wat nu?

Author:
scared
Posted:
do, 04/26/2007 - 09:04
Sinds juni vorig jaar heb ik een bovenprothese,deze was imediaat geplaatst en heeft eigenlijk nooit lekker gezeten,maar dat is vrij normaal heb ik begrepen dus heb ik me daar geen zorgen over gemaakt en hem 2x laten rebasen.
Nu heb ik sinds 4 weken een definitieve prothese gekregen en deze zat eigenlijk meteen al los en is dan ook na 1 week alweer gerebased.....maar nu komt het...na het rebasen zat ie nog steeds te los!
De tandprotheticus zei dat hij er verder niks meer aan kon doen,ja opvullen over een half jaartje ofzo!
nu 3 weken verder en de prothese gaat steeds losser zitten!
heb kleefpasta geprobeerd en zelfs dan gaat hij nog los.

Ik weet nu niet meer wat te doen,het verpest mijn plezier in het leven,durf bijna nergens heen bang dat hij naar beneden klappert en iemand het ziet.
Ook het gevoel steeds iets in je mond te voelen zitten is erg vervelend.

weet iemand wat ik nu moet doen
een nieuwe laten maken zal waarschijnlijk niet gaan want dat word denk ik niet nog eens vergoed en zelf betalen kunnen we niet opbrengen.
Ron00

Hij kan niks meer doen ? Heeft ie al iets gedaan dan ?

Ik vindt dit nogal vreemd,moet je er zo bij blijven lopen de rest van je leven dan ?

Heeft hij niet gezegd dat het meer tijd kost misschien dat de prothese vast gaat zitten ?

Ik zou dit zeker niet zomaar accepteren.
vr, 04/27/2007 - 14:24 Permalink
vV

nu ja het is altijd koffiedik kijken... maar als de prothese niet optimaal zit moet er misschien iets anders gedaan worden dan alleen opvullen. Wellicht ook zijn er andere zaken die een rol spelen, en een prothese is van geen kanten te vergelijken met eigen tanden en kiezen, u kunt er ook absoluut niet hetzelfde mee. Houvast is in hoge mate afhankelijk ook van de kaakvorm, en als deze relatief vlak is, is van tevoren al te zeggen dat het niets gaat worden. dit is dus moeilijk van achter de computer te beoordelen. Ik begrijp ook dat er nog eigen tanden en kiezen in de onderkaak staan, wat ook weer een extra moeilijkheidsfactor geeft.

Als het echt aan de kaakvorm ligt is implantaten eigenlijk de enige optie...

Tja voor elke keer dat de beslissing voor een prothese gemaakt wordt, dienen zowel patient als behandelaar zich goed te realiseren: bezint eer gij begint, het lost bepaalde problemen op, maar zorgt helaas heel vaak ook weer voor nieuwe....
vr, 04/27/2007 - 17:53 Permalink
scared

Ik snap ook wel dat een prothese niet hetzelfde is als eigen tanden en kiezen en dat je er niet hetzelfde mee kan als met eigen tanden en kiezen,maar ik mag toch verwachten dat hij op zijn plaats blijft zitten tijdens het eten en spreken en niet naar beneden klappert???

Ik mag aannemen dat mijn kaak geschikt is om een prothese op te maken anders was mij dit toch wel meegedeeld dacht ik zo?
Zowel de tandarts als de tandprotheticus willen echt niet meer doen dan opvullen......ik vraag mij af wat ik als patient dan nog kan doen of waartoe ik mij kan richten om toch tot een oplossing te kunnen komen.
Dit houd ik echt geen jaren vol,ik word er stapelgek van.
do, 05/10/2007 - 23:10 Permalink