24 jaar en al prothese. mijn verhaal.

Author:
meisje24
Posted:
di, 01/16/2018 - 20:42
Hallo!

allereerst sorry als dit op de verkeerde plek in het forum staat.. zou een admin het dan voor mij willen verplaatsen naar de juiste plek?

ik ben sinds vandaag lid geworden op het forum, omdat ik mijn verhaal graag wil delen. En omdat ik de afgelopen stress-periode heel veel heb gehad aan dit forum.

ik ben een meisje van 24 jaar en schaam mij toch eigenlijk een klein beetje dat ik op deze leeftijd al een prothese heb. volgens myn oude tandarts was mijn gebit wel te repareren, maar zou ik vaak terug moeten komen voor behandelingen. maar ik heb zo'n angst voor de tandarts, dat ik dat niet heb durven doen. afgelopen jaar ben ik voor mijn zoveelste verschrikkelijke hoofdpijn naar de huisarts geweest. meneer vertelde mij dat dit kwam door mijn tanden en tandvlees.

vanaf dat moment is het 'prothese-pad' in werking gezet. ik ben naar het ziekenhuis gestuurd voor een gips afdruk en afgelopen donderdag 11 januari ben ik onder algehele narcose geweest. alles er uit, kunst klapper er in.

ik was zó zenuwachtig !!!!!! moest er om 11 uur in de ochtend zijn (2 uur van tevoren) en om 1 uur was het dan zover. om 3 uur lag ik weer op de zaal en rond 4 uur mocht ik alweer naar huis. de eerste dag geen pijn gehad, door alle verdovende middelen natuurlijk. wel erg beroerd en misselijk, door het inslikken van het bloed, wat dus niet zo fijn was. maar dat nam ik voor lief. ik heb overigens wel heerlijk geslapen.

de dag erna (vrijdag) had ik gelijk al een afspraak staan met de tandarts. gebit eruit, spoelen, nakijken, gebit erin. het doet natuurlijk zeer op de verse wonden, maar de ergste pyn was na een minuut alweer weg (gelukkig) !

de tweede dag, zaterdag, begon ik toch al wat snij en druk punten te voelen.

de dag erna, zondag, hield ik het niet meer van de pijn. bij de onder-prothese, aan de binnenkant, was de rand veel te laag waardoor ik een bult had onder myn tong en ik heel erg moeilyk slikte. ik heb naar de tandarts gebeld en kon diezelfde dag nog naar de kliniek komen!! (ik ben zó blij met de kliniek waar ik nu zit, dat ik daar op zondag gewoon terrecht kon!!) en wat een lieve mensen zijn daar, wauw. gebit bijgeslepen en de ergste pyn was gelukkig weg!!

maar toen, de dag erna, nieuwe plekjes... (wat eigenlyk heel erg normaal is, geleerd door dit forum) wel ben ik die maandag (gister) weer heen geweest om het te laten bijwerken. en om dan maar eerlijk te zijn, óók vandaag weer! er zit nu een plekje aan de linker kant, naast waar de bult zat. af en toe bij een verkeerde beweging voel ik het nog, gelukkig niet meer zo erg.

vandaag is het de vijfde dag dat ik mijn prothese draag. het in en uit doen is opzich al geen probleem meer voor mij. enkel gaat de bovenkant nog niet altijd even makkelijk hihi. ik had myn prothese in de nacht uit mogen doen door de verschrikkelijke pijnen, maar ik heb 'doorgebeten' en hem nog niet snachts uit gehad.

eten is een hel. heb zon verschrikkelijke trek maar het gaat gewoon niet! en ook daarvan heb ik geleerd dat dat heel erg normaal is en bijna iedereen hier op het forum dat probleem heeft. bij mij is het ook nog maar de vijfde dag. een broodje gaat er nog niet in.

eindelijk is de ergste pijn weg, behalve onder mijn tong wat nu gewoon moet gaan genezen.
ik heb nog een beetje spijt van het feit dat ik een prothese heb genomen maar ik denk dat ik hier over een tijd anders naar zal kijken.

ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn verhaal en ik hoop oprecht dat mensen hier wat aan hebben, wanneer zij een prothese zullen krijgen. je kan beter wat vaker naar de tandarts gaan, als doorlopen met pijn in de mond. (ook dat heb ik hier op dit forum mogen leren)

groetjes een meisje van 24 met prothese =)