6 mnd na wortelkanaalbehandeling ontsteking

Author:
kimmmm
Posted:
ma, 07/12/2010 - 22:17
Hallo

6 Maanden geleden heb ik ene wortelkanaalbehandeling gehad, hetgeen erg pijnlijk was vanwege een ontsteking, tandarts is toen gestopt en na de ontsteking verder gegaan. Nu ben ik inmiddels bij een nieuwe tandarts en heb nog steeds gevoel in de kies. Hij heeft een wortelfoto gemaakt en wat blijkt: onder de wortels zitten 2 ontstekingen. Donderdag moet ik opnieuw voor een wortelkanaalbehandeling. Ik zie hier zo tegen op dat ik erover denk de kies te laten trekken, maar ben pas 30 en heb ene mooi gebit. Ik ben gewoon erg bang dat het weer z een pijn gaat doen als hij met een vijl in een zenuw gaat. De tandarts zegt dat het waarschijnlijk geen pijn doet. Dus mijn vraag is kan je na een wortelkanaalbehandeling nog steeds pijn hebben als ze de behandeling opnieuw moeten doen?
Spiegeltje

De pijn die je nu voelt komt hoogstwaarschijnlijk van de ontstekingen aan de wortelpunt. De tandzenuw is verwijderd bij de eerste behandeling en die kan dus geen pijn meer veroorzaken. Het is dus zoals de tandarts zegt, je zult hoogstwaarschijnlijk niets voelen. In feite is niet eens een verdoving nodig. Die kan natuurlijk altijd wel worden gegeven als je toch iets mocht voelen. Het beste is iets met de tandarts af te spreken, zoals je hand opsteken, als je toch iets mocht voelen. Dan stopt de tandarts meteen.

Als een wortelkanaalbehandeling over wordt gedaan heb je een redelijke kans dat de kies kan worden behouden en dat je klachten verdwijnen. Dit is ook de standaardbehandeling.
di, 07/13/2010 - 00:08 Permalink
kimmmm

Hallo Spiegeltje

Bedankt voor je snelle reactie en deze stelt me wel wat gerust! Op zich heb ik nu geen pijn aan de kies, alleen er zit wel gevoel in, terwijl hij eigenlijk dood zou moeten zijn. Alleen de vorige keer toen de tandartas met een vijl in een ontstoken zenuw ging deed dat zo ontzettend pijn, echt wat een naar gevoel is dat. Als het verder wat pijn doet maakt me niet uit, maar die pijn hoop ik niet nog een x te hebben (en komt waarschijnlijk niet omdat de zenuwen dus verwijderd zijn). Nogmaals hartelijk bedankt.
di, 07/13/2010 - 16:26 Permalink