Afslijpen kiezen en kleur composiet

Author:
Anna61
Posted:
zo, 06/19/2011 - 10:59
Bij het aanbrengen van een composiet vulling plaatste mijn vorige tanarts altijd een cofferdam en zocht er de juiste kleur bij. Per element was hij altijd geruime tijd bezig.
Mijn huidige tandarts plaatst geen cofferdam, ook niet bij een grote kies die tzt rijp is voor een kroon. Verder is hij ranzendsnel klaar met het aanbrengen van een vulling. Bij een laatste bezoek bleken bij twee vullingen flinters composiet te zijn afgebroken, waardoor de scherpe randjes van de kiezen omhoog staken. Dit waren vullingen die een half jaar ervoor waren vervangen. In plaats van de vulling te verbeteren werd er ranzedsnel, voordat ik het door had, want ik ging er vanuit dat het composiet moest worden verwijderd alvorens nieuw aan te brengen, een stuk van mijn kiezen afgeslepen. Is dat normaal?
Op mijn vraag waarom de vullingen grijzig van kleur zijn ten opzichte van mijn meer gele kiezen, werd geantwoord dat er maar 6 kleueren composiet bestaan en dat je dat bij de kiezen toch niet ziet. Van het bijzoeken van de juiste kleur heb ik bij deze nieuwe tandarts niets gemerkt. Klopt 't dat er maar 6 kleuren composiet zijn?
Terug naar mijn oude tandarts is geen optie hij is met pensioen.