33 jaar en nog melkkies

Author:
Esther L.
Posted:
vr, 06/04/2004 - 12:46
Ik ben 33 jaar en heb nog steeds één melkkies rechtsboven. Ik had er nog één (linksboven), maar die is er al een paar jaar uit. Beide kiezen hadden/hebben geen wortels en er zit ook geen 'nieuwe' kies onder.

Toen die eerste kies eruit ging, dacht ik dat die andere er ook wel spoedig uit zou gaan, met het idee om dan in één keer hier iets aan te laten doen. Dat was dus niet het geval. Ik loop nu dus met een gat in mijn mond. Die melkkies die er nu nog zit, zit ook altijd een beetje los en ziet er lelijk uit. Ik heb al een paar keer aan mijn tandarts gevraagd wat ik kan verwachten en wat er aan gedaan kan worden, maar hij is erg vaag en geeft weinig uitleg.

Zou iemand mij misschien kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn en evt. de kosten hiervan? Alvast hartelijk dank!

Esther
de digitale tandarts

Een bekende vraag, gelukkig al uitgebreid beantwoor ddoor mij in het verleden:

Er zijn meerdere oplossingen, maar als je een vaste constructie wilt dan kom je al snel uit op een brug of een implantaat.

Mochten de buurtanden relatief gezond zijn/ geen grote vullingen hebben, dan slaat de balans door naar een implantaat, uitgebreidere informatie hierover vindt u hier: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=1080&highlight=implant…

Het is in sommige gevallen ook mogelijk om een brug te maken waar minder voor geboord hoeft te worden, zie: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=95&highlight=uda%2A
vr, 06/04/2004 - 13:25 Permalink