intake gesprek

Author:
marjon71
Posted:
za, 03/08/2003 - 23:12
nu is het dan zover!!
23 april heb ik een intake gesprek in kerkrade.
wat zal ik blij zijn als straks alles weer in orde is in mijn mond en ik weer zonder angst naar de tandarts durf.
Maurice

Hallo Marjon,

Ben je ook een angste patient. Waar kom je dan vandaan. Waarom ben je dan bang. Je kan ook als je van ver komt, vragen als je gebit weer in orde is. Dat je tandars in de woonplaatst, de halfjaarlijkse controle doet. Dat heb ik ook al gehoord van andere patienten die je voor zij gegaan.
Alvast sterkte dan, 23 april...

Groetjes Maurice.
zo, 03/09/2003 - 00:35 Permalink
marjon71

hoi maurice,
ik woon in hoorn, noord-holland. kerkrade is voor mij ruim tweeenhalf uur rijden. vroeger, als kind was ik absoluut niet bang.ik had een erg goed gebit met mooie tanden en kiezen. in de vierde klas van de lagere school ben ik gevallen en toen was mijn linker voortand voor het grootste gedeelte afgebroken. de zenuw van die tand bleek dood te zijn en er werd een stifttand geplaatst. de tandarts vertelde dat ik op mijn achtiende een kroon zou krijgen, omdat mijn mond dan volgroeid zou zijn. op mijn veertiende wilde ik mijn flaporen recht laten zetten en dit is gebeurt onder narcose.de chirurg was echter na de eerste keer niet tevreden en stelde voor om het nogmaals te doen. deze keer zou hij het plaatselijk gaan verdoven. dat leek mij erg pijnlijk, omdat ik wel eens had gelezen dat je dan nogal wat spuiten zou krijgen, achter je oren. maar de chirurg dacht mij gerust te stellen door te zeggen dat dat allemaal maar spook verhalen waren en dat het om 1 spuit achter elk oor zou gaan. hier is dus mijn angst begonnen, of eigenlijk mijn vertrouwen in een specialist. ik kreeg maar liefst achter elk oor 10 spuiten en die deden zo vreselijk veel pijn, dat wil je niet weten. het was me zo tegen gevallen. toen werd ik achtien en de dag brak aan dat ik een kroon zou krijgen. ik dacht dat ik dat wel even zonder verdoving aan kon. de tandarts zei dat dat toch echt nodig was. nou, ik weet niet of jij weleens een verdoving in je gehemelte hebt gehad, achter je voortanden, maar dat was zo pijnlijk, dat ik wel een halfuur overstuur in die stoel heb gelegen. vlak daarna vond de tandarts 6 nogal grote gaatjes, zeg maar gaten. die zijn toen zonder verdoving gevuld. nou, ik dacht dat ik uit mijn lichaam trad van de pijn.
toen begon ik het erg vervelend te vinden om naar de tandarts te gaan. alleen al van een controle ben ik al weken lang van de kaart. tweeenhalf jaar geleden brak mijn kroon met schroef en al uit mijn mond en ik ben daar zo van geschrokken dat ik spontaan een verkramping in mijn nek kreeg en dus een paar weken lang mijn hoofd niet meer kon bewegen door de stress. een paar weken lang twee keer in de week naar fysio geweest.tegen de tandarts gezegd dat ik in geen geval meer een kroon wilde. kon ook niet meer zei deze, want de wortel was helemaal afgestorven. ik kreeg een plaatje en die heb ik nu nog, met een voortand eraan. je ziet er niks van, maar nu wil mijn tandarts die wortel eruit gaan halen en je raad het al : no way!!
vandaar dus dat ik naar kerkrade wil en dan kunnen ze meteen de rest van mijn gebit repareren, want er schijnen ook nog twee kiezen uit te moeten en twee grote gaatjes gevuld te worden.
nou, wanneer dat allemaal gedaan is, dan denk ik dat ik bij de halfjaarlijkse controlle's mezelf een beetje rustiger zal voelen. groetjes, marjon
zo, 03/09/2003 - 23:21 Permalink