Angst voor tandarts

Author:
MarkOss
Posted:
ma, 01/08/2007 - 15:29
Hallo,

Ik zit al een tijdje in een grote dubio..
Ik ben 2 jaar geleden voor het laatst naar de tandarts geweest. Kort na deze laatste behandeling ben ik geopereerd aan een tumor in mijn neus.

Na-behandelingen na het verwijderen van deze tumor waren pijnlijk, doordat ze in mijn neus aan het wroeten waren en dit doortrok naar mijn tanden.

Ook in de ziekenhuisperiode tijdens het weghalen van mijn tumor heb ik veschillende pijnen meegemaakt, die ik nog nooit eerder heb gevoelt. Sindsdien ben ik bang dit nog eens te moeten voelen.

Omdat tijdens deze nabehandelingen alles naar mijn tanden trok, ben ik dus heel bang deze pijnen nog eens te moeten voelen. Ik durf dus gewoon niet meer naar de tandarts. Ik stel afspraken uit, zeg ze af.

Kan iemand mij tips geven wat hieraan te doen. En welke mogelijkheden er zijn mbt narcose? Ben geen mietje qua pijn, maar die periode heeft me echt een traumatische ervaring meegegeven. :"(

Alvast bedankt
Mark, 23 jaar
saskia27

hallo mark.

wat een vervelend verhaal zeg, hopenlijk gaat het nu verder goed met je gezondheid?
ik kan de angst wel begrijpen, vaak dat is dat een reactie op iets vervelends dat je hebt meegemaakt.
maar er zijn genoeg manieren om om te laten helpen je over dit probleem heen te laten komen. ik neem aan dat je uit oss komt uit je naam op te maken.
ik kom zelf uit ravenstein en ik zit bij het radboudziekenhuis in nijmegen bij het cbt. dat is op zich wel te doen voor jou qua afstand toch?
daar komt je terecht dmv een verwijsbrief die je bij je huisarts kunt krijgen.
daar helpen ze je over je angst heen te komen door middel van een rustige manier van aanpak. dus of je laat je op de gewonen manier behandelen maar wel met een plan speciaal op jou aangepast. ik moet zeggen ik ben 13 jaar niet meer naar de tandarts geweest en was extreem bang maar nu na een half jaar daar onder behandeling te zijn lukt t me tegewoordig aardig om er op een normale manier naartoe te gaan en me te laten behandelen. ik had me dat niet voor kunnen stellen maar goed t lukt. en als dat niet zou lukken maar dat merken ze al in een intake gesprek wat je eerst krijgt dan kan je er voor kiezen om je onder narcose te laten behandelen. dat doen ze niet in het radboud maar dan ga je vanuit hun naar den bosch of veghel geloof ik.
ik hoop dat je hier wat mee kunt, en als je vragen hebt mag je me gerust een berichtje sturen.
laat je me nog eens weten hoe het je vergaat?

groetjes saskia
ma, 01/08/2007 - 18:48 Permalink
bange_mus

Hoi Mark,

Dat is een heftig verhaal. Ik kan me voorstellen datje opziet tegen ene bezoek aan de tandarts. Ik neme aan dat je nog op contorle moet bij de arts die de tumor heeft verwijderd een keer in de zoveel tijd. Wellicht kan hij je meer vertellen over de pijn die je hebt gehad en die naar je tanden is doorgetrokken. Hij kan je vast ook vertellen wat de gevolgen van een tandarts bezoek zullen zijn. Ik denk ook dat je als je bij je tandarts aangeeft waar je bang voor bent ten gevolge van het verwijderen van de tumor en de pijn die je toen ervaren hebt, hij daar best rekening mee houdt en je kunt dan met hem van tevoren afspreken wat hij van jou wel en niet mag doen en bijvoorbeeld een seintje afspreken waarop hij direct moet stoppen.

SUcces!

Groetjes bange mus :smt006
wo, 01/10/2007 - 19:41 Permalink