Wat te doen?

Author:
Plienn
Posted:
di, 04/04/2006 - 01:09
Ik ben een meid van 22 jaar met een mond vol rottende tanden :(
Ik wil er zo graag vanaf maar de angst voor pijn weerhoud me naar de tandarts te gaan.
Vorig jaar had ik de moed op kunnen brengen naar de tandarts te gaan, poeheee ik voelde me absoluut niet op mijn gemak bij die arts, had echt het gevoel dat ze absoluut geen sympathie voor me hadden of voor mijn angst en niet konden begrijpen hoe ik mijn gebit ooit zo hebben kunnen laten verslechteren.
Vroeger :P toen ik 17 ik ben een tijd lang erg depressief geweest waardoor ik niet eens in staat was mijn tanden te poetsen of de moeite ervoor nam.
daarna heb ik kort op elkaar 2 zwangerschappen gehad waardoor voor mij gevoel ijn tanden nog erger zijn geworden.
Ik ben nu ondertussen zeer gelukkig alleen van mijn tanden word ik zwaar depri.
Zoals ik al zei had ik de moed gevonden om te gaan, de eerste keer was geweldig :smt005 ik had in de stoel absoluut geen pijn, alleen toen ik thuis kwam napijn maar daar heb ik geen moeite mee dat kan ik goed aan. de tweede keer begon ook heel goed tot hij begon aan een andere tand en dat deed ontzettend pijn, hij stopte even gaf me nog een injectie maar het helpte niets het bleef ontzettend zeer doen, je voelt je zo machteloos je ligt daar maar en kan geen kant op, je moet de pijn ervaren, ik lag te bibberen als een rietje en te huilen als een klein kind.
daarna ben ik niet meer geweest.
Mijn tanden verslechteren letterlijk met de dag, ik poets ze goed maar het lijkt wel of het al zo ver beschadigd is dat goed poetsen het rottingsproces niet meer kan tegen gaan :cry:
Ik vind het zo erg, elke keer als ik in een winkel sta vraag je je af of mensen het zien, of als je dicht bij iemand staat dat je je schaamd omdat je bang bent dat je uit je mond ruikt :oops:
Ik zou zo graag een mooi gebit hebben, weer alles normaal kunnen eten zonder speciale technieken, durven te lachen :lol:
Maar ik durf niet meer te gaan :cry:
Nu las ik op het i.net over behandeling onder narcose, wauw jullie verhalen hebben me echt zoveel hoop gegeven. Dank jullie wel.
Alleen ik zag dat het om best grote bedragen ging weten jullie of het ook mogelijk is gespreid te betalen, en met welke tandarts hebben jullie de beste ervaringen? En alle tips zijn welkom :D

Het is een beetje een lang verhaal geworden maar ik moest het ff kwijt fijn om te weten dat ik niet de enige ben. :)

Groetjes Plienn
Missy66

Hoi Plienn...

Op de 1ste plaatst is het al een hele goede stap op de juiste weg die je gezet hebt om je verhaal hier bespreekbaar te maken, hier waar iederen je zo goed zal en kan begrijpen omdat we het allemaal wel meegemaakt hebben en je ziet/leest je staat echt niet alleen.

Ik weet niet of je het gesprek ook in je vrienden/familie kring bespreekbaar durft te maken misschien zou je dan hun eens om begripvolle tandartsen kunnen vragen. Als je echt alleen maar de mogelijkheid ziet om het onder narcose te laten doen dan is de keuze natuurlijk heel beperkt. Ik ben zelf naar kerkrade geweest en heb daar 2 keer een narcose behandeling gehad [verhaal staat hier nog wel ergens] :) Ik was en ben nog steeds een al lof hoor en ben daar nu ook een paar keer zonder narcose geweest.

Voor zover ik weet kan je niet in termijnen betalen daar en het moet ook per direct contant betaald worden. Maar veel is ook afhankelijk hoe je verzekerd bent enz...
Maar bij je eerste intake gesprek maken ze een offerte voor je misschien kan je dan mocht het voor je zelf niet te betalen zijn wel iets regelen of een soort van lening [bij fam/vrienden] ik weet het ook nu niet zo pcies meis, Kan maar een ding zeggen als je de stap [en de mogelijkheden hebt] dan moet je er voor gaan het maakt je zo'n ander [gezonder] mens en geeft je zoveel meer terug.

Maar blijf vooral schrijven/vragen stellen als het noig is we willen je graag helpen, kom op he... *knuffff*
di, 04/04/2006 - 12:14 Permalink