Afgenroken kies met wortelkanaal

Author:
Frank de tank
Posted:
vr, 04/28/2023 - 17:55
Hoi vanmorgen is mijn kies met een wortelkanaal behandeling afgebroken. Ik heb geen pijn of scherpe randjes. Nu kon ik alleen naar de tandarts bij een student. Had er duidelijk nog niet super veel verstand van. Nu heeft hij er wat grafiet ingestopt. Ik ga zondag op vakantie (tunesie) maar ben echt bang dat ik straks pijn ga krijgen.
Hij had het erover kan weer gaan ontstekken. Maar sprak het nietet alle vertrouwen uit.

Is het mogelijk dat een wortelkanaal behandeling van 5 jaar terug weer kan gaan ontstekken als de vulling eruit is?
Tandarts_Richa…

Elk wortelkanaal behandeling kan een her infectie krijgen ook al is het niet lang geleden gedaan. Zeker als het open is geweest. Maar als het goed schoon is meestal niet. Bij een wkb adviseer ik vaak een kroon omdat een element broos wordt en kan afbreken of in ieder geval een vulling dat de knobbels overkomt. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Ook een student kan goed werken, soms zelfs beter dan sommige afgestudeerde tandartsen ( mijn mening). Door minder ervaring v. student en het minder vertrouwen in een student kan het overkomen dat de student minder deskundig is. Vaak onterecht want de student wil juist geen fouten maken.
vr, 04/28/2023 - 18:25 Permalink
Frank de tank

De kies in element 27 wordt volgende maand getrokken bij de kaakchirurg.

Dus geen kroon in dit geval.

De wortelkanaal is 5 jaar geleden uitgevoerd. Alleen vanmorgen is de vulling en stukje kies afgebroken. Net voor de vakantie. Maak me nu zorgen dat ik weer een ontsteking ga krijgen.

Is nu tijdelijk gevuld met grafiet en de scherpe randjes afgeslepen.

Omtrent de student deze sprak gebrekkig engels en de assistente gaf het advies om er wat grafiet in te stoppen. ( gaf mij niet veel vertrouwen)

Maar je hebt gelijk scholieren willen het vaak goed doen.
vr, 04/28/2023 - 19:04 Permalink
Tandarts_Richa…

Zou geen zorgen maken...voor hetzelfde voelt u niets. Wij kunnen veel vaak nog een kroon als weinig over is en helaas soms is het te laat. Te lang gewacht voor de kroon. Niet iedereen is het er mee eens een kroon te plaatsen. Sommige opleidingen adviseren composiet, wel overkapt.
za, 04/29/2023 - 00:16 Permalink