2e x in 5 a 6 jaar lekkende vulling

Author:
nht210
Posted:
za, 10/06/2012 - 18:53
Hallo,

Een jaar of 5 a 6 geleden kwam ik zelf achter een gaatje in mijn kies. Deze vulling begon na 2.5 a 3 jaar te lekken. Hier baalde ik heel erg van. Ik ben niet bang voor de tandarts (in tegendeel zelfs, ik vind naar de tandarts gaan altijd een prettig iets) maar alleen wel voor naalden. Aangezien ik gewoon verdoofd wil worden moet ik telkens naar een speciale tandarts.

Dat is op zich niet erg maar vaak moet je iemand hebben die je ophaalt omdat de rustgevende medicijnen een lange werkingsduur hebben. Nieuwe vulling erin laten zetten.

2.5 jaar later (nu dus) lekt de vulling weer. Ik heb exact hetzelfde gevoel in dezelfde kies als toen de vulling lekte. Voor de zomer al bleek er op een foto een holte onder mijn vulling te zitten. Nu zegt de ene tandarts dat dat normaal is en de ander zegt dat zo'n holle ruimte het risico op lekken vergroot. Ik heb geen zin om om de 2.5 a 3 jaar terug te moeten om dat ding te laten vervangen.

Wat is nou de beste oplossing en hoe komt het dat dat ding maar blijft lekken? En hoe voorkom ik telkens een trip naar de tandarts voor het vervangen?