4 delige brug oid nog mogelijk?

Author:
youfa
Posted:
do, 01/15/2009 - 20:47
Een tijd geleden is bij mij rechtsboven een kies uitgegaan (volgens mij de derde van achteraf, verstandskies niet meegerekend). Ik heb daar niets mee gedaan, aangezien deze kies vrij achteraf zat en dus niet in het zicht en ik de financiële middelen niet had om er een brug oid te laten maken. Nu moet de kies (tand?) die ervoor zit er ook uit. Dat komt wel in het zicht natuurlijk. Mijn vraag is of het dan nog mogelijk is om dit gat (van 2 elementen dus) nog op te vullen. De kiezen die naast het gat zaten, zijn natuurlijk wat gaan "wandelen" en nu is daar straks natuurlijk minder ruimte dan eerst (toen er nog 2 elementen zaten) en wat is dan wijsheid. Een brug (zonder implantaten) of iets met implantaten?
Graag jullie mening.
Alvast bedankt!
Youfa
TechniekerJeetje

Hoi youfa,

Allebei zal wel mogelijk zijn, het is maar net wat je zelf wilt. Twee implantaten zijn in mijn ogen de mooiste, maar ook duurste en langste procedure, oplossing. Indien de beide buurelementen al gevuld zijn kun je ook kiezen voor een brug. Esthetisch net zo`n mooie oplossing. Ik denk dat je eens goed met je tandarts zou moeten overleggen!
Groet en zo....
vr, 01/16/2009 - 20:08 Permalink
youfa

Bedankt voor de reactie!
Buurelementen zijn inderdaad ook al gevuld. Implantaten zie ik niet zo zitten. Hoge kosten, lange procedure (en dus langer een "gat" wat te zien is) en het boren in mijn kaak ed zie ik ook niet zo zitten. Maar een brug behoort dus nog wel tot de mogelijkheden, ondanks dat de ruimte er tussen volgens mij niet meer precies genoeg is voor 2 elementen. Maken ze de 2 dummy elementen dan gewoon kleiner of zo? en wat zouden de kosten kunnen zijn (2 elementen en 2 dummy's dus)
Youfa
za, 01/17/2009 - 19:54 Permalink
TechniekerJeetje

Sorry voor de late reactie. Kon pas vandaag ff weer de tijd vinden om het internet op te zoeken...

Als de ruimte wat minder is geworden, dan is juist een brug een mooiere oplossing... De ruimte kan dan verdeeld worden tussen de 4 elementen die er gemaakt moeten worden. Geen probleem dus!

Afhankelijk van de Tandtechnicus die je tandarts gebruikt kun je gemakshalve rekenen op €500,- per deel. Ook van welk materiaal de brug gemaakt zal worden is hier van invloed op trouwens... Zal niet gauw meer zijn, eerder minder. Dus in deze €500,- x 4 = €2000,- Daarvan zal dan, indien je daar voor verzekerd bent, misschien ook wel een gedeelte van vergoed worden....

Groet en zo
JanJaap
di, 01/20/2009 - 19:17 Permalink