29 jr en melk(hoek)tanden/wel of geen beugel?

Author:
Ingrid75
Posted:
do, 01/06/2005 - 14:23
Hoi!

Hopelijk kunnen jullie mij adviseren!!

Onlangs is er bij mij geconstateerd dat ik nog twee melkhoektanden heb, ik ben 29 jr. (dat kwam pas ter sprake toen ik van tandarts was gewisseld wegens verhuizing). Ik heb er nooit van geweten.

De hoektanden liggen erboven in de kaak. De orthodontist zegt dat hoe langer je wacht er meer kans is op ontstekingen en dat de bovenliggende tanden niet naar beneden komen en dat ik maar er maar beter wel wat aan kan laten doen. Een andere orthodontist zei "zeker wat aan laten doen -zsm-". En mijn vorige tandarts zegt dat het allemaal niet nodig is en dat er een grote kans is dat de melktanden een leven lang blijven.

Voor de behandeling moeten uiteindelijk waarschijnlijk zes tanden worden getrokken (boven 2 melk(hoek)tanden en de 2 daarachter/onder 2 hoektanden om het passend te maken). Verder krijg ik dan een beugel voor zo'n 2,5 jaar en je begrijpt op je 30e een beugel en een paar tanden missen (tijdelijk maar toch) is ook geen pretje... Bovendien moeten als eerst de vier voortanden naar voren gezet worden om ruimte te maken voor de bovenliggende hoektanden. Als ze doorkomen worden de tanden daarachter getrokken en komt alles weer recht.. maar toch.. 8 februari '05 staat de afspraak voor de bovenbeugel... ik zie er zo tegenop.

Kan iemand mij adviseren?! Ik weet echt niet goed wat ik moet doen. Ook spelen de kosten natuurlijk mee, zo'n 2800 euro.

Heeft iemand advies of wellicht iets dergelijks meegemaakt?

Alvast bedankt.

Groetjes, Ingrid
Mireille

Hoi hoi,

Ik had op mn 15e nog 6 melktanden en kiezen, die zijn allen getrokken. Alleen 1 hoektand is tot op heden niet doorgekomen. Ik heb sinds ca. 1.5 jaar een etsbrug laten plaatsen. De volwassen hoektand zit gewoon in mn kaak en die kan wel naar beneden gehaald worden MET BEUGEL. Hij wil er zelf niet uit. Ik ben dus ook 29 en zie een beugel ook niet zitten. Als ik nou 18 was ofzo, maar heb toen nooit dat advies gehad van de tandarts en al die jaren dus met een 'gat' in mn gebit gelopen.
Ontstekingen heb ik nooit gehad. NIet eens van de ortho waar ik 1 consult heb gehad heb ik advies gekregen de tand uit mn kaak te verwijderen vanwege mogelijke complicaties.

Ik wens je heel veel sterkte met je keuze.
do, 01/06/2005 - 17:03 Permalink