3e WKB (Afgemaakt) Aantal vraagjes.

Author:
Elientje
Posted:
di, 11/20/2007 - 16:13
Vandaag moest ik terug voor een 3e WKB.
Was redelijk gespannen, omdat ik hoopte dat het nu afgemaakt kon worden. Gelukkig is het een hele fijne tandarts, dus was niet heel erg zenuwachtig. Hij gebruikte een microscoop om te kijken of alles in orde was, en dat was het gelukkig. Maar moest wel een 3e WKB ondergaan, voordat het definitief gevuld en gesloten werd.

Eenmaal bezig met spoelen kreeg ik opeens een verschrikkelijke pijn, terwijl ik van de gehele behandeling niks had gevoeld, alleen op dat moment, en hij bood z'n excuses aan.

Nu, heb ik het gevoel alsof ik chloor 'ruik'. Heeft dat misschien iets te maken met die pijn wat ik plotseling kreeg? (Was een soort brandend gevoel)

Maar misschien is het, omdat tijdens het spoelen, alles door de rubberdam heen ging in m'n keel.

Heb totaal 1,5 uur daar gelegen, en pfff wat was ik blij toen het klaar was. Het was niet pijnlijk, maar het is echt niet leuk om daar zo lang te liggen.

Nog een vraagje trouwens, ik zag dat hij van die witte dingen in m'n kies stopte...soort stokertjes maar dan wit. Wat is dat?
hello jozefien

Guttapercha is de naam van die stokertjes. Als je bij de Algemene Informatie kijkt en dan bij w.k.b. dan vind je ook een uitgebreide uitleg als je dat eens wil weten allemaal. de chloorgeur kan misschien de tandarts verklaren, iets te ver geboord misschien? Sterkte. :smt006
di, 11/20/2007 - 18:51 Permalink
Elientje

Thanks voor je antwoord. Weet nu inderdaad een heel stuk meer over Guttapercha. Bedankt!

Al ben ik wel bang dat de tandarts iets gedaan heeft waardoor er nu een gat is tussen mn neusholte o.i.d. Ik slik constant chloor in, en ik ruik chloor. Had ik bij de vorige keren niet. Moet het haast wel zijn, want de hele behandeling deed geen zeer, maar toen deed hij iets, en ik zat meteen rechtovereind van de pijn. Niet dat ik er nu last van heb, maar alleen dat er chloor vast zit. (Voelt net zoals je verkouden bent, dat er vocht vast zit achter in je neusholte)

Niks ernstigs hoop ik?
di, 11/20/2007 - 19:07 Permalink
Spiegeltje

de chloorgeur kan misschien de tandarts verklaren
. Misschien een scheikundig technoloog ook (deels)? :) Voor het ontsmetten van de kanalen wordt vaak een verdunde oplossing van natriumhypochloriet gebruikt, oftewel chloorbleekloog. In de volksmond `chloor´ genoemd, alhoewel in chloorbleekloog maar heel weinig vrij chloorgas zit (is maar goed ook want het is een erg toxisch gas). In wezen is het ook het zelfde spul dat je in de supermarkt koopt om zaken in het huishouden te ontsmetten. Het is volgens mij niet abnormaal dat je tijdens de wkb een beetje chloor ruikt. In principe zou je na de behandeling daar niets meer van moeten merken (weet dat niet zeker).
di, 11/20/2007 - 19:13 Permalink