wat te doen?

Author:
germaine
Posted:
di, 04/20/2004 - 11:57
Hallo allemaal,

Ik ben hier nieuw en zal maar meteen met mijn probleem komen. Sinds 5 jaar heb ik geen stap meer gezet bij de tandarts, doordat ik vreselijk bang ben.
Niet bang voor de pijn, daar kan ik wel tegen, maar op de 1 of andere manier breekt het zweet me uit zodra ik in die stoel lig. Het maakt dan verder niet meer uit wat de tandarts gaat doen,al is het enkel controle.

Waar de angst vandaan komt weet ik niet precies, maar het heeft wel invloed op mijn leven. Ik loop al bijna een jaar met loszittende vullingen rond, die opnieuw gevuld zouden moeten worden. Nu heb ik er werkelijk last van en besef ik dat ik een stap moet zetten, maar voor alsnog durf ik niet.
In de afgelopen jaren heb ik volgens mij meer pijn geleden doordat ik niet naar de tandarts ga, dan wanneer er iets aan mijn gebit gedaan zou moeten worden.
NU denk ik dat de enige oplossing voor mij een behandeling onder narcose zou kunnen zijn.
Daarom zou ik graag tips willen hoe het precies werkt, of het vergoed wordt, en betrouwbaar is..

Alvast bedankt,

Germaine
gerry34

hoi germaine
Zo te lezen heb je hetzelfde probleen als ik
ik was alleen al 21 jaar niet meer geweest
na veel meelezen op dit forum heb ik toch uiteindelijk de stap gezet en ben 16 april naar kerkrade geweest voor een intake gesprek
Mijn besluit stond al vast want ik laat alles trekken dan hoef ik niet meer naar de tandarts
Nou zeg ik niet dat je dat moet doen maar dat is voor mij de beste oplossing
Wat mij heel erg geholpen heeft dat je daar gewoon kan zeggen dat je bang bent en dat niemand zegt dat je je daar overheen moet zetten
De angst zit er gewoon punt uit en dan is narcose volgens mij de beste optie
Ik hoop dat ook jij als je er aan toe bent naar de tandarts zal gaan maar dat je hier al een bericht neer zet is ook een begin
heel veel sterkte
Groetjes Gerry
di, 04/20/2004 - 20:04 Permalink
germaine

Bedankt voor je reactie!!! Is het mogelijk om in een keer alles te laten doen? Bij mij moeten namelijk 4 verstandkiezen verwijderd worden,zenuwbehandeling, aantal gaatjes moeten vernieuwd worden etc etc..
Kan dit wel in 1 keer?
do, 04/22/2004 - 08:43 Permalink
germaine

Ben je overigens al behandeld? Of enkel op controle geweest? Hoe voelde je in het begin? Word er de tijd genomen om goed naar je te luisteren?
do, 04/22/2004 - 08:45 Permalink
Missy66


Op 2004-04-22 08:43, schreef germaine:
Bedankt voor je reactie!!! Is het mogelijk om in een keer alles te laten doen? Bij mij moeten namelijk 4 verstandkiezen verwijderd worden,zenuwbehandeling, aantal gaatjes moeten vernieuwd worden etc etc..
Kan dit wel in 1 keer?


Hoi Hoi ik reageer ook maar even, ze mogen je maximaal 90 minuten onder narcose houden (althans zo is mij verteld) Vermoedelijk zal de "ingreep" die jij moet ondergaan wel in 1 keer gaan lukken...

Groetjes en liefssss Missy
do, 04/22/2004 - 13:53 Permalink
admin

Wat Missy66 aangeeft klopt als een bus. Ik weet niet waarom, maar tegen mij hebben zo ook gezegt dat 90 minuten onder narcose het maximum is per zitting. Maar bij jou gaat dit prima in één keer hoor! Ik moest 8 vullingen laten vervangen en nieuwe gaatjes laten vullen tevens nog een uitgebreide gebidsreiniging. Ze hadden er nog net geen 90 minuten voor nodig. Dus dat zal voor jou ook wel gelden.

Groetjes
do, 04/22/2004 - 15:19 Permalink
admin

Germaine,

Ik was iets te snel met tikken, die WKB wordt vaak in twee behandelingen gedaan. Maar vraag het gewoon aan je tandarts, die kan dat veel beter inschatten dan wij hier op dit forum

Succe.
do, 04/22/2004 - 15:21 Permalink
minique

Even toevoegen op het berichtje van held op sokken: een wkb wordt ook vaak in 1 zitting gedaan! Ik begreep dat het meestal van de tijd afhangt die de t.a. heeft en als je met acute pijnklachten komt, ga je 'tussendoor' en helpen ze je vaak zo ver dat je minder/geen pijn hebt en dan wordt het vaak in een 2e zitting afgemaakt.
Bij jou is het gepland, dus als het allemaal binnen die 90 minuten past (ik weet echt niet of dat lukt) dan zal het waarschijnlijk in 1x gebeuren.

Groetjes,
Monique
do, 04/22/2004 - 18:06 Permalink
admin

Oeps, sorry voor mijn onkundige reactie, doch ik ging van die 90 minuten uit. En dan lijken me WKB en de andere behandelingen een beetje te veel voor die tijd!!!

Groetjes
vr, 04/23/2004 - 18:26 Permalink
edwin

In Hilversum zit een tandartsenpraktijk 'Den2' (http://www.den2.nl) die met lachgasseditatie werkt. Ik ben nu een aantal keren geweest nadat ik een jaar of 4 niet geweest was. Het valt allemaal heel erg mee. Lachgas is een soort gas wat ook wel als drugs gebruikt wordt. Het resultaat is dat je in een soort roes terecht komt waarbij niets je meer interesseert. Ook werkt het lichtpijnstillend en heb je geen besef meer van tijd.

Resultaat: je ligt op de verdoving te wachten terwijl die reeds gegeven is zonder dat je iets gevoeld hebt. Vervolgens hoor je een geluid wat op een boor lijkt maar voelen doe je niets. Je bent tenslotte goed verdoofd. Dan kom je weer bij en blijk je 70 minuten behandeld te zijn. Op mijn opmerking 'ik heb gelukkig helemaal niets gevoeld' was het antwoord van de tandarts: Als je nu wel wat gevoeld had, had je dat dan erg gevonden? Ik moest toegeven dat dat mij geen moer had uitgemaakt.

Het is geen specifieke angsttandarts maar je kunt wel naar een rustige tandarts vragen. Ik ben nog steeds wel nerveus maar ik weet dat toch wel goed komt en pijnloos.


Veel succes
za, 05/01/2004 - 07:05 Permalink