Angst is erg groot

Author:
DK-Fit
Posted:
do, 09/16/2021 - 09:49
Nou daar zit ik dan...na veel berichten gelezen te hebben op dit forum heb ik een maand geleden de stap gezet om mezelf na 6 jaar bij een nieuwe tandarts in te schrijven.

Nu is de dag daar. Vanmiddag om 14.00 uur moet ik eraan geloven. Het is weliswaar nog maar een intake & controle maar ik bibber en zweet nu al van angst en kan totaal geen rust vinden.

Waar komt die angst vandaan?
6 jaar geleden voor het laatst een behandeling bij de tandarts gehad. Hij ging een gaatje vullen. Ik was totaal niet angstig maar na deze behandeling wilde ik nooit meer terug. De tandarts van toen ging mijn gaatje vullen, dat verliep goed, hij wilde het plaatje tussen mijn tanden uithalen, die zat veel te vast. Trekken en trekken ik kwam los van de stoel, het gevoel dat hij mij tand eruit trok. Dit heeft 15 minuten geduurd, de assistent heeft daarna rustig het plaatje eruit kunnen halen.

Dus....sindsdien erg bang en niet meer geweest.

Ik weet bijna zeker:
- ik heb veel gaatjes
- er is een stukje van verstandskies afgebroken
- ik heb tandsteen

Maar de angst die je jezelf aanpraat dat er wellicht meer dingen spelen pfoe! Ik heb ook hele gevoelige tanden, dus dat haakje & lucht tijdens een controle is een no-go.

Het enige waar ik een beetje rust bij vind is dat dit pas een intake is vanmiddag en de tandarts op voorhand al van mijn angst afweet en ik me daarover zal uiten vanmiddag.

Ik moest het toch even van mij afschrijven. Omdat ik nu met mezelf thuis zit en in de knoop zit.