Absurde pijn na vulling vernieuwen

Author:
Disdrawer
Posted:
di, 06/20/2006 - 00:06
Ik ben een aantal dagen geleden bij de tandarts geweest en hij heeft mijn linkerkies behandelt omdat de vulling los zat, voorheen had ik geen erge pijnen en kon alles en kauwen. Nadat ik bij de tandarts geweest was en mijn verdoving nog niet eens was uitgewerkt kreeg ik ontzettende kiespijn die ik dacht weg te krijgen met een aantal paracetamolletjes, 2 stuks per keer!!

Dit werkt niet meer het neemt de pijn niet meer weg en ik wordt er echt ziek van heb er zelfs verhoging van.

Mijn tandarts vertelde wel dat het napijn kon geven, maar is deze napijn dan zo extreem???? en duurt dat zo lang???
Geke

Dat is inderdaad niet echt de normale napijn na een vulling. Vaak kun je wat last bij koud krijgen of gevoeligheid bij kauwen. Maar extreme pijn na een vulling is vaak het geval als er sprake is van een zenuwontsteking. Dat kan soms het gevolg zijn van caries (gaatje) onder de vulling die los zat, want dat gaat dan vaak erg snel. Het kan zijn dat de bacterien toch de zenuw bereikt hebben voordat de tandarts het schoongemaakt heeft en nu voor veel pijn zorgt. Verder kan het ook zijn dat het een grote vulling was en de zenuw door het boren en schoonmaken van de tandarts toch teveel geirriteerd is geraakt, die kans is er vaak als het gaatje erg diep zit. De zenuw kan dan herstelbaar of onherstelbaar onstoken zijn. Als hij herstelbaar ontstoken is, is het pijnlijk bij koud en is de pijn eigenlijk meteen weer verdwenen. Als de zenuw onherstelbaar beschadigd is, blijft de pijn lang hangen en doorzeuren. Is het bij jou ook echt pijnlijk bij koud, of is dat zo geweest? Als het echt zo pijnlijk is, is het denk ik toch goed om even langs de tandarts te gaan, door een paar testjes kan hij of zij bepalen wat er aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
di, 06/20/2006 - 11:06 Permalink
Disdrawer

Dat is inderdaad niet echt de normale napijn na een vulling. Vaak kun je wat last bij koud krijgen of gevoeligheid bij kauwen.


Het is ook gevoelig met warm en koud maar het is gewoon een zeurende kiespijn die zomaar ineens optreed, ik durf er niet eens op te kauwen omdat het zeer zonder dat ik hem heb aangeraakt of iets, ook met het poetsen voel ik steeds een scheurend gevoel alsof mijn kies beschadigt is...

maar in iedergeval bedankt, heb een nieuwe afspraak gemaakt bij de tandarts en ik kan donderdag al terecht.
di, 06/20/2006 - 11:12 Permalink
Miamama

Dit klinkt mij iets té bekend in de oren. Dit liep bij mij uiteindelijk altijd uit in een zenuwbehandeling. Hoeft natuurlijk niet, maar is mijn ervaring (en die heb ik helaas maar al te veel). Loop er alsjeblieft niet te lang mee door, want het wordt alleen maar erger en de behandeling moeilijker. Sterkte!
vr, 06/23/2006 - 21:06 Permalink