Ook ik ben bang

Author:
rudy317
Posted:
wo, 04/18/2012 - 14:17
Hallo ik ben Rudy, ik ben door wat ik in het verleden heb meegemaakt erg bang voor de tandarts maar ook voor de kaakchirurg.

Ik heb altijd al slechte tanden gehad, als kind had ik een tandarts die in mijn melkgebit boordde en in de kiezen had hij te veel vulling gedaan met als gevolg dat er toen vier kiezen getrokken moesten worden. Op wat latere leeftijd moest ik een kaakchirurgische ingreep aan mijn onderkaak ondergaan. Ik weet niet precies waarom want dat werd mij niet uitgelegd ik weet alleen dat mijn ondertanden zwart aan het worden waren.

Afijn om niet te lang uit te wijden, in de rest van mijn leven tot nu toe, ik ben 45 jaar, heb ik alleen maar slechte ervaringen met verschillende tandartsen en kaak chirurgen.

In 2003 toen er al een aantal kiezen en tanden waren afgebroken heb ik toch weer de stoute schoenen aangetrokken en ben naar de tandarts gegaan, deze tandarts deed zijn werk op zich goed maar hij luisterde niet, ik had hem aangegeven dat ik wilde dat alles getrokken werd, nog één keer naar de kaak chirurg en dan zou ik ervan af zijn.

Daar wilde hij niet aan meewerken hij vond dat er nog genoeg was om te redden. Nu had ik kunnen weigeren en door kunnen zoeken naar een andere tandarts maar als je zoveel pijn lijd dan wil je maar één ding en dat is van de pijn af.

Goed er moest geboord en gevuld worden, dit heb ik zwetend ondergaan en natuurlijk gips happen voor een plaatje. Hierna moest ik naar de kaakchirurg om een aantal afgebroken tanden en kiezen te laten trekken. Dat ging redelijk tot de laatste kies, daar bleek een ontsteking te zitten waardoor de verdoving niet goed werkte, dat was weer mijn geluk.

Het hele proces wat ik hierboven beschrijf heeft zo'n 3 jaar geduurd, dit duurde zo lang omdat de kosten niet misselijk waren. Het ging een paar jaar goed met het plaatje totdat ik er last van begon te krijgen. Waar een hoektand had gezeten kreeg ik erge pijn. De tandarts maakte een foto maar daar was niets op te zien. Ik kreeg ook veel last van ontstekingen en er begonnen ook weer kiezen af te brokkelen.

Nu ben ik alweer 3 jaar niet bij de tandarts geweest mijn gebit ziet er niet uit ik heb nu bijna geen hele kiezen meer, mijn tanden worden zwart, vullingen brokkelen af slik me wezenloos aan pijnstillers en eten is al jaren geen plezier meer. Bovendien kwam er vorig jaar op de plek waar de hoektand had gezeten een stuk tand naar buiten zetten, die ik na maanden wroeten eruit heb gekregen.

Ik schrijf dit nu op en ik hoop dat er iemand is die weet of er in Den Haag een goede tandarts is die geduldig is en waarmee ook een goede betalingsregeling is te treffen.
Deejee80

Waarom bel je niet naar de angst tandarts in alphen aan de rijn , is mss iets duurder maar je krijgt narcose en je probleem is weg als je wakker word. Ik heb toen dr tijd het in alkmaar laten doemn , mijn hele boven gebit eruit en nu een kunst gebit.
Ik was toen 27 jaar, erg vroeg ik weet het maar ik heb er geen spijt van gehad.
De 2de keer ben ik in alphen geweest , 2 verstands kiezen trekken, en een gaatje laten vullen, ik werd wakker en het was gebeurd.
Veel succes
vr, 07/20/2012 - 17:12 Permalink