1e stap is gezet

Author:
wbs
Posted:
ma, 01/19/2004 - 23:49
Hoi,

Ook ik heb een enorme angst voor de tandarts. Ondertussen ben ik al zo'n 5 jaar niet meer geweest. Dit alles na een nare ervaring bij de vervanger van mijn oude tandarts. In de tussentijd heb ik nog wel een keer 2 verstandskiezen laten trekken bij een reguliere tandarts. Ondanks dat dat niet eens zoveel pijn deed heeft niet positief bijgedragen aan mijn tandarts fobie.

Ik had bij mijn oude tandarts nooit zo veel problemen om te gaan. Niet dat ik 't heel leuk vond natuurlijk.

Een tijdje terug zag ik een of ander makeover programma op tv waar mensen onder narcose plastiche chirugie kregen, maar ook een tand behandelling. Nu dacht ik altijd dat dat in nederland niet kon, maar sinds ik dit forum heb ontdekt weet ik gelukkig beter.

Afgelopen zaterdagavond is er een stukje van m'n kies afgebroken en dat was voor mij echt de druppel die de emmer deed overlopen. Vanochtend heb ik gebeld met Kerkrade voor een 1e afspraak.

Het vooruitzich dat ze de 1e keer niets doen, en alleen maar kijken vind ik wel prettig. Ik hoop alleen dat die afgebroken kies niet pijn gaat doen totaan de behandelling.

Dat wou ik even delen met de bezoekers van dit forum.

Groeten,
WBS
wbs

Morgen heb ik de 1e afspraak. Hoewel ze niets gaan doen behalve kijken ben ik toch best zenuwachtig. Met name voor de uitkomst denk ik...
ma, 02/02/2004 - 18:18 Permalink
GONNY 40

Hoi WBS heel veel suc6 vandaag het zal je alles meevallen ik ben 14 nov geholpen in Kerkrade en ik zal als het moet zo weer gaan maar dan wel zonder zenuwen en angst prima team daar laat even wat weten als je terug bent groetjes Gonny
di, 02/03/2004 - 07:21 Permalink
wbs

Hoi,

Vanmiddag ben ik voor de intake geweest. De wetenschap dat er niet met haakjes wordt gerommeld zorgde er voor dat ik best relaxed was.

Bij binnenkomst stond de radio aan, maar ik hoorde wel wat van die typische tandarts geluiden op de achtergrond waar ik me toch wel een beetje ongemakkelijk bij voelde. Maargoed, daar moest ik me maar overheen zetten.

Niet veel later was ik aan de beurt. Ik moest foto's maken van m'n gebit. Dat ging lekker snel. Ondanks dat de assistente aangaf dat ik na het maken van de foto op moest passen voor de deur liep ik er natuurlijk toch tegenaan (beetje zenuwachtig misschien?).

Aangekomen bij tandarts zelf had 'ie mijn foto's al op z'n computer staan. Hij vroeg me waarom ik specefiek naar Kerkrade ben gekomen en ik heb hem verteld over m'n angst en nare ervaring bij een vorige tandarts. Ook dat ik al zo'n 5 a 6 jaar niet meer ben geweest. Met uitzondering van 1 maal tussendoor m'n bovenste verstandskiezen laten trekken, maar dat was niet in Kerkrade.

Ik had dus sowieso 1 kies die afgebroken was voor een deel. Ik dacht zelf dat er wel een kroon in zou moeten maar hij gaf aan dat 'ie de 2 gaatjes die er in zitten wel kon repareren. Voor de rest waren er nog 3 andere gaatjes gevonden.

Al met al viel het eigenlijk nog wel mee dus. Wel heeft 'ie me geadvisseerd dat wanneer ik toch onder narcose behandeld wilde worden ook de onderste 2 verstandskiezen te laten trekken. Ik denk dat ik dat ook ga laten doen, ze moeten er toch een keer uit en als het teglijkertijd kan dan is dat alleen maar mooi.

Voor nu is het wachten dus op een telefoontje van de assisitente (die ik per ongeluk voor man aanzag aangezien hij het over 'Chris' had en ik pas later zag dat het een dame met rood haar was, excuus daarvoor nog) wanneer de anesthesist beschikbaar is. De verwachting is dat het in Maart zou kunnen of net erna (eind Maart ben ik op vakantie, vandaar).

Ik heb een goede vriend bereid gevonden met me mee te gaan zodat ik niet net als Jos Verstappen in de grindbak van de A2 kom te staan op de terugweg.

Zodra ik behandeld ben laat ik hier weten hoe het was.

Groeten,
WBS.
di, 02/03/2004 - 22:59 Permalink
wbs

Het is zover, aankomende donderdag ben ik aan de beurt. Ze hadden me eerder al gebeld of ik niet even tussendoor kon (er was namelijk nog een 'gaatje', tandarts humor zeker?) maar dat ging niet.

Een goede vriend van me gaat mee zodat ik niet terug hoef te rijden.

Opzich ben ik vrij relaxed nog. De grootste angst die ik heb is dat ik ondanks de narcose toch wat zal voelen, maar dat ik juist door die narcose dat niet kenbaar kan maken.

Als het achter de rug is laat ik weten hoe 't gegaan is.
ma, 03/01/2004 - 23:01 Permalink
dj

Hoi,

Is het nu heeel erg spannend of heb je er wel wat vertrouwen in?

Kon tandartshumor wezen, maar het hoeft niet want het inplannen zal vaak niet meevallen. Kan me ook niet voorstellen dat ze in Kerkrade al te lolbroekerig zijn want dat zou al snel verkeerd vallen denk ik.

Meer tandartshumor hier:
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=2180&forum=9

Doeg,

[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2004-03-01 23:29 ]
ma, 03/01/2004 - 23:29 Permalink