Angst voor de tandarts.

Author:
charmayne
Posted:
do, 08/25/2022 - 18:49
charmayne

Goedemiddag. Ik kijk hier al weken rond maar heb eindelijk de moed gevonden om mijn vraag te stellen.

Als kind kwam ik altijd bij de tandarts, zoals ik mij kan herinneren altijd gewoon normale tanden gehad.
Echter ben ik vanaf mijn 16e nooit meer naar de tandarts geweest. 3 jaar terug wel nog ivm ik echt tegen de muur wou rennen van de pijn. Ben toen naar de kaakchirurg gestuurd voor het trekken van kiezen en verstandskiezen.erna zouden bij de tandarts zelf nog veel dingen moeten gebeuren.
Ik ben zo bang geworden na dat ik bij de kaakchirurg ben geweest, en heb me zelf daar dus nooit meer laten zien.
Nu kwam ik er achter dat me tanden heel erg achteruit zijn gegaan. Gaatjes en verkleuring. Wat bruinere plekjes. Het geeft me echt een naar gevoel en heb meteen huilend de tandarts gebeld me verhaal uitgelegd dat ik niet meer geweest ben door angst. Nu heb ik donderdag een afspraak. En ik loop elke dag met zenuwen en angst bang voor pijn en voor wat de tandarts gaat zeggen.
Kan iemand mij helpen gerust stellen of is er een tandarts die me gerust kan stellen?

Super bedankt voor de moeite van het lezen van mijn verhaal
do, 08/25/2022 - 18:50 Permalink
Tandarts_Richa…

Het is zoals het is. Laat ons inventariseren wat er mis is en zoek samen daar een oplossing voor. Zet nu door de eerste stap terug is het moeilijkst maar dat heeft u al gezet, de afspraak.. Het ergste wat de meeste mensen die na jaren komen tegen mij zeggen is de angst voor pijn in de mond ., niet eens in de portemonnee, dat kan ook geleidelijk belast worden zodat niet alles in een keer komt. Langzaam opbouwen. Maar voor de pijn in de mond heb ik een verdoving. Zelfs kinderen reageren verbaasd als ik zeg dat de verdoving al geplaatst is. Voelen niets van..En als de verdoving werkt dat merkt u wel dat wij bezig zijn maar voelt u geen pijn.De meesten zeggen achteraf tegen mij dat zij niet snappen dat zij daar bang voor zijn geweest. Geef ons het vertrouwen, wij doen ons best dat niet te beschamen. En als u geen "klick"met mij heeft, geen vertrouwen er ziojn meerr tandartsen waar u dast misschien wel kunt hebben.
vr, 08/26/2022 - 09:58 Permalink
charmayne

Hallo, ik ben opzoek naar de beheerder van dit forum.
Ik had een account aangemaakt waarbij stond dat mijn email adres niet openbaar gemaakt zou worden. Maar nu is dit opeens me gebruikersnaam??? Kan iemand me helpen. Ik krijg hele vervelende E-mails toegestuurd!
Zou mijn profiel en of berichten verwijders kunnen worden asjeblieft?
wo, 08/31/2022 - 17:02 Permalink
charmayne

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Super bedankt! Ik zal erna een nieuw account aanmaken met een nickname en er op terug komen.
Maar de vreemde e-mails zijn erg vervelend.
Ik hoop dat het zo snel mogelijk verwijderd word.
Hartelijk dank voor uw moeite.
wo, 08/31/2022 - 19:01 Permalink