5de dag dik gezicht na apex, wie herkent dit !?

Author:
kaatje98
Posted:
di, 03/20/2007 - 10:09
Hoi allemaal,

Ik hoop dat er iemand is die mij een beetje gerust kan stellen. Afgelopen donderdag heb ik een apex aan de 27 gehad. Sinds vanmorgen is de "echte" napijn weg maar mijn gezicht lijkt wel elke dag dikker te worden. Een vrijdag en een zaterdag viel het allemaal wel mee maar een zondag begon het dikker te worden ...

Ik hoop vandaag echt op het hoogtepunt te zitten en dat het vanaf morgen weer minder gaat worden. Wie herkent dit en zou het nog dikker kunnen worden, het zijn voornamelijk de wang en het oog ( boven en onder ).

Alvast super bedankt,

P.S.

Wat betreft de verdikking bij mijn oog, ... het lijkt wel een klein knikkertje nu en de rest zit dicht

Groetjes, Karin.
Newtan

Hallo Kaatje

is dat dezelfde kies waar je bij de zenuwbehandeling ook al zo'n last van had?

Het kan het nog erger worden. Dan heb je byzonder hardnekkige bacteriën rond de kies, in het kaakbot wonen. Ontstekingsremmers/pijnstillers doen een hoop goed. Daarentegen is warmte/koorts voor de meeste bacteriën dodelijk, dus heeft dat ook wel weer een nuttige functie. Als het nog erger wordt, misschien een antibioticakuur? Want dan win je het wat makkelijker van de beestjes.
zo, 03/25/2007 - 20:56 Permalink
kaatje98

Hoi Frank,

Sorry voor mijn late reactie maar het zit even niet mee! Om je vraag te beantwoorden is het inderdaad dezelfde kies als waar ik in december ook al mee liep.

15 maart heb ik de apex gehad aan die kies ... de 27 en na de behandeling kwam de zwelling wat vreemd op gang, de apex was op een donderdag gedaan en een maandag werd het vreemd genoeg dikker ...

Woensdag de 21ste was het op het hoogtepunt en is uiteindelijk verdwenen maar het bleef niet goed voelen, dit had ik een vrijdag al tegen mijn man gezegd! Maandag was ik bij de mondhygiéniste en die bevestigde mijn gevoel, er zit sinds een maandag overigens ineens een fistel op het tandvlees bij de 26 ... en volgens haar zat er een fikse ontseking bij de 27

Vannacht als een radeloze beneden gezeten vanmorgen was mijn gezicht opgezwollen en heb ik de kaakchirurg gebeld, ik ben langs geweest en er zit nog geen abces maar wel een fikse ontsteking .... ik heb weer antibiotica gehad.

Maar nu komt het .... mijn gezicht is veel dikker dan vanmorgen nu .... Heb nu maar pas 2x antibiotica gehad 1x half 4 en net om half 11 en hoop werkelijk dat de zwelling zakt ... de kies (27) is al opgegeven en hopelijk gaat het dan bij de 26 niet verder ...

Wat zou ik eventueel nog kunnen verwachten !? Als ik koorts of slikklachten krijg, of als ik mijn oog niet meer kan openen moet ik bellen maar wat als dat in het weekend gebeurt waar kan ik dan naartoe !?

Nou, ik dacht even een update en waarschijnlijk tot later! Iedereen een heel fijn paasweekend gewenst!

Groetjes Karin
do, 04/05/2007 - 22:56 Permalink
sjaantje

Hoi Kaatje

Ik heb een berichtje geplaatst "Trismus"
En volgens mij heb ik zowat hetzelfde.
Heb vorige week (26-03)een kies laten verwijderen door de kaakchirurg, de pijn viel mee tot vorige week vrijdag het verband is verwijderd.
Toen is de pijn begonnen.
Heb gebeld naar de poli, maar ze hadden het te druk met 'spoedjes' !!
Heb dus bij de huisarts weer nieuwe ontstekingsremmers gehaald, en hopelijk kom ik de Paasdagen zo door.
Maar het slikken wordt bij mij al pijnlijk.. :( ..

Ik ga maar duimen Kaatje, dat we de paasdagen met niet al te veel pijn gaan doorkomen..........ik hoop niet dat we naar de EHBO moeten met die dagen, want daar zitten natuurlijk geen kaakchirurgen......... :roll:

Jij ook veel sterkte en succes met je kies (dieterniemirzit)....
Groetjes, Sjaantje.
do, 04/05/2007 - 23:26 Permalink
Newtan

Beste Karin

volgens mij moet het vanmiddag beter worden. 24 uur doet antibiotica er altijd over om goed te beginnen te werken. Neem er gerust paracetamol bij.
Zit er in de 26 ook een wkb?

Sterkte
vr, 04/06/2007 - 10:04 Permalink
kaatje98

Hoi Frank ....

Vanmorgen opgestaan met een ei en toch een dik oog. Ik kan gelukkig nog wel kijken want moet straks toch echt de boodschappen halen. Vreemd genoeg is de pijn gezakt en is de ontsteking/bacterie zich aan het terug trekken !?

Om je vraag over de 26 te beantwoorden ... Nee daar zit nog helemaal niks, geen gaatje, vulling of wat dan ook ... alleen zit er een fistel op mijn tandvlees bij die 26! Nu eerst de ontsteking maar weg en dan de 27 eruit .... Hopelijk verdwijnt de fistel nog ( weinig vertrouwen in eerlijk gezegd ) en hoeft daar niks te gebeuren !

Ik heb toch het idee dat er een soort flinke hardnekkige bacterie zit die lekker diep wegkruipt oid en als de antibiotica afgelopen is weer lekker begint met broeden en verzamelen van vriendjes .... wat denk jij Frank, dit is toch vreemd allemaal !?

Thanks voor je bericht en een heel fijn paasweekend gewenst!

Groetjes, Kaatje ....
vr, 04/06/2007 - 11:49 Permalink
Newtan

Vreemd is het alleen als je er nog niet aan gewend bent.
Sinds kort weten we waar die bacteriën zich allemaal schuil houden.
Binnenin het bot maken ze een soort verkalkte eilandjes die je niet ziet. Niet op de foto en niet bij een operatie. Lekker idee, maar niet heus.
De reactie van de kaakchirurg waar ik naast zat toen we dit hoorden: "Grhhh".

Antibiotica voor dit soort verschijnselen zijn in een studiefase.
Tot die tijd zijn de bacteriën vooral gevoelig voor je eigen weerstand. Zorg dus dat die op peil blijft.

Maar het ergste heb je achter de rug. Het ei zal de paasdagen nog wel even zichtbaar blijven 8)
vr, 04/06/2007 - 12:34 Permalink
kaatje98

Daar heb je een heel goed punt Frank !

En inderdaad, wat is vreemd !? Mijn zoon kreeg met 6 weken de eerste oorontsteking welke elke keer terug kwam ... dit bleek mastoiditis in het rotsbeen.

Met 2 jaar kwamen ze daar achter, en werd besloten dat het pas in zijn geheel verwijderd kon worden als hij met een acute rotsbeenontsteking wakker zou worden ( herkenbaar aan een flapoor )

Nu wijk ik even af want inmiddels is mijn zoon 17 en gaat het hier om iets anders maar toch ging er bij mij een lichtje branden omdat de antibiotica bij mij ook niet wil aanslaan ....

Wat jij beschrijft zo voel ik het namelijk ook, ik bedoel erg herkenbaar. Nu lijkt de kies weer rotsvast te zitten en zelfs de zwelling slinkt weer !

Inderdaad niet lekker zeg dat ze het zelfs op foto en bij een operatie niet kunnen zien.

We zullen het er maar weer mee doen, het wordt in ieder geval lekker weer met de paasdagen :D

Laten we hopen dat de antibiotica nu wel aanslaat :smt001

Maar hou jullie zeker op de hoogte !

Groetjes, Karin :smt006
vr, 04/06/2007 - 23:50 Permalink
kaatje98

Vanmorgen weer bij de kaakchirurg geweest en de 27 is eruit! Hij was nog heel maar in zijn geheel gescheurd. Dit heeft de tandarts helaas niet gezien anders waren ze op voorhand al niet aan een apex begonnen ....

Bij het verdoven kwam de troep er al weer uit en bij het knijpen met de tang om de kies te kunnen trekken kwam er zelfs uit de kies nog smeurie :x Ik heb nu een krater, zo voelt het tenminste ....

Heb nog de kaakchirurg gebeld voor eten en hoe of wat ... maar dat was vanmorgen en hij had het over vloeibaar en eten aan de kant waar de 27 nog wel zit. Kan ik nu gewoon een boterham nemen !?

Ik moet nu van het ergste af zijn, wat kan ik verwachten of wat is zo'n beetje een gemiddeld iets met "last" hebben !?

Helemaal gek ben ik hier van geworden en ben haast uit de groep kanibalen gestapt, echt hoor :wink: !

Groetjes, Karin
do, 04/12/2007 - 17:15 Permalink
Newtan

Ah, maar dan is er gelukkig een andere verklaring voor het achterblijven van bacteriën. Eentje die nóg zeldzamer is: de (bijna) gave, gebarsten kies.
Een tandarts die dát bij een wkb door heeft, krijgt een tien met een griffel.
Ik weet dat ik ze nogal eens niet op tijd door heb gehad. En zeker achteraan boven.

Wat moet je verwachten. Een gat :roll: , nog een week of twee een zeer beurse plek op het tandvlees. De eerste twee dagen een vieze smaak.

Je moet even voorzichtig zijn met kruimel- en knarsdingen, zoals beschuit, chips, nootjes enzo. En met snuiten. Een dag of tien lang, voor de zekerheid. Het gat groeit pas na een maand of twee wat meer dicht. En na 5-6 maanden voel je het niet meer.
Misschien heeft een van de collega's nog andere tips.
do, 04/12/2007 - 19:38 Permalink