2 verstandskiezen en 1 kies trekken

Author:
Bladeaal
Posted:
di, 08/09/2011 - 12:27
Beste allemaal,

Ik heb een paar vragen met betrekking tot het laten trekken van mijn kiezen.

Ik heb onlangs 1 kies laten trekken omdat deze wel heel erg veel pijn deed en ik elke avond een pijnstiller nodig had om te kunnen slapen. Het trekken van deze tand was eigenlijk zo gepiept. De kaakchirurg is +/- 12 seconden bezig geweest met het trekken en 1 wortel was afgebroken en die was er 10 seconden later ook uit en het herstel van het overgebleven gat was eigenlijk super. Ik heb 1x 2 paracetamol genomen toen ik thuis kwam en 's avonds heb ik een spelletje gedaan met wat vrienden en eigenlijk geen pijnstilling meer geslikt en helemaal geen pijn er aan gehad.

Nu moet ik alleen op advies van mijn tandarts de 2 verstandskiezen links laten trekken. Zoals jullie misschien wel kunnen zien is dat erg hard nodig. De kies met nummer 27 die dus voor mijn verstandskies linksboven zit wil ik zelf laten verwijderen. Hier heb ik namelijk al meerdere malen pijn aan gehad en ook al meerdere keren een wortelkanaalbehandeling voor moeten ondergaan en ik ben hem gewoon zat dus wil hem laten verwijderen.

Nu ben ik benieuwd of het herstel van de gaten die achter zullen blijven weer zo voorspoedig zal gaan als de eerste keer toen ik mijn kies liet verwijderen. Of is dit ook voor 1 persoon verschillend per behandeling?

De kies waarbij ik al 2x een wkb heb gehad is natuurlijk erg verzwakt. Gaat dit problemen opleveren omdat de wortels hiervan sneller zullen afbreken?

Is het echt zo dat het laten verwijderen van de bovenste kiezen minder problemen geeft qua napijn en herstel en dat de kaakchirurg deze makkelijker kan verwijderen?

Wat zijn de kansen op een dry socket? Dit is iets waarvoor ik nog het meeste bang ben omdat de mensen hier altijd zoveel pijn aan ondervinden.

En wat nu als ik toch pijn krijg aan de wonden na het trekken. Volgens mijn logisch denken zou ik zeggen dat deze pijn niet erger kan zijn dan de pijn die ik heb gehad na een wkb en de pijn die ik heb gehad toen mijn zenuw aan het afsterven was. Want het lijkt mij toch dat zenuwpijn toch wel 1 van de ergere pijnen is, of heb ik het dan helemaal mis?

Ik hoop dat ik wat positieve reacties krijg zodat ik me wat minder druk kan maken. Maar wel eerlijke reacties natuurlijk :D

In de bijlage heb ik een foto van mijn geweldige gebit toegevoegd.

Groetjes Alex.
Attach
Timelord

Volgens mijn logisch denken zou ik zeggen dat deze pijn niet erger kan zijn dan de pijn die ik heb gehad na een wkb en de pijn die ik heb gehad toen mijn zenuw aan het afsterven was. Want het lijkt mij toch dat zenuwpijn toch wel 1 van de ergere pijnen is, of heb ik het dan helemaal mis?



Ja die getrokken kies moest er echt uit, want die was geperforeerd door de horizontaal-doorkomende verstandskies. Overigens, als die verstandskies zo scheef blijft zou er overwogen moeten worden die ook te trekken.

Wat de foto betreft, ik kan niet ver inzoomen, dus veel details kan ik niet waarnemen. Naast de vulling van de kies onder lijkt er wat te zitten, wellicht gewoon de inkeping van de kies, maar de kies lijkt zelf erg dicht op de zenuw te zitten. Ik hoop dat degene die hem trekt heel precies kan werken en de kies er 1x makkelijk uit komt.
De 27 staat ook direct op de 26 wat last kan geven.
Uw 27 heeft een diepe vulling vanwege de WKB, maar was het altijd al een diepe vulling? Zo ja, dan kwam de pijn omdat het een diepe vulling was. Nu met een WKB zou er geen pijn moeten zijn als alles goed is. Als niet alles goed is en u nog steeds pijn heeft.
Ik kan het niet helemaal goed zien, maar er lijkt zich een gaatje te vormen onder de vulling van de 26.

Op basis van uw historie kan ik geen garanties geven voor de toekomst. Aangezien uw vorige wond goed genezen is kunt u er veel vertrouwen in hebben dat nieuwe wonden ook goed zullen genezen. De kans is groot, de garantie is er echter niet.

De kies waarbij ik al 2x een wkb heb gehad is natuurlijk erg verzwakt. Gaat dit problemen opleveren omdat de wortels hiervan sneller zullen afbreken?

Een kies met wkb is inderdaad wat zwakker en kan misschien afbreken, maar als de wortel verder helemaal gezond is blijft de kans klein.

Is het echt zo dat het laten verwijderen van de bovenste kiezen minder problemen geeft qua napijn en herstel en dat de kaakchirurg deze makkelijker kan verwijderen?

Over het algemeen gaat het verwijderen van de verstandskiezen boven makkelijker dan beneden. Onder is veel beter te zien met het oog vind ik, maar hoe makkelijk het gaat hangt af van meerdere factoren, zoals de staat van de wortel, groeit deze krom etc. Qua herstel, zwaartekracht zorgt dat voedsel naar beneden valt, dus het meest ophoopt beneden en daar dus de grootste kans op een ontsteking ontstaat. Zolang je niet kunt poetsen is spoelen met mondwater aangeraden.

En wat nu als ik toch pijn krijg aan de wonden na het trekken.

Kiezen trekken kan altijd veel pijn opleveren, maar dat is totaal afhankelijk van de situatie. Dat kan ik voor u niet voorspellen. Vraag om pijnstillers als de pijn niet minder wordt, dan kunt u wat makkelijker de dag, en met name de nacht doorbrengen.
vr, 09/09/2011 - 01:45 Permalink