3 vullingen in 1 tand laten vervangen

Author:
oliver
Posted:
wo, 05/08/2013 - 09:46
Beste mensen,

Ik heb 3 vullingen in 1 tand, 1 grote amalgaan, die uitgebreid is omdat de tand werd weggedrukt door de vulling zodat de tand als het ware afbrak en er is 2 jaar geleden een klein beetje bijgevuld , ik heb ongelukkigerwijs 3 verschillende kleuren (Dat vertellen ze niet van te voren, terwijl het wel zo vriendelijk is omdat vooraf te melden, amalgaan verschilt in kleur en een witte zit erin). Het klinkt wat ijdel maar eigenlijk wil ik daar 1 kleur van maken en de vullingen dus laten vervangen. Is dit makkelijk te doen voor een tandarts of is het moeilijk, m.a.w. haal ik teveel overhoop voor iets waarvan ik denk dat kan mooier of is de stand van de techniek zo ver dat vullingen er zo uit zijn en kan er dan een mooi geheel van worden gemaakt?
vV

sorry zo zonder foto (rontgen) geen zinnig woord over te zeggen. Als ie zover gevuld is kan het zomaar zijn dat het met een nieuwe vulling niet eenvoudig meer lukt. Als je het er dan uit gaat halen en het gaat niet goed, valt tegen, dan zit je aan een kroon. Op zich prima als je daar van te voren rekening mee houdt.
wo, 05/08/2013 - 10:40 Permalink
oliver

Ik heb geen rontgenfoto's liggen, die heeft alleen de tandarts:) kan wel een foto maken maar een rontgenfoto zegt natuurlijk meer. Maar is het in algemene zin lastig om vullingen eruit te halen of verschilt dat heel erg per geval? Als je een aan een normale foto wat hebt wil ik die zelf wel maken en kan evt foto's opvragen bij de tandarts. En een kroon is verder geen probleem als dat de beste oplossing is, op gezondheid moet je niet willen bezuinigen.

Bedankt dat je zo snel reageert echt top!
wo, 05/08/2013 - 11:01 Permalink
vV

als je daar apart een verzekering voor af moet sluiten is het meestal een sigaar uit eigen doos (zeker als het om 1 kroon gaat).
Wat je betaalt aan premie en eigen bijdrage (zelden 100% vergoeding ) geeft zelden voordeel boven gewoon zelf betalen.
Nog afgezien van een mogelijke wachttijd bij de verzekering dat je eerst een bepaalde periode (dus extra premiebetaling) moet wachten voor ze vergoeding gaan geven.
wo, 05/08/2013 - 13:26 Permalink
oliver

Natuurlijk betaal je het grotendeels zelf. Maar het kan wel degelijk uit. Verzekeringskosten zijn 406,80 op jaarbasis. Dan krijg je de kroon van ongeveer 600 100% vergoed. 2 twee keer controles en vermoedelijk 2 foto's (laatste 3 controles afgelopen 1.5 jaar geen foto's) en het preventieteam kost samen toch ook wel 100 schat ik zo. Zit je op 700 die je volledig vergoed krijgt. Maar ik moet het eerst maar overleggen, 400 blijft natuurlijk wel een hoop geld doe het alleen als het volgens hem echt een verbetering is.
wo, 05/08/2013 - 14:46 Permalink