als de dooood !!!

Author:
thelastv8
Posted:
wo, 02/04/2004 - 08:20
ik ben chantie en ben 30 jaar..

zoals de titel al aan geeft ben ik dus zolang ik me kan herinneren als de dood voor de tandarts,
vraga me niet waarom..ik weet namelijk dat de meeste behandlingen geen pijn doen.dus waar de angst vandaan komt mag jkoost weten..

nu is het zover gekomen dat bijna al mijn boven tanden afgebroken zijn...en ik dus een prothese moet/wil..of brug of iets...

sinds gisteren ontzettende bonkende pijn in een ondertand !! uit het niets..want aan de onderaktn heb ik alleen een klein gaatje in een kies!! nu MOET ik zometeen de tandarts gaan belen want deze pijn hou ik niet zo lang uit...pffff heb het ontetend warm en ben misselijk haha...

ik vraag mij af :
hoe kan je nou zoooooo bang zijn voor de tandarts (zonder enige reden) dat je gewoon bijna noooit gaat ?????
thelastv8

pfff nou net gebelt,kan pas vrijdag om 4 uur terecht b!!!! boehoe...en ook wel blij..erg he..zo bang dat ik liever niet ga.

maar weet niet of ik het tot vrijdag uit hou !!!
wo, 02/04/2004 - 08:31 Permalink
minique

Hoi Chantie,

Allereerst: sterkte!!!

Op je vraag hoe je zo bang kan zijn voor een tandarts (zonder enige reden) zal toch een deel (denk ik althans) zitten in het moeilijk kunnen overgeven aan... Ook vertrouwen hebben in je t.a. scheelt en dat is een kwestie van opbouwen.

Ik ben zelf ook heel bang geweest voor een tandarts, wat in mijn geval dan wel uit jeugdervaringen voortkwam (schooltandarts en daarna een bullebak), maar een deel was ook het geen macht meer hebben over wat er gebeurd. Tegen een dokter kan je nog altijd zeggen dat het zeer doet en dat hij even moet stoppen, bij een tandarts gaat dat niet en moet je je hand opsteken (en maar afwachten of hij dan meteen reageert). Nu ik vertrouwen in mijn huidige t.a. heb en weet dat hij ook direct stopt als ik mijn hand opsteek, lig ik steeds ontspannener in de stoel.

Er zijn misschien nog wel meer antwoorden te bedenken. Ben benieuwd hoe anderen erover denken.

Wat jammer dat je pas vrijdagmiddag terecht kan. Heel veel sterkte dus en laat je t.z.t. weten hoe het is gegaan?

Groetjes,
Minique


[ Dit Bericht is bewerkt door: minique op 2004-02-04 08:33 ]
wo, 02/04/2004 - 08:32 Permalink
thelastv8

hoi monique..ja inderdaad ik heb bij de schooltandarts nook wel wat nare ervaringen gehad..

mar hoe kan je het toch zover laten komen ? vraag ik mezelf af..mijn boven gebit(of wat er nog van over is) ziet er echt niet uit...

tis gewoon geen gezicht...en ik wil zo graag ervan..maar durf gewoon niet...erg he..

ja ik hoop dat ik de pijn kan verdragen tot vrijdag en desnodds zoek ik in de tussen tijd wel een andere tandars..

de eerste en lkaatste keer dat ik bij mijn huidige tandarts kwam was het eerst wat hij zei : nou jij kan beter een prothese nemen....pfff nou daar schrok ik erg van want TOEN had ik nog wel redelijke boventanden !!!

maarja tis allemaal k***.... ik hoop dat ik maar heel lsnel moed kan verzamelen om alles te laten maken/trekken :eek:( bedankt voor je berichtje !! ik laat zeker weten hoe het verder gaat !

groetjes Chantie
wo, 02/04/2004 - 08:39 Permalink