Help

Author:
onzeker
Posted:
do, 08/30/2012 - 11:36
hallo,

Ik ben een vrouw van 18 jaar en heb nogal angst voor de tandarts. Dit forum helpt mij daar enorm bij omdat ik nu weet dat ik echt niet de enige ben. Mijn slechte ervaring komt eigenlijk niet van de tandarts zelf, maar van de orthodontist. Op het moment dat ik moest happen voor een duidelijk beeld van mijn gebit kreeg ik echt het gevoel dat ik stikte. En de vrouw die dit bij mij deed zei na afloop tegen mijn zus: Doet ze altijd zo raar? Daar was ik nogal verontwaardigd over. Aan die reactie kon ik zelf natuurlijk niks doen.
Nu heb ik meerdere gaatjes en zelfs gaten aan de onderkant van mijn kiezen aan het tandvlees. Weet iemand wat een tandarts hiermee doet?
Wordt dit gewoon gevuld of zou de kies eruit moeten? Ik schaam me diep omdat ik nog zo jong ben en al m'n vrienden rechte witte tanden hebben. Zo word ik er elke keer weer mee geconfronteerd dat mijn gebit echt in slechte staat is. Ik heb 5 minuten geleden mijn tandarts gemaild of hij ook met angstige patiënten om kan gaan en of ik eerst een afspraak kan krijgen om te kijken wat er moet gebeuren. Nu denk ik steeds dat het echt nodig is, maar op zo'n moment dat ik er dan heen moet krabbel ik waarschijnlijk weer terug...
Ik hoop dat er iemand reageert!
Romy32

Rare reactie, van die assistente (na het happen).
Zegt meer over haar dan over jou.

Ik heb 5 minuten geleden mijn tandarts gemaild of hij ook met angstige patiënten om kan gaan en of ik eerst een afspraak kan krijgen om te kijken wat er moet gebeuren.

Goed zo!!
Dat is een hele verstandige eerste stap.
Ik hoop dat je snel antwoord krijgt.

En kiezen worden er niet zomaar uitgehaald hoor.
Gaatjes, ook aan de onderkant bij het tandvlees, kunnen meestal gewoon gevuld worden.

Gaan hè!
do, 08/30/2012 - 12:06 Permalink
Martijnnn

Hallo!

Ik ben zelf 17 jaar en ik moest laatst ook naar de tandarts... Ik had 2 wat ik zelf dacht zeer ernstige gaatjes! En allemaal witte vlekjes/streepjes op mijn bovenste voortanden! Ik was doodsbang en in de wachtkamer zat ik helemaal te trillen.. Maar toen ik op de stoel kwam viel het reuze mee.. het bleken niet echt gaatjes te zijn maar reliëf en de tandarts ging het zeg maar een soort van veilen en toen zoon soort vulling verf ding erop.. het was een beetje gevoelig maar het resultaat is zo mooi! En ik ben gelijk niet meer bang van de tandarts en ik schaam me diep als ik een dag tanden poetsen over sla!

Om een lang verhaal kort te maken... Maak eens een afspraak om te kijken wat er aan de hand is met je gebit en wat er moet gebeuren om je probleem te verhelpen! Het gaat misschien wel pijn doen maar je moet maar gewoon denken dat je daarna klaar bent en je gebit daarna goed onderhoud zodat je niet meer bang hoeft te zijn.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn verhaal..
di, 09/04/2012 - 21:18 Permalink