Angst voor de verdoving

Author:
Jordy
Posted:
vr, 07/11/2003 - 01:43
Hoi ik ben Jordy 19 jaar uit Amsterdam..
Ik heb een heel raar verhaal..
2 jaar geleden ging ik nog zonder slag of stoot naar de tandarts, soms mochten ze zelfs boren zonder verdoving van me..
Op een geven moment kreeg ik last van paniek aanvallen, dit kwam niet door de tandarts (koud zweet, hele hevige en snelle hartkloppingen, duizelig)
Alles was nog steeds goed bij de tandarts, todat ik wat op tv zag een keer over een jongetje die bij de tandarts was, kreeg een narcose en nog ns een verdoving waarop dit jongentje overleed..
sindsdien ben ik bang voor de verdoving geworden niet voor de tandarts zelf, maar voor de verdoving (bang dat ik eraan doodga)
Alles mag de tandarts doen bij me todat die verdoving eraankomt zelfs een keer er al in zat, dan krijg ik dus weer zo'n paniekaanval en loop ik gewoon weg..

Vinden jullie dat ik me aanstel?
Ik wil nu eigenlijk wel iets aan me gebit laten doen omdat er toch grote gaten in beginnen te komen, en ik straks geen kunstgebit wil, alleen de verdoving :sad:

Wie ken me hierin helpen, laat je reacties achter

M.v.g
Jordy
terry

HoHOI,Ik denk dat je te veel kijkt na de slechte dingen van tandheelkunde.
Die zijn er eigelijk niet eens,over dat overleden jongentje heb ik ook gezien een keer.maar had niks totaal te maken met tandarts verdoving.Narcose heeft niks met tandarts te doen.dat doet de specalist die geleerd heeft voor narcose middelen.En narcose heeft dus inderdaad tussen haakjes een risico.Van een verdoving van tandarts heeft nog niemand tot de dood geleid.
ik denk dat je niet te druk er over moet maken.
ik denk dat je wel een antwoord krijgt van een tandarts die je er meer er over zal vertellen.die zal namelijk meer weten over verdoving in kaakgebied enzzzz.
suc6 verder.
vr, 07/11/2003 - 02:01 Permalink
samanthaxxx

Hoihoi,

Ik kan je verzekeren dat je niet de enigste bent met angst voor verdoving(kunnen als je er allergisch voor bent ook nare dingen gebeuren), mijn neef kan er ook niet tegen en laat alles bij de tandarts doen zonder verdoving ja zelf zenuwbehandelingen en het trekken van een element, hij heeft liever 1 minuut pijn dan weken ziek te zijn.

Groetjes Sammy
vr, 07/11/2003 - 10:24 Permalink
Angsthaasje

Hoi Jordy,

Ik snap dat je geschrokken bent van dat jongetje op tv maar dat komt 1 op de vele gevallen voor dus dat hoeft niet te gebeuren.
Ik snap dat je bang bent geworden. Die paniekaanvallen komen me bekend voor. Ik ben ook meerdere malen weggelopen bij de tandarts als deze de verdoving toe wilde dienen maar bij mij is het de angst voor de naald.
Een tip: Voordat je naar de tandarts gaat, probeer dan een ontspanningsoefening te doen. Het klinkt misschien raar maar mij helpt het wel. Probeer aan iets heel leuks te denken. (makkelijk gezegd maar ik weet hoe moeilijk het is!)
Volgende week vrijdag moet er bij mij een verstandskies uit en 2 loze wortels die geen functie meer hebben. Dat doet de kaakchirurg onder narcose (omdat ik ook paniekaanvallen krijg bij verdoving). Ik heb nu al zin om af te bellen. Ik zie er enorm tegenop.
zo, 07/20/2003 - 19:04 Permalink