Advies gevraagd over brug of implantaat

Author:
Leon1
Posted:
ma, 02/28/2011 - 19:21
Tien jaar geleden heb ik een ongeluk gehad waardoor ik een etsbrug in het midden van mijn onderkaak kreeg. De twee tanden waar de brug aan vast zit hebben wortelresorptie. Vorige week ben ik voor de jaarlijkse controle (oa heftige schoonmaak-actie) bij de tandarts geweest en twee dagen geleden merkte ik dat de brug los zat aan één kant. Vandaag ben ik terug geweest. De tandarts geeft aan dat de etsbrug vervangen moet worden. Dit betekent dat de twee tanden met wortelresorptie ook "overbrugd" moeten worden. Hij zegt dat een implantaat ook een optie is maar dat mijn kaak daar te smal voor is. Hij gaat nu in overleg met zijn collega's over de mogelijkheden maar ik hoor ook graag jullie mening.
Mijn vragen:
1. Wat kost zoiets ongeveer?
2. Hoelang moet ik met een tijdelijke oplossing rondlopen?
3. Zijn er mensen met ervaring met een brug voor drie gemiste elementen of met een implantaat?
4. Is een etsbrug uberhaupt mogelijk voor drie elementen?

Alvast bedankt!
JW Vaartjes

Heeft ook een implantoloog geconstateerd dat u een te smalle kaak had? In die regio en met de smalle implantaten en mogelijkheden tot botopbouw van tegenwoordig, kan er veel. De wortels van de tanden met de wortelresorptie zitten nog wel in de kaak en zijn vaak ook uitstekende locaties om direct na het trekken in te implanteren.

1) twee implantaten 3 delige brug: 3,000-5,000
2) uw huidige etsbrug kan gebruikt worden, een nieuwe etsbrug kan gemaakt worden, een uitneembare prothese kan gemaakt worden, er kan een noodvoorziening op de implantaten geplaatst worden. De periode van een noodvoorziening ligt meestal tussen de 3 en 6 maanden.
3) zou wel moeten, hoop dat ze u hier antwoorden
4) dat kan wel, maar zal eerder loskomen dan uw huidige ets-brug.

PS heeft u geen parodontitis, want dat zou een contra-indicatie kunnen zijn (eigenlijk ook voor de brug). Vraag dit nav de heftige schoonmaakbeurt.
ma, 02/28/2011 - 22:41 Permalink
Leon1

Bedankt voor uw snelle reactie.

Hoe denkt u over een implantaat ten opzichte van een brug over drie tanden? mijn tandarts zei dat bij een brug twee naast elkaar gelegen tanden moeten worden aggeslepen en nog een keer een tand om de brug te dragen. dat betekend dat ook drie gezonde tanden bewerkt gaan worden.
Als een etsbrug mogelijk is zou ik zelf eerder aan een etsbrug denken maar mijn tandarts zei dat hij daar niet aan gaat beginnen. Weet u misschien een specialist in de buurt van Nijmegen die me daar over kan informeren. Het gaat over 3 tanden in het midden van de onderkaak samen 2 centimeter.

Alvast bedankt.

Groet Leon.
ma, 02/28/2011 - 23:03 Permalink