+/- 8 jaar niet geweest

Author:
bcpnierop
Posted:
di, 07/20/2010 - 17:43
Hallo,

Ik ben een jongen van 22 jaar en ben sinds rond mijn 13 / 14e niet meer naar de tandarts geweest. Op dat moment raadde de tandarts mij een beugel aan i.v.m. het scheefstaan van mijn boventanden. Ik keek toen niet op tegen de behandelingen maar de tandarts was nou niet bepaald vriendelijk en ook keek ik op tegen die beugel. Daarna ben ik daarna niet meer gegaan en mijn ouders stimuleerden mij ook niet om te gaan.

Inmiddels heb ik er 2 verstandskiezen bij waarvan ik af en toe een beetje last heb, en is mijn gebit vergeeld (ik heb nog wel gewoon alle tanden) en staan vooral mijn boventanden scheef. Ik twijfel al een tijdje om een afspraak te maken maar ik schaam mij ervoor om mij weer te vertonen bij een tandarts i.v.m. de toestand van mijn gebit.

Dus mijn vragen zijn:
1) Sta ik uberhaupt nog wel ingeschreven bij die tandarts na meer dan 8 jaar?
2) Hoe controleer ik dat. Bellen?
3) Is een andere tandarts ook mogelijk? Omgeving Arnhem?

Voor alle duidelijkheid het zijn niet de behandelingen waarvoor ik bang ben, meer de schaamte die ik heb voor mijn gebit.

Groeten, Bart
Spiegeltje

1) Sta ik uberhaupt nog wel ingeschreven bij die tandarts na meer dan 8 jaar?
2) Hoe controleer ik dat. Bellen?
3) Is een andere tandarts ook mogelijk? Omgeving Arnhem?


ad 1 en ad 2. Daar kom je inderdaad achter door te bellen. Als je nooit iets hebt gehoord sta je in principe nog wel ingeschreven maar ik zou daar niet automatisch van uit gaan.
ad 3. Uiteraard. Je bepaalt zelf wie je tandarts is, zolang de praktijk nog niet vol is.
di, 07/20/2010 - 17:54 Permalink
bcpnierop

Vorige week een afspraak gemaakt en vanochtend geweest! Het viel allemaal reuze mee, ik had welgeteld 0 gaatjes en de tandarts die gunde me er wel meer :lol:. Ik was al 9 jaar niet geweest.
Wel had ik ontzettend veel tandplak en tandsteen en er moet een verstandskies worden getrokken.
ma, 07/26/2010 - 12:08 Permalink