Het is achter de rug

Author:
Ank
Posted:
zo, 03/30/2003 - 19:42
Jaja, het is gedaan. Gisterenmorgen waren we netjes op tijd en de assistent narcotiseur kwam me meteen verwelkomen en vroeg nog een paar dingetjes. Ik moest nog even wachten want eerst worden de kinderen behandeld en er moesten er nog 2 wakker worden. Ze vroeg of ik nog wat te vragen had. Dus ik zeg: ik heb vannacht gedroomd dat ik ondanks de narcose alles bewust heb meegemaakt. Nou, ik hoefde niet bang te zijn want er was nog nooit iemand weggegaan die iets gemerkt had. Dus dat scheelde wel weer. Om half 11 werd ik binnen geroepen. Meteen een infuus in mijn hand en zo'n ding op je vinger om de zuurstof in je bloed te meten. En binnen 20 seconden was ik vertrokken. Althans dat dacht ik. Ik hoorde van mijn vriendin dat ik nog verschillende dingen had gezegd. Daar weet ik dus niks van. Maar ze hebben wel meer narcosevloeistof toegediend want ik bleef dus "bij bewustzijn" ergens. Echt niks van gemerkt. De behandeling heeft 2 uur geduurd want ze hadden problemen om 1 kies eruit te krijgen. In totaal hebben ze me ook nog eens 9 andere verdovingen gegeven. Omdat ik zoveel narcose en verdovingen had gehad heb ik ongeveer 45 minuten in de "uitslaapkamer" gezeten. Wel een keer naar de wc geweest. En ik dacht even dat er al een stuk vulling was afgebroken maar dat was een stukje van een oude vulling. Het viel allemaal erg mee, heb wel napijn door het trekken van die kies en een zere keel van de zuurstofslang. Maar dat eerste kan ik met paracetamol goed onderdrukken en die zere keel met snoepjes. Wel waren mijn lippen heel dik en had ik moeite met praten. En vooral drinken was lastig maar ook wel komisch. Zelfs met een rietje kreeg ik geen druppel binnen. Om goed 2 uur waren we weer bij onze (schoon)ouders. En heb ik nog even een lekker tukkie gedaan. Daarna drinkontbijt en een stuk vlaai gegeten. En s'avonds gewoon weer warm gegeten. Wel heel voorzichtig want van die getrokken kies heb ik een enorm gat in mijn kaak. De andere kies die getrokken is daarvan is het gat al zo goed als dicht. Heb een mooie witte kroon, nieuwe witte vullingen (heb nu nog 1 zwarte vulling) en een mooi schoongemaakt gebit. En s'avonds lekker naar voetbal gekeken.
Alles is nu achter de rug en het is me enorm meegevallen. Ik was niet echt zenuwachtig maar gewoon gespannen. Ik ben heel blij dat ik heb doorgezet. En raad het ook iedereen aan die panisch is. De beste methode. En die napijn is een peuleschilletje in vergelijking met kiespijn.
Mijn gebit is weer heel mooi. En ik ben zo blij als ik weet niet wat.
Angsthaasje

He Ank,
Goed gedaan. Ik ben blij dat je het zo positief heb ervaren en gelukkig heb jij nu weer een mooi gebit en geen kiespijn meer. Nou ja, een beetje napijn maar dat gaat over.
Hoezo zuurstofslang? Beademen ze je dan tijdens de narcose. Ik dacht dat ik gelezen had op deze site dat je niet beademend hoefde te worden?
Groet,
Angsthaasje
zo, 03/30/2003 - 19:55 Permalink
Ank

mij hebben ze dus wel beademd. waarom weet ik niet. misschien omdat ik astma heb en mijn ademhaling erg laag is onder narcose. in het ziekenhuis is wel eens een belletje gegaan omdat ze dachten dat ik niet meer ademhaalde. maar die is gewoon heel langzaam dan.
zo, 03/30/2003 - 20:42 Permalink
Maurice

Gefeliteerd Ank, ik ben blij dat het je mee gevallen is. Van die kies hadden ze ook niet verwacht. Maar dat kan altijd gebeuren, dat het langer duurd dan gepland. Is je vriendin erbij geblijven, bij de behandeling.. Zoja, kan ze dan vertellen wat je eerst heb gekregen, etc...

Groetjes Maurice.
zo, 03/30/2003 - 21:11 Permalink
Ank

totdat de narose werkte is mijn vriendin erbij gebleven. daarna is ze naar de wachtkamer gegaan. maar ze heeft me wel verteld dat ik nog vanalles heb gebrabbeld. en ik kan me daar helemaal niks van herineren. gelukkig.
ma, 03/31/2003 - 08:45 Permalink