn mond hebben zodat ik mij niet hoeft te schamen als ik lach.. of praat... en wie weet word ik dan weer eens ergens aan genomen om te werken :(

mijn vraag (jes) zijn :

waar kan ik dit laten doen ? (heb nl geen eigen tandarts meer)

en die prothese die u nu heeft is toch niet met een gehemelte ? zoals een "ouderwets" kunstgebit ? want dat was/is bij mij ook een probleem..

mischien een hele rare vraag, maar kan zoiets ook op afbetaling ?
want ik zo niet wetn waar ik 7250,- euro vandaan moet halen

:roll:

groetjes Chantal
zo, 07/02/2006 - 02:01 Permalink
darla

hallo chantal,

Ik weet wat het is om met een gedeel plaatje te lopen, je moet altijd rekening er mee houden dat hij niet uit je mond valt.
All on four is echt een geweldige methode vind ik en is inderdaad zonder bovenplaat (alleen tanden)maar ook duur.
Je kan ook kiezen voor het kliksysteem dat zijn 2 of 4 implantaten met een steg ertussen waarop de brug vast klik.
Voor de onderkaak vergoed de verzekering over het algemeen (op een lege kaak, maar altijd aanvragen).
Vanuit mijn werk weet ik dat als je een afbetaling systeem wil hebben je het beste naar je bank kan gaan voor een lening, daar word je in iedergeval niet bedonderd.
En ik had wel een tandarts maar die zag niets in implantaten dus heb ik gewoon een implantoloog gebelt en een afspraak gemaakt.
Als je nog vragen heb laat het horen.
groetjes en sterkte met je keuze
zo, 07/02/2006 - 09:05 Permalink
thelastv8

hoi Darla..

ja het klinkt mij helemaal geweldig.. ben gisteravond tot laat op zoek geweest naar informatie en heb een kliniek in Best gevonden die het ook doet..

ja een kliksysteem.. ik noem het altijd kliklaminaat hahaha

dat stelde ik ook voor toendertijd aan die tandarts en die zei dat we dat later wel een keer konden bekijken en dat zo'n implantaat 3000 euro per stuk kost en je er minimaal 3 nodig had... dus dan is jou systeem goedkoper.. en buiten dat zit dat "echt" vast ! :)

ik ga snel informeren bij die kliniek in best.. ik hou julie op de hoogte :lol: thanksss voor het snelle antwoorden :D

groetjes Chantal
zo, 07/02/2006 - 11:11 Permalink
robinson

hoi Darla..

ja het klinkt mij helemaal geweldig.. ben gisteravond tot laat op zoek geweest naar informatie en heb een kliniek in Best gevonden die het ook doet..

ja een kliksysteem.. ik noem het altijd kliklaminaat hahaha

dat stelde ik ook voor toendertijd aan die tandarts en die zei dat we dat later wel een keer konden bekijken en dat zo'n implantaat 3000 euro per stuk kost en je er minimaal 3 nodig had... dus dan is jou systeem goedkoper.. en buiten dat zit dat "echt" vast ! :)

ik ga snel informeren bij die kliniek in best.. ik hou julie op de hoogte :lol: thanksss voor het snelle antwoorden :D

groetjes Chantal

Ben bang dat je in Best een veelvoud van het genoemde bedrag moet meenemen.
zo, 07/02/2006 - 22:04 Permalink
thelastv8

ja denkt u ?

omdat op hun site staat rond de 7500 euro ?

maar ik heb begrepen dat ze het hier in amsterdam ook doen ?

ik weet alleen niet waar ik zoeken moet haha

u mischien enig idee waar of bij wie ik voor de all on 4 kan informeren ?

groetjes Chantal
zo, 07/02/2006 - 22:25 Permalink
Chris888

Ja,prima systeem.
Wij ( implantoloog en tandarts) doen dit regelmatig.


en hij heeft een www

nee hoor, ik noem geen namen
zo, 07/02/2006 - 23:07 Permalink
thelastv8

Ja,prima systeem.
Wij ( implantoloog en tandarts) doen dit regelmatig.


en hij heeft een www

nee hoor, ik noem geen namen


ghehehe thanks :lol:
zo, 07/02/2006 - 23:15 Permalink
robinson

ja denkt u ?

omdat op hun site staat rond de 7500 euro ?

maar ik heb begrepen dat ze het hier in amsterdam ook doen ?

ik weet alleen niet waar ik zoeken moet haha

u mischien enig idee waar of bij wie ik voor de all on 4 kan informeren ?

groetjes Chantal


In Amsterdam zitten een aantal uitstekende implantologen.
Edwin Winkel, Ronnie Goene bv,
hier ben je in goede handen.
ma, 07/03/2006 - 12:39 Permalink
darla

Vanmorgen na het opstaan een kommetje met yoghurt en muesli gepakt en even gekeken of de krant er al was.
Nee hoor de krantenjongen weigert om de krant in mijn bus te doen.
Dan maar zonder de krant mijn ontbijtje nuttigen, ik neem een hap en krak, hou gelijk op met kauwen en loop naar boven om te kijken wat er aan de hand is in mijn mond.
Ik zie niets bijzonders alleen als ik mijn kaken op elkaar doe voel ik dat er speling in mijn onder brug zit.
durf niet meer te kauwen aan die kant van mijn kaak en bel om 8 uur gelijk mijn implantoloog.
Die is er nog niet hij begint pas om 9 uur. maar dan mag ik ook gelijk komen. Brug word er af geschroeft en inderdaad er zit een scheurtje in.
Na 20 minuten is alles weer verholpen en mag ik weer naar huis.
Tja het lijkt niets maar toch was het even schrikken het zou je maar gebeuren dat een implantaat los komt te zitten ( dit blijkt maar zeer weinig voor te komen)maar gelukkig was dat niet aan de hand, hopelijk gebeurt dit niet meer met mijn definitieve brug.
In augustus mag ik weer langs komen om een foto te laten maken om te zien of mijn bovenkaak goed aan het herstellen is. Ik kan niet wachten hierop.
ma, 07/03/2006 - 22:04 Permalink
darla

Vandaag weer langs geweest bij de implantoloog om te kijken of de boven implantaten naar behoren vastgroeien.
Ik ben daar best een beetje bang voor geweest dat dit na al die berichten van 2wpb niet zou lukken.
Maar het gaat de goede kant op, zit nog niet helemaal vast maar over 2 maanden kan de brug geplaatst worden, alleen zit ik dan in thailand(niet voor mijn tanden) dus stellen we het uit voor eind november.
Moet zeggen dat dit toch wel een pak van mijn hart is.
Als er meer nieuws is horen jullie dit.
do, 08/24/2006 - 15:33 Permalink
2wortelpuntbeh…

Hoi Darla
Ik heb je hele verhaal gelezen. (met rillingen, wat er allemaal gebeurt is en dan meteen tanden en kiezen en ermee moeten eten,)
Ben blij dat het goed gaat en dat je over 2 maanden je brug kan laten plaatsen.
Hopelijk gaat mijn tweede poging lukken.
do, 08/24/2006 - 20:29 Permalink
darla

Weer spanning in ons huis, morgen gaat mijn man ook naar de implantoloog voor twee implantaten te laten plaatsen in zijn onderkaak.
In tegenstelling tot mij hoeft hij veel minder medicatie te slikken.
Ik hoop voor hem dat het net zo goed gaat als dat het bij mij is gegaan.
wo, 10/04/2006 - 18:31 Permalink
darla

Ook de behandeling bij mijn man(2 implantaten onder voor een klikbrug) is zeer goed verlopen, binnen een uur stond hij al weer buiten en s'maddags is hij uit verveling maar de haag gaan knippen, ook hij heeft geen pijnstiller nodig gehad.
Nu moet het zijn tijd hebben om vast te groeien.
vr, 10/06/2006 - 17:52 Permalink
2wortelpuntbeh…

Wat ben ik daar jaloers op.
Ik mag alleen maar hopen dat het bij straks ook zo voorspoedig verloopt.
Echt heerlijk hoor voor je man, dat hij geen pijnstillers nodig heeft.
(klinkt voor mij heel ongelovelijk)
vr, 10/06/2006 - 18:59 Permalink
darla

Gisteren is mijn man weer voor controle langs de implantoloog geweest, en alles is goed, hij heeft in totaal ook maar 3 dagen iets gevoelige kaak gehad.
In december word er nog een foto genomen en dan gaat hij ook happen voor de brug.
Eind november word er ook bij mij nog een foto gemaakt en als alles dan goed is dan gaat hij hij verder bij mij met de opbouw van de brug.
Nu maar even genieten van een welverdiende vakantie.
do, 10/19/2006 - 09:49 Permalink
Flandria

Toch een kleine opmerking voor andere lezers die al te enthousiast zijn... Er is een iets groter risico op faling (al valt dat best mee) en soms is immediate loading (dit systeem) niet altijd aangeraden.
vr, 10/20/2006 - 14:33 Permalink
darla

Hallo Flandria,

Ik ben maar een leek maar wat bedoel je met faling en immediate loading.
En om welke systeem gaat het dan, ik heb hierin beschreven de all on four van mijzelf en van mijn man het 2 fase systeem.
Ik wil graag advies van deskundige maar wil wel begrijpen wat zij bedoelen dus svp meer uitleg.
vr, 10/20/2006 - 15:07 Permalink