Tandarts in Utrecht gezocht

Author:
mb82
Posted:
zo, 09/26/2010 - 12:37
Beste mede-angsthazen,

Wie kan mij helpen aan een rustige, vriendelijke en begripvolle tandarts in Utrecht of omgeving? Ik dacht er een gevonden te hebben, maar dat viel vies tegen.

Na jaren van angst en schaamte had ik me er deze zomer overheen gezet en de tandarts gebeld waar ik officieel ingeschreven stond, maar die ik nog nooit had gezien. Mijn vriend kende hem al wel en zei dat hij vaker met angstige patiënten had gewerkt en dat het in mijn tempo zou gaan. Als ik de eerste keer alleen wilde kennismaken kon dat en hij gaf aan mij hierin graag te begeleiden.
Het voelde al niet goed bij het maken van de afspraak. De assistente zei half lachend dat het wel erg lang geleden was en ja, dat er inderdaad wel meer mensen met angst kwamen, want het was nou eenmaal een tandartspraktijk.

Afgelopen woensdag had ik een afspraak en is het me zowaar gelukt om niet weg te lopen, maar om in de wachtkamer plaats te nemen tot ik opgehaald werd door de tandarts.
Ik had netjes vooraf een briefje gemaakt met wat ik wilde zeggen. Dat het 9 jaar geleden was dat ik voor het laatst ben geweest, dat ik heel bang ben, maar dat dit niet komt door een specifieke behandeling maar door een combinatie van lang orthodontietraject (met pijnlijke behandelingen) en vooral door schaamte voor het feit dat ik zo lang niet ben geweest. Op dat briefje stond ook waar mijn grenzen lagen voor vandaag, namelijk kennismaken en misschien, als ik hem voldoende vertrouwde, kijken en een foto maken.

Het ging natuurlijk anders. Ik kwam binnen en kreeg te horen waar ik mijn jas op kon hangen en dat ik plaats moest nemen in de tandartsstoel. Toen kwamen bij mij de eerste tranen en sloeg ik dicht. Ik stamelde nog dat ik heel bang was en dat ik eerst rustig kennis wilde maken. Zijn reactie was dat hij dan vandaag alleen zou kijken naar mijn gebit en of ik niet gewoon wilde gaan zitten. Daar was ik niet op voorbereid en toen was ik de controle over mijn angst kwijt en begon ik heel hard te huilen.... :roll:
Hij kon hier niet mee omgaan en bood me geen tissue of een gewone stoel aan om even te gaan zitten en bij te komen (zowel die stoel als die tissues stonden voor hem binnen handbereik). Hij werd dus totaal overvallen door mijn angst, terwijl ik het bij het maken van de afspraak al had aangegeven.

Uiteindelijk heb ik wel een verwijzing gekregen voor een angstbehandeling in het ziekenhuis, maar daar hebben ze natuurlijk een erg lange wachtlijst. Ik wil er zo graag NU iets aan doen. Niet omdat ik ondraaglijke pijn heb ofzo, maar omdat ik van die verdomde angst en schaamte af wil.

Dus nu ga ik weer opnieuw beginnen en ben ik op zoek naar een tandarts die mijn grenzen wel respecteert in Utrecht (of omgeving).

Alvast hartelijk bedankt voor je reactie!!!