4 verstandskiezen verwijderen onder narcose

Author:
chickey
Posted:
vr, 09/15/2006 - 09:56
Ik heb alle 4 mijn verstandskiezen nog en nu was ik maandag voor een gesprek bij de kaakchirurg en hij zei dat het beter was als mijn verstandskiezen eruit gaan aangezien ze helemaal scheef liggen en dus bijna, of niet, door kunnen komen.

Nu is het probleem dat ik echt heel erg bang ben voor de tandarts maar hij zei meteen dat hij het onder narcose ging doen. En dan ook alle 4 tegelijk zodat ik er meteen vanaf ben.

Nu is mijn vraag wie heeft er ervaring met verstandskiezen verwijderen onder narcose? En ik dacht altijd dat ze maximaal 2 doen ipv 4 ivm de risico's etc?
Geke

Onder narcose worden ze alle 4 tegelijk eruit gehaald, dan zijn er geen risico's waarom dat niet zou kunnen. De reden dat er vaak 2 per keer eruit gehaald worden heeft juist te maken met de plaatselijke verdoving, dus als het niet onder narcose gedaan zou worden. Dan wordt er vaak eerst 1 kant gedaan, omdat bij de onderkaak de halve kaak en de halve tong verdoofd voelt. Als twee kanten tegelijk verdoofd zouden worden, dan zou je niet goed kunnen slikken en dat kan gevaarlijk zijn en dat is dus het risico wat je waarschijnlijk bedoeld. Onder narcose wordt je in slaap gebracht en voel en beleef je niks wat er van gebeurd, voor je het weet is dat weer achter de rug. Het is alleen soms wat lastiger met eten, omdat ze er aan beide kanten uitgehaald zijn, maar voor narcose is het eigenlijk te duur en onhandig om je twee keer in slaap te brengen. Omdat je zo angstig bent wordt dit voor jou onder narcose gedaan. Dit soort behandelingen worden in de meeste gevallen gewoon onder plaatselijke verdoving gedaan.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
za, 09/16/2006 - 22:32 Permalink