46 eruit/implantaat/brug noodzakelijk ?

Author:
adviesgevraagd
Posted:
vr, 04/27/2007 - 03:31
hallo,

ik ben een man van 44,ik was al dik 14 jaar niet meer naar d etandarts geweest,puur uit angst voor wat ik te horen zou krijgen.
Echter met 2 afgebroken kiezen jaren te hebben rondgelopen,en hier verhalen te hebben gelezen dat er zoveel mogelijk was tegenwoordig toch maar gegaan 3 weken terug.

En het viel reuzemee,tandsteen verwijderen bij mh(vorige week gebeurd)
1 kies die afgebroken was bleek gigagat onder amalgaanvulling te hebben maar is al gevuld en opgebouwd met composiet deze week,en tandarts zei dat 46 eruit moest(andere afgebroken kies)

verder had ik maar 1 gaatje nog in een voortand.

Nu had ik een vraag over die 46,tandarts bromde enkel nee toen ik vroeg of er niks meer mogelijk was met kies(opbouw op stift ofzo)
Toen ik vroeg naar opties na extractie(brug of implantaat) zei hij enkel kom maar gewoon,je moet je overgeven,eerst eruit dan zien w ewel wat we doen voordat hij naar ander kamertje spurde voor zijn andere klant.

Nu heeft hij met dat opvullen andere kies met composiet wel goed werk verricht(meerdere lagen..was dik 40 minuten bezig),dus vertrouw de beste man wel,alleen weinig communicatie terwijl ik juist zon behoefte heb aan goede info/communicatie(ben niet voor niks 14 jaar niet geweest...)

Want ik heb hier wat rondgelezen en begrepen dat ik 2 opties heb..implantaat of een brug

heb ook begrepen dat als je het gat laat zoals het is dat er kiezen/tanden gaan verschuiven,en hier wilde ik nu net graag wat info over,

over wat voor tijdsbestek praten we dan qua verschuiven tanden,en is dit in erge mate ?

zijn e rmensen die ook die kies missen(ik heb overigens geen verstandskiezen,hoewel,heb ze wel,maar zijn nooit doorgekomen)
en nergens last van hebben met eten ?

alvast bedankt,mark
Van Leeuwen

Bij de ene persoon vershuiven/verzakken/kippen kiezen wel wanneer ze naast een "gat" staan maar bij andere mensen is dit veel minder het geval. Je zou eventueel even door de tandarts wat metingen kunnen laten uitvoeren en dan na een half jaar kunnen kijken of er verschil is. Je zou eventueel goed verder kunnen zonder de 46 tenzij je hem er mist tijdens functie (eten/praten/lachen).

Suc6

Gr. Maurice
do, 05/31/2007 - 00:09 Permalink
adviesgevraagd

hallo maurice,bedankt voor je reply

de tandarts wilde uiteindelijk toch nog wel wat proberen,heb al een endo gehad en over paar weken komt er een kroon op opbouw erop,dus er hoeft niks uit

ik heb overigens sinds ik weer voor de eerste keer 2 maanden terug(sinds een jaar of 14 nietgaan)geweest was 5 keer in die stoel gelegen(kroon/diepe vulling/endo/tandsteen verwijderen) en ik snap eerlijk gezegd niet waar ik al die jaren tegen opzag

het enige dat ik erg vind is als ik een afspraak vroeg op de dag heb omdat ik graag uitslaap :)

dus mensen die lang niet zijn geweest en bang zijn.....ga gewoon,er is veel mogelijk en heb echt niks gevoeld
do, 05/31/2007 - 01:29 Permalink
Van Leeuwen

Ik ben blij dat je de draad van het tandartsbezoek weer hebt opgepakt. Wat ik zelf merk is dat mensen zich hoe langer ze niet geweest zich ze zich des te meer schamen voor hun gebit. Dit is natuurlijk nergens voor nodig....

Gr. Maurice
do, 05/31/2007 - 22:29 Permalink