30 jarige leeftijd, me eerste gaatje. 2 vragen.

Author:
walrus
Posted:
do, 10/06/2016 - 22:49
Goedendag,
Ik ben 30 en vandaag was ik bij de tandarts en hij vertelde dat ik een klein gaatje had.
ik was verbaasd want ik heb er nooit wat van gevoeld maar goed.
Gezien zijn drukke agenda kan hij me volgende maand pas vullen.
Ik vroeg me af of het wel verstandig was om daarmee zo lang te wachten en ik niet beter naar een andere tandarts kan gaan voor een eerdere afspraak?
Daarnaast wou hij het over om het zonder verdoving te doen omdat het maar lichtjes pijn zal doen? Ik kan altijd later dan nog kiezen om voor verdoving te kiezen.
gezien ik niet fan ben van naalden zou het ook onder narcose kunnen maar is dat niet een hele grote ingreep? of hoe werkt dat?
M.THK

Een klein gaatje vullen is maar een keine ingreep en dat kan dus ook heel vaak zonder verdoving.
Ik denk dat het ook geen probleem zal zijn dat de behandeling pas over een maand plaatsvindt. Het proces dat het gaatje veroorzaakt (het cariësproces) verloopt niet heel snel, alhoewel dit wel afhankelijk is van verschillende factoren. Dus ik zou u adviseren om goed te poetsen en dan vooral rond de plaats van het gaatje.
zo, 10/09/2016 - 16:39 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door M.THK

Daar sluit ik me bij aan.
Zou het vak van de tandarts of mondhygienist niet heel erg eenvoudig zijn als we alleen maar aan de patiënt hoefde te vragen of hij last heeft...? ;) Maar het is niet raar dat je dit denkt hoor, zelfs artsen snappen dit niet. Die denken, als patiënt niks voelt, dan is er niks aan de hand. Echter behandel ik bijna alleen maar mensen die geen pijn hebben maar wel een chronische ontsteking hebben van enkele vierkante centimeters.
zo, 10/09/2016 - 17:16 Permalink