kunstgebit

Author:
kaatje
Posted:
wo, 09/10/2003 - 11:56
Hallo iedereen,

ik ben Catarine, ben 31 jaar en al 12 jaar niet meer naar de tandarts geweest, want ik durf ECHT niet! ik ben niet bang voor tandartsen zelf (ook al kunnen ze je wel vreselijk afzeiken als je al jaren niet gewees bent), maar wel voor haakjes en mesjes, naalden en boortjes enz. Maar goed, ondertussen is het wel erg nodig DAT ik weer eens ga: 2 superlelijke scheve voortanden met het nodige tandsteen erop, een erge spleet ertussen, (ik zou eigenlijk om esthetische redenen al moet gaan, maar goed...) verder nog tandvleesontsteking (paradontitis?), twee lozittende tanden, een zijtand die zeerdoet door ontsteking, een fistel, wat gaten, kiezen waar de vulling al uit is gevallen, een doorkomende verstandskies, afbrokkelende tanden/kiezen en blootliggende tandhalzen en tandsteen. Kortom, het is hopeloos en er valt volgens mij ook niet veel meer aan te redden. Mijn laatste hoop is een behandeling onder narcose en me een kunstgebit laten aanmeten, want ik weet het ook niet anders meer. Komt het volgende probleem, ik weet helemaal niet hoe het in zijn werk gaat en wat de kosten zijn, aangezien ik hiervoor niet verzekerd ben. Het gaat alleen om mijn bovenkaak. Heeft iemand toevallig ook ervaring met narcosebehandelingen?
Alvast bedankt.
Ben in ieder geval blij dat ik hier ff mijn verhaal kwijtkan.

groetjes, Kaatje.
marjon71

hoi kaatje,
de redding is nabij. je hebt vast al eens van de praktijk in kerkrade gehoord? daar behandelen ze onder narcose en het wordt tot een bepaald bedrag gewoon vergoed. behalve de narcose, die moet je wel zelf betalen. ikzelf heb op 25 juni van dit jaar een behandeling ondergaan daar en ik kan niet anders zeggen: geweldig.
ik hoor het wel als je nog meer wil weten
wo, 09/10/2003 - 16:35 Permalink
joyce

Hallo

Nou ik ben 26 jaar en ik ben al 2 keer onder narcose gegaan .Je voelt er niets van .Je krijgt een naaldje in je hand en daar spuiten ze dan de vloeistof in en binnen een paar seconden ben je al in dromeland .Je wordt wakker in een apparte ruimte .Ik voel me altijd een beetje duizelig na de narcose en een paar dagen daarna moet ik even bijkomen .Je voelt je niet gelijk fit .
Ik krijg niks terug van de verzekering .Ik lees wel eens verhalen van mensen die wat terug krijgen maar hoe dat precies zit weet ik niet .Het is best prijzig allemaal maar ik heb liever geen pijn ,dan maar een hoop geld kwijt zijn .
IK weet hoe je je voelt hoor ,het is iets vreslijks .Andere mensen denken het stelt toch niks voor maar als je echt bang bent dan ga je echt niet .Maar eens moet je gaan en dan vind ik dit een goed oplossing voor een hoop mensen.
Ik ken een tandarts in kerkrade en een in rotterdam die het ondernarcose doet .Ik ben zelf in rotterdam geweest .Hele aardige mensen .

Veel sterkte
joyce
do, 09/11/2003 - 14:53 Permalink
ArrowGirl

Hoi Kaatje,

Ben zelf 2 dagen geleden onder narcose behandeld en ik heb echt niet gemerkt dat ze wat hebben gedaan.
Mocht in de stoel gaan zitten en ze deden de naald in m'n hand om de narcosevloeistof in te spuiten. Op het moment dat ze zei je zult je wel een beetje dronken gaan voelen nu,voelde ik m'n oogleden al zwaar worden.
M'n ogen op dat moment ook maar gewoon dicht gedaan en het over me heen laten komen.
En vanaf dat moment totdat ik weer bijgekomen ben en rechtop in de stoel zat weet ik gewoon helemaal niets meer,is echt een zwart gat. Het leek net of ik nog geen minuut m'n ogen dicht had gehad en ze daarna weer open deed.
Maar ja,ik geloof niet dat ze in 'n minuutje hadden kunnen doen wat ze nu gedaan hebben... 13 tanden trekken,een aantal tanden vullen (tweevlaks en drievlaks) en de nodige pakjes Davidoff van m'n ondertanden verwijderen.
De narcose word helaas niet vergoed,en van het overige bedrag weet ik nog niet wat ik terug krijg.Maar ik ben blij dat ik eindelijk de stap heb gezet en het heb laten doen. Ik heb nu eindelijk weer de tanden terug die ik 10 jaar geleden had,en daar ben ik dus echt superblij :grin: mee!
Maar ik heb dus absoluut helemaal geen last gehad van de narcose,maar ik denk dat dat voor iedereen verschillend is.
Veel suc6 bij je verdere beslissingen en hopelijk heb je hier iets aan.
Groetjes Natascha :grin:
zo, 09/14/2003 - 20:48 Permalink
kaatje

hallo,

allemaal heel erg bedankt voor jullie reacties. Ben nu in ieder geval gerustgesteld dat narcose niet eng is en dat je er niks van merkt enzo. Het enige probleem is ik durf nog steeds niet zomaar die stap te zetten. ik heb op de Kerkrade-site gekeken en ik zag een foto van een wachtkamer en dan ruik ik meteen die steriele lucht weer en dan zinkt de moed meteen weer in de schoenen. Ik wíl wel heel graag, maar ik kan het echt niet opbrengen. Nou heb ik dat niet alleen met tandartsen hoor, ik kan ook niet tegen ziekenhuizen, ook niet als ik op ziekenbezoek ben. Ik kan ook geen bloed zien/proeven/ruiken, dus dat schiet niet op.
In ieder geval door dit forum en jullie reacties voel ik me wel meer gesterkt. Heel erg bedankt daarvoor.

groetjes, Kaatje.
ma, 09/15/2003 - 13:41 Permalink