2x drievlaksrestauratie

Author:
aisa
Posted:
ma, 02/05/2007 - 00:45
Hallo,
Ik begrijp dat een kies meerdere vlakken heeft en dat je bijvoorbeeld in één kies zowel een 1-vlaksrestauratie als een 2-vlaksrestauratie kan hebben. Maar is het ook mogelijk om in één kies 2x een drievlaksrestauratie te krijgen?? Ik heb laatst een factuur van de tandarts ontvangen en zij heeft bij drie (naast elkaar liggende) kiezen 2x een drievlaksrestauratie gedaan, dus bij elke kies staat er 2x V13, 2x V21, 2x V60 en 2x E40). Ik heb echt mijn twijfels hierover. Wie heeft hierover advies?
Alvast dank.
vV

ik denk een declaratiefoutje...V21 en V60 en E40 kunnen niet gelijkertijd op 1 kies gedeclareerd worden.

Het is of V60 met V20, of E40 met V20, of alleen V21...(naast de V13 , de vulling zelf, de rest staat voor voorbehandeling van de kies. E40 houdt in dat de zenuw bloot is komen te liggen, V60 dat dat net niet gebeurt is.. erg tegenstrijdig allemaal. Ik zou met opgaaf van reden de nota terugsturen (kopie maken) en een nieuwe verlangen
ma, 02/05/2007 - 08:31 Permalink
aisa

Hartelijk dank voor het antwoord! Het leek me ook erg sterk. Ik ben ook van plan hiertegen actie te ondernemen. In het verleden heeft de tandarts ook een andere kies op die manier gedeclareerd en wat ik ook zei dat dat niet kon, ze kwam met de "verklaring" dat zij dit echt zo gedaan heeft. Dit betreft trouwens drie kiezen die ze in 2006 heeft behandeld, dit dus al gedeclareerd heeft en vervolgens nu weer aan mij berekent.
ma, 02/05/2007 - 08:51 Permalink
vV

als zij beweerd dat alles wat gedeclareerd is gedaan is ben ik beneiuwd waar de studie gevolgd is. In ieder geval niet in NL....Het is even geleden dat ik afgestudeerd ben, maar volgens mij is het nog steeds niet mogelijk op 1 kies en een indirecte en een directe pulpaoverkapping te doen.

Overigens moet het hier dus ook nog eens gaan over zeer diepe vullingen... Anders kom ik niet verder dan alleen V13 en V21, 1x per kies uiteraard!! En blijft zij volhouden is het goed een voorstel te doen de tuchtraad er eens naar te laten kijken. Als zij vind dat zij echt haar best heeft gedaan kan zij daar weinig bezwaar tegen hebben toch?
ma, 02/05/2007 - 12:31 Permalink
aisa

Ik moet zeggen dat ik het een beetje verkeerd heb beschreven. Per kies ging het om een V13 en V60 of een V13 en een E40, dus inderdaad niet om zowel een directe als indirecte pulpa-overkapping in 1 kies. Maar feit is wel dat zij nu weer een V13 rekent voor kiezen die al behandeld zijn en waar ik ook al voor heb betaald. Dit is ook de laatste factuur die ik van haar betaal (als ik tenminste de correcte krijg opgestuurd met de behandelingen die ze wel daadwerkelijk heeft verricht). Ze is Duitse en praat ontzettend slecht Nederlands; niet dat dat er direct wat mee te maken heeft maar mijn indruk is dat zij geen Nederlandse tandartsenopleiding heeft gehad en ik voel me absoluut niet prettig bij haar. Ik heb ook sterk de indruk dat de administratieve kant niet goed verloopt. Ik ga dan ook naar een andere tandarts die trouwens geconstateerd heeft dat deze laatste vullingen (waarvoor ze nu weer declareert!) niet eens goed aaneensluiten en hij zou het eerst bijwerken, maar het moet nu helemaal worden overgedaan! Als het ware heb ik voor niets geld aan haar betaald.
In ieder geval, mijn vraag is beantwoord waarvoor dank.
ma, 02/05/2007 - 14:55 Permalink
mecánico para …

Voordat die tweede tandarts het overnieuw doet.......moet j ede eerste de kans geven het opnieuw te doen en dan op de correcte manier. Schriftelijk!!
Zo niet, dan heb je twee rekeningen te betalen.

Want slecht nederlands praten en vervolgens wel alle kanten van de wet kennen zou zo maar kunnen.

De vervuiler ruimt op, en als je het daar niet mee kan vinden wegens vertrouwensbreuk, dan moet je haar voorstellen om het elders te laten doen. OP har kosten of door het laten vervallen van de door haar gesturude rekening. Dit moet ze je dan schriftelijk bevestigen. Is de vullingal vervangen danvervallenal je mogelijkheden want dan is het het woord van haar tegen dat van de neiuwe tandarts.
Overigens is het vragen naar bij welke geschillencommissie ze zit (ook schriftelijk) ook vaak erg koevoeterig om zaken gedaan te krijgen.
Het is namelijk economische fraude en dat wordt steng aangepakt!
wo, 02/07/2007 - 16:17 Permalink