33 jaar en nog steeds 2 melktanden

Author:
nuchi
Posted:
do, 12/11/2003 - 14:30
Mijn 2 boven hoektanden zijn nog steeds melktanden. Er zitten ook geen `grote mensen`tanden achter. Deze 2 tanden gaan steeds losser zitten en worden ook bruinig. Volgens mijn tandarts zijn inplantaten de enige oplossing maar dit is erg duur en bovendienis mij verteld dat ik in ieder geval dan 3 maanden met een plaatje moet lopen. Zijn inplantaten echt de enige oplossing? is een brug geen oplossing? en als het alleen kan met inplantaten waarom kunnen die er niet meteen in na het uittrekken van mijn tanden? Een wortel is er niet dus mijn kaak hoeft toch niet te slinken? Ik hoop op een spoedig bericht!
minique

Ik ben geen tandarts, maar is het niet zo dat melktanden WEL wortels hebben? Die lossen volgens mij op door druk van de 'grotemensenkiezen' en aangezien jij die niet hebt, zitten bij jou de wortels er nog, denk ik. In dat geval moet de kaak dus wel slinken voordat aan implantaten gewerkt kan worden.

Realiseer je dat voor een brug wel 1 of 2 goede kiezen/tanden afgeslepen moeten worden.

Misschien is een beugel ook een optie?

groetjes,
minique

[ Dit Bericht is bewerkt door: minique op 2003-12-11 14:57 ]
do, 12/11/2003 - 14:56 Permalink
minique

De kiezen naar voren 'trekken' met beugel? Ik weet het niet, hoor. Een dochter van een bekende mist in aanleg de tanden naast de voortanden, die melktandjes zullen t.z.t. getrokken worden en dan krijgt ze een beugel om de rest naar voren te halen en alles te laten aansluiten. Maar goed, zij is 10, jij 33, dus ik kan me voorstellen dat dat toch weer anders ligt.

Groetjes,
minique
do, 12/11/2003 - 15:05 Permalink
nuchi

Ja zou kunnen op die manier met beugel maar eerlijk gezegd zie ik het niet zitten om lange tijd met en een beugel en 2 gaten te lopen. Ik wil een snelle, mooie, betaalbare en het liefst een pijloze oplossing! Maar misschien wil ik nu teveel!? Groetjes Michelle
do, 12/11/2003 - 15:38 Permalink
de digitale tandarts

Eigenlijk zijn implantaten vaak de beste oplossing om in een gebit bij een volwassen persoon overgebleven melkkiezen te vervangen. Uitzonderings gevallen zijn o.a. als de buurtanden/kiezen kronen nodig hebben, veel ruimtegebrek in de kaken of dat de gezondheid de ingreep niet toelaat.

De wortels van overgebleven melkkiezen lossen vaak ook op na verloop van jaren, waardoor de melkkies los gaat zitten. Het gaat dus wel langzamer dan wanneer er een opvolger onder zit, maar uiteindelijk zie je dat toch een groot deel van de wortels wordt omgezet in bot.

Het postieve hiervan is wel weer dat implantaten direct of na korte tijd al geplaatst kunnen worden.

Vraag eens een consult aan bij een implantoloog.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2004-01-08 22:18 ]
zo, 01/04/2004 - 14:23 Permalink