4e keer een WKB

Author:
Loes22
Posted:
di, 12/08/2009 - 22:13
Graag zou ik advies hebben over het volgende:

Zo'n week of 8 geleden kreeg ik tandpijn aan mijn 2e kleine kies linksonder.
De eerste paar dagen dacht ik nog heel naïef dat het wel over zou gaan, maar toen kwam de zenuwpijn.
Toch maar naar de dienstdoende tandarts want mijn eigenste was er niet.
Ik kom altijd bij een angsttandarts (met lachgas) omdat ik zo bang ben.

Toen ik bij de dienstdoende tandarts kwam maakte hij een foto en zei dat er een ontsteking zat.
Hij wilde een wortelkanaalbehandeling doen, maar na 3 keer verdoven was de pijn nog steeds niet vol te houden.
Hij stuurde me naar huis met een antibioticakuur en ik moest een week later naar mijn eigen tandarts.

Een week later dus naar mijn eigen tandarts. De pijn die ik had was weg. Als de tandarts op de tand tikte ook geen pijn. Hij startte vol goede moed weer een wkb, en weer moest hij stoppen omdat het gewoon echt teveel pijn deed. Nog maar een week antibiotica, en dan weer terug.

Dus na een week nog een keer. Weer hetzelfde liedje. Toen ik ging was de pijn weg. Ook bij tikken, slikken, koud en warm. Hij was al wel een stuk verder gekomen dan de 1e keer, maar nog steeds niet genoeg en weer moest hij stoppen vanwege de pijn die niet vol te houden was. Er kwam een noodvulling in en na 14 dagen moest ik terugkomen. Een week lang heb ik last gehad van het feit dat hij met die kies bezig is geweest.
Na 14 dagen was het wéér hetzelfde liedje. Met als gevolg dat ik ondertussen helemáál niet meer naar de tandarts durf.

Gisteren was ik weer bij de tandarts, voor een gaatje rechtsboven.
Voor de zekerheid keek hij ook nog even naar de kies linksonder. Weer was de pijn weg. Slikken, bijten, koud en warm ging allemaal pijnloos. Hij wilde de noodvulling vervangen door een steviger materiaal, maar het wel nog 4 weken met rust laten. Ook zette hij er een nieuw medicament in. Het inzetten van dat medicament deed pijn. Zomaar ineens een schok, daarna was het weer weg.
Nu, een dag later, heb ik weer pijn aan die kies. Pijn is misschien net een te groot woord, het is een irritant gevoel, dat me vooral heel erg bang maakt.
Slikken is nu het vervelends.

Tussen de 2e en 3e behandeling bij de tandarts ben ik ook bij mijn kaakchirurg geweest. Daar ben ik in behandeling vanwege een eerdere kaakbreuk en hij weet hoe vreselijk bang ik ben. Na een foto, wat getik en een gesprek zei hij dat ik het beste gewoon naar mijn tandarts kon gaan. Voor de zekerheid mocht ik vorige week vrijdag terugkomen. Als het dan nog niet rustig was zou hij onder narcose een wortelpuntbehandeling uitvoeren.
Maar het was rustig zei hij, ik kon met een gerust hart naar de tandarts. Nu heeft de tandarts eraan gezeten en de pijn is er weer. Is dit normaal? Zou die zenuw nu niet gewoon dood moeten zijn, en de pijn dus weg? Zou het nu te verdoven zijn? Zal ik naar de tandarts terug gaan, of toch maar weer naar de kaakchirurg?
(Hoewel ik dat nog veel enger vind dan de tandarts, maar ik wil nu wel echt van de pijn (en de angst!) af). De kies trekken doen ze geen van beide, hij is nog goed te redden en ik ben nog veel te jong.

Dan heb ik nog pijn bij warm en koud rechtsboven.
De tandarts zegt dat dit komt door een diepe vulling, dat ik daar aan moet wennen.
Het is 3 maanden geleden gevuld en daarna inderdaad begonnen. Is het normaal dat je dan zo lang last houd?
Last van een vulling heb ik wel altijd. Maar meestal maar een week, dat ik er niet mee kan eten van de pijn.