Al 3 mnd pijn...Clindamycine

Author:
Louise.
Posted:
za, 09/18/2010 - 03:04
Eind juni brak een kies af. Ik had voornamelijk last van kou en warmte daar. Ik heb 3 behandelingen gehad en na elke behandeling is de pijn meer dan verdubbeld.
Een wortelkanaalhebandeling gehad, een noodvulling en daarna een nwe vulling. Omdat ik zo'n pijn had belde ik op en kreeg te horen dat er nog een ontsteking zit maar de tandarts had geen tijd deze te 'fixen'. Eerlijk gezegd zit dit me erg dwars, als die tandarts perse naar huis wilt om 17u had hij ambtenaar moeten worden of een snelle vervolg afspraak zou ik ,minimaal verwachten. Ook heeft hij niks gegeven om te onsteking te 'sussen'.

Ik heb een nwe tandarts gevonden. Deze heeft mij medicijnen gegeven: Clindamycine 300 pch en als pijnstiller van de huisarts Diclofenac 50 pch.
Andere pijnstillers werken helemaal niet, deze enigzins wel. Al blijft de pijn constant het is wel minder soms.
Deze moet ik 2 weken slikken en zit nu op de vierde dag.
Al weken slaap ik niet van de pijn. De hele linkerkant van mijn gezicht en hoofd doet pijn. Soms zelfs zo erg dat ik niet eens mijn oog kan bewegen. De pijn zit dan in mijn wang, kaak, gehemelte, oor, oog en hoofd.

De Clindamycine geeft me een zeer onaangename 'staal' smaak en zelfs kauwgom werkt niet.
Ik wacht op de dag dat dit allemaal voorbij is, en vraag me stiekem af hoe ernstig dit allemaal is...


Iemand met deze of soortgelijke ervaring?
Spiegeltje

Ik kan u verder er niet mee helpen maar wellicht kunt u iets mee informatie geven voor een tandarts op het forum (alhoewel het altijd gevaarlijk is zoiets vanaf het forum te beoordelen). Hoelang is het geleden dat de wortelkanaalbehandeling is uitgevoerd en op welk element? Uw nieuwe tandarts: wat heeft deze nog meer gedaan, behalve een antibioticum voor te schrijven ? Foto's gemaakt? Zo ja, wat is daar uit gekomen?

Mogelijk kunt u snel worden doorverwezen naar een tandarts-endodontoloog als u dergelijke ernstige (pijn)klachten blijft houden die u het leven zuur maken. Daar zou ik liever op inzetten dan zo'n antiobioticakuur, maar goed ik ben geen tandarts.
za, 09/18/2010 - 10:21 Permalink
Louise.

hallo, bedankt voor uw antwoord.

De 'oude' tandarts heeft op 8 juli de wortelkanaalbehandeling gedaan. Verdere afspraken waren op 23 juli en 5 augustus.
Links boven de een na achterste kies.De 'nwe' tandarts heeft eerst foto's genomen en zag daar de onstekingen zitten 2 mogelijk 3. De behandelde kanaal schijnt op te splitsen en 1 kant daarvan is niet behandeld. Omdat de onsteking te ernstig is heb ik eerst deze kuur gekregen.

Ik ben niet bekend met het laatste wat je zei. Vanmorgen ben ik pas in slaap gevallen en werd wederom wakker met hevige pijn. Gelukkig zit die pijn in het begin alleen in de kaak en wang. Eerlijk gezegd wil ik het soms wel uitschreeuwen.
Ik heb er helemaal geen verstand van maar begin me af te vragen of ik niet naar een kaak chirurg moet. Kan deze niet alles tegelijk gaan doen. Want als er nog 2 a 3 onstekingen zitten zou dat betekenen dat ik meerdere afspraken moet gaan maken en wederom nog weken met deze pijn moet lopen. :smt009

Op welk forum zou ik dit kunnen vragen aan een tandarts? Mvg Louise
za, 09/18/2010 - 14:01 Permalink
Spiegeltje

Oke, dat is al veel meer informatie! De tandarts wil dus een zogeheten herbehandeling uiitvoeren omdat de eerste behandeling niet goed is uitgevoerd. Daarom is de ontsteking niet langzaam verminderd, zoals de bedoeling was, maar heeft zich mogelijk juist uitgebreid en dat geeft deze klachten.

Als de antibiotica niet aanslaat (zou na vier dagen toch moeten blijken in de zin dat de pijn weg trekt) zou ik maandagochtend toch gewoon weer de tandarts bellen en je klachten doorgeven. Het is niet per se zo dat de herbehandeling niet kan als er een ontsteking is. Als u echt veel pijn heeft die uw leven helemaal beheerst, omdat de pijnstillers en AB onvoldoende werken, maakt de tandarts waarschijnlijk een andere afweging. Maar het zal voor de tandarts vaak lastig zijn dit in te plannen als spoed omdat de behandeling vrij lang kan duren.

De endodontoloog is een tandarts die gespecialiseerd is in complexe wortelkanaalbehandelingen. Daar bent u het beste af, denk ik, maar deze hebben ook weer lange wachtlijsten. Heel vervelend maar er is weinig aan te doen. De kaakchirurg komt voorlopig niet in beeld. Ook een extractie zorgt ervoor dat u van de problemen af bent maar dat is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt. Een herbehandeling heeft een redelijke kans van slagen.

U zit op het goede forum voor een reactie van een tandarts maar deze zijn in het weekend niet zo aanwezig op het forum.
za, 09/18/2010 - 17:33 Permalink
Louise.

Fijn om te horen, want trekken zou ik zeker pas willen als al het mogelijke is gedaan zonder resultaat.
Ik ben blij dat ik een (Nederlandse) tandarts heb gevonden die mij een goed gevoel geeft en mij ook snel
wilde behandelen want ik kon direct bij hem terecht als spoed geval.
De kaakchirurg zal ik bij deze uit mijn gedachten zetten. Misschien (omdat ik bang ben voor tandarsten) kwam dit in mij op omdat het zo makkelijk lijkt. 'Gewoon' een narcose, wakker worden, alles is gedaan en de pijn zal alleen maar minder worden. :oops:
De assistente van mijn tandarts is op de hoogte van de pijn en als het zou aanhouden moet ik maandag bellen.
Ook zei ze de tandarts per email op de hoogte te stellen. Dit is wel een super manier van werken, het geeft
een goed gevoel dat ik serieus wordt genomen en het geeft ook weer kracht.

Soms denk ik mijn pijngrens te hebben bereikt, soms denk ik dat ik de dag wel kan doorkomen. Deze gedachten wisselen elkaar een paar keer per dag af :-?

Wederom bedankt voor je snelle reactie! Ik moet gewoon mijn vertrouwen in deze tandarts leggen wat ik ook heel graag wil.
Nu weet ik meer dankzij jou wat de gang van zaken 'kunnen' zijn. Fijn weekend!
za, 09/18/2010 - 19:11 Permalink