Tandartsangst? -> Schakel een angsttandarts in

Author:
Mireillevdw
Posted:
ma, 04/03/2023 - 14:00
Ik ben al lange tijd bang voor de tandarts. Het is nooit helemaal verdwenen, maar sinds ik in behandeling ben geweest bij de angst tandarts is dit erg verbeterd. Ben geweest, want ik woon sinds 2018 in Frankrijk en hier bestaan alleen speciale angsttandartsen in grote steden en laten wij daar nu net allemaal erg ver vandaan wonen.
Johan van tandartsenpraktijk Beuningen heeft mij heel erg geholpen weer vertrouwen te krijgen. Ik vind het nog steeds erg spannend, maar de scherpe kantjes (zoals koud zweet, rillen e.d.) zijn er vanaf. Dus mijn advies is: Blijf niet langer rondlopen met een slecht of pijnlijk gebit, maar laat je behandelen bij een angsttandarts. Zij nemen je angst serieus, nemen de tijd voor je en geven je ook goed advies!
En voel je vooral bevoorrecht dat je in Nederland woont en een angsttandarts binnen handbereik is.
Hier in Frankrijk is het echt drama om uberhaubt een (goede) tandarts te vinden die nog nieuwe patiënten aanneemt. Ik heb nu een tandarts gevonden op 1 uur rijden.
Vorige week donderdag naar een noodtandarts gemoeten, omdat ik pas 26 april een afspraak heb en ik geen mogelijkheid heb bij mijn eigen tandarts. Maar gelukkig is nu alles weer rustig en ik ga er vanuit dat dat ook zo blijft.
Tandarts_Richa…

Goed advies.... Maar het is niet perse nodig een "angst" tandarts te bezoeken./ Ik bedoel iemand die daar speciale cursussen voor gevolgd heeft. Belangrijkst is een "klik" met een tandarts te hebben...Vertrouwen is een goede basis. Geen vertrouwen in een angst tandarts kom je ook niet verder mee. Vergis je niet...wij hebben een gigantisch tekort aan tandartsen. Dus de problemen v Frankrijk hebben wij hier ook.
ma, 04/03/2023 - 19:31 Permalink