5 delige brug

Author:
tanya
Posted:
vr, 03/23/2007 - 22:54
Gister is bij mij een brug geplaatst maar ik ben niet tevreden.Is het niet zo dat de binnenkant van een brug ook de vorm van tanden moet hebben? Mijn binnen kant van de hoektand en 2 voortanden is metaal kleurig en aan een stuk doorgetrokken , is dit normaal?. En daarbij is de voortand van binnen heel dik omdat hij iets naar voren is gebracht en de tandarts zegt dat dit normaal is. Moet ik dat zo accepteren? Het gaat om een 5 delige brug met 2 dummy`s.En de twee kiezen zijn wel normaal van vorm en in dezelfde kleur.Is dit niet raar ? Heeft iemand hier ervaring mee?
vV

is zonder foto`s (eigenlijk ook van vooraf) weinig zinnigs over te zegen. Behalve dat bij een standverandering de betreffende tand wat dikker kan aanvoelen, dat went heel snel.

Wat het metaal betreft: een kern van metaal is wel nodig voor de sterkte, dat is de basis van de brug.

De missende tande krijgen een andere vorm van de binnenkant om te zoregen dat het goed schoon kan blijven. Wanneer je ze dezelfde vorm als de oorspronkelijke tand geeft gaat het geheid mis..niet schoon te houden namelijk.

ik begrijp dat alle ontevredenheid zich eigenlijk alleen op de binnenkant richt, die niemand ziet?
za, 03/24/2007 - 09:54 Permalink
robinson

Bij een diepe beet wil ik het ook wel eens zo laten maken.( articulatie, ruimtegebrek).
Overleg het wel van te voren met de patiënt.
za, 03/24/2007 - 10:27 Permalink
tanya

Ja het zit well aan de binnenkant en niemand ziet het. Maar ik voel het en ik zie het.En ik snap niet waarom deze tanden zilver kleur hebben en de rest gewoon is aangepast aan mijn gebids kleur. En het lijkt wel of ze dat dikke stuk zilver kleur er gewoon boven op geplakt hebben .Het is eigenlijk niet wat ik er van verwacht heb. Ik vind de achterkant van deze 2 voortanden heel lelijk. En dat terwijl de kiezen perfect zijn en die zitten achterin. Zou ik naar de tandtechnicus kunnen gaan die het heeft gemaakt on uitleg hier over te vragen want mijn tandarts zegt dat het zo hoort.
za, 03/24/2007 - 11:48 Permalink
Mignon

Als er te weinig ruimte is of, zoals Robinson al opmerkte, een diepe beet / zware belasting tijdens functie is het soms niet mogelijk om de hele brug van een porseleinen laagje te voorzien. Het was inderdaad wel verstandig geweest van de tandarts om je van tevoren te informeren over de keuze van zijn ontwerp.

Gr, Mignon
za, 03/24/2007 - 16:57 Permalink
schol

Ik heb een brug met 1 dummy en er zit ook bij alle drie metaal aan de binnenkant. Bij de voorste tand zie ik het wel, omdat dit stuk metaal wat groter is dan de andere 2.
Het metaal was er voor,volgens de tandarts, omdat de kiezen en tand, van mij,klein zijn en ik knarsentand.
Ik denk dat een brug vaak zo gemaakt wordt voor de versteviging.
Mij was van tevoren ook niet verteld hoe het resultaat zou zijn, maar ik denk dat de tandarts en de tandtechnieker er wel over nagedacht hebben. En ik neem aan dat het op de lange termijn ook beter is.
Misschien heeft iemand anders weer een andere mening.
:oops:
ma, 03/26/2007 - 21:08 Permalink