Narcose

Author:
Misteaque
Posted:
ma, 02/06/2012 - 11:45
Hoi allemaal,

Ik ben door een traumatische ervaring bij de tandarts enorm angstig geworden. Nadat ik een tijd niet geweest was ben ik naar een nieuwe tandarts gegaan en heb alle moed verzameld om het nogmaals te proberen.
Omdat ik nu een aantal gaatjes heb, moet ik meerdere keren terug komen, maar na een aantal gaatjes gevuld te hebben merk ik dat het gewoon echt niet lukt. Ik ben zo bang, er moet een oplossing komen.
Ik zoek dus naar een goede narcose-tandarts. Kan iemand mij hier meer over vertellen?
Er moeten nog een aantal gaatjes gevuld worden (niet veel) enige idee hoeveel mij dit zou kunnen gaan kosten?

Alvast bedankt!
Michelangelo

Hoi,

Er zijn in Nederland behoorlijk wat goede narcose klinieken. Wellicht goed om even in buurt te zoeken, weet niet waar je in de buurt woont?

Een alternatief is om te proberen van je angst af te komen. Angstreductie noemt ze dat. Dat gaat niet via narcose, maar via een aangepaste behandeling voor extreem angstige patiënten. Ze pakken de oorzaak van je angst aan. Hierbij gebruiken ze methodes waarvoor de normale tandarts wat minder voor is opgeleid dan de Tandarts Angstbegeleiding. Ze gebruiken methodes als graduele exposure, ontspannings- en ademhalingstechnieken en soms cognitieve therapie. Ze gebruiken geen narcose omdat dit niet leidt tot angstreductie. Het scheelt ook ontzettend veel geld, want de narcose kliniek is 1. veel duurder en 2. de behandeling is minder goed. (omdat je moeilijker behandelbaar bent in narcose, is de behandeling van de narcose tandarts minder goed dan die van de normale tandarts).

Gr,
Michelangelo
za, 02/11/2012 - 01:07 Permalink