Zoek een begripvolle en angst tandarts in Dordrecht

Author:
Sigrid
Posted:
vr, 03/10/2006 - 22:03
Lieve mensen,

Ik ben super bang voor de tandarts, komt ook denk ik doordat ik vroeger sexsueel misbruikt bent.
Ben nu op zoek naar een goede tandarts die weet om te gaan met angstige patieten, zoek veel maar is zo moeilijk te vinden en ook of het een man of vrouw is. heb liever een vrouw.
Wie kan me helpen.

O oeps even voorstellen ben Sigrid en een jonge meid van 24 jaar.
En net nieuw hier op dit forum
Alvast bedankt

Lieve groeten Sigrid
Sigrid

Pffffffffff heb er een gevonden en net gebeld en ben zo bang nu heb voor woensdag een afspraak maar heb nog niets aan de telefoon durven zeggen laat staan als ik daar ben!
Praten is niet mijn sterkste kant.........hebben jullie tips???
Wat te zeggen te doen, het is jammer genoeg een man pfff.
Sigrid
ma, 03/13/2006 - 09:05 Permalink
poppeke

beste sigrid,

Misschien is het een idee om je vragen en gedachten op papier te zetten en dat eerst aan de tandarts te laten lezen. Of misschien dat er iemand met je mee kan die het verhaal weet en dat die het dan aan de tandarts kan vertellen.
Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Groetjes!
ma, 03/13/2006 - 09:32 Permalink
dj

Dat is inderdaad een heel goed idee alleen is het kort dag. Een paar dagen uitstel is misschien een goed idee! Wacht dan niet te lang met daarom vragen, dat moet dan eigenlijk vandaag normaal gesproken!

Een alternatief is vragen of ze email hebben en dan even een mailtje sturen. Alleen, echt veilig ivm de privacy is email nooit... Je zou hem nog als gezipte bijlage met wachtwoord kunnen doorsturen..

Doeg,
ma, 03/13/2006 - 09:48 Permalink
scaredycat

Je zou hem nog als gezipte bijlage met wachtwoord kunnen doorsturen...

Alleen hoe krijg je dat wachtwoord dan veilig daar???

Ook al is het kort dag, ik denk dta gewoon op papier zetten het handigst is.
Als je nu weet wat je zou willen zeggen kun je dat redelijk snel uittikken...

iig top van Sigrid dat ze een afspraak heeft, wel gaan he!?
ma, 03/13/2006 - 10:36 Permalink
SingleGirl82

Hoi allemaal,

Ik begrijp niet helemaal waarom jullie het kort dag vinden. Als je het op dat moment laat lezen als je aan de beurt bent (nog voordat je in de stoel gaat zitten!!!) dan is dat toch tijd genoeg. Dan heeft ze nu nog 2 dagen op haar gevoelens op papier te zetten. Als het een goede tandarts is maakt hij/zij daar wel tijd voor. Mocht hij/zij er geen tijd voor willen maken dan zou ik weer weg gaan. Je moet voor jezelf opkomen en het heeft te maken met grenzen, jouw grenzen.

En mijn idee is: Van uitstel komt afstel.. echt deze woensdag gaan en niet uitstellen hoor! Je bent een vechter dus dit gaat je ook lukken Sigrid!

Liefs SingleGirl82
ma, 03/13/2006 - 11:04 Permalink
dj

Das helemaal waar dat van uitstel wel eens afstel wil komen singlegirl..

Hm .. ik heb behandelaars gehad die tijdens het inwerken van de verdoving een brief die ik in het dossier wilde hebben doornamen (5 pagina's!), maar ik heb er ook gehad die een half jaar verder nog geen letter van zo'n brief gelezen had. Als je het opschrijft heb je het in ieder geval heb je het voor jezelf op papier, en dat nuttig zat.

Een goede TA zal hier natuurlijk tijd voor maken, maar op het laatste moment is toch wel moeilijk hoor, het is wel beter als ze van tevoren extra tijd voor inruimen. Nou ja de volgende keer dan maar misschien..
ma, 03/13/2006 - 11:15 Permalink
Sigrid

Pffff hmmm ga twijfelen, morgen die afspraak en wil nu al helemaal niet meer gaan en zit met heel veel zenuwen, als ik het uitstel dan ga ik helemaal niet meer maar het is echt erg.
Heb wat op papier gezet, ga twijfelen of de tijd dat ik die afspraak hebt wel klopt en ik het niet verkeerd verstaan hebt en daar dan te vroeg komt en dan zal het supper erg zijn.
Onzin natuurlijk maar ja kan het echt niet loslaten en vind het zo eng.
Het is ook een man.........brrrrrrr
Maar ja pfffff ik ga heel veel moed verzamelen om te gaan en hoop dat ik niet op het laaste moment toch afbelt :cry:
Zo in ieder geval bedankt voor jullie reactie........
Groetjes bange en zenuwachtige Sigrid
di, 03/14/2006 - 08:59 Permalink
SingleGirl82

Hoi Sigrid..

Het is helemaal geen onzin!! Het is heel goed dat je je twijfels verteld en laat zien dat je angst hebt. Stap 1 is het toegeven van je angst! Het zijn ook heel veel nieuwe en spannde dingen! Ten eerste ken je die man helemaal niet, dus je kan je nog geen beeld vormen. Je weet niet hoe de pratijk eruit ziet. Je hebt angst voor flashbacks, angst dat je je grenzen niet kan aangeven en dan misschien nog de angst dat hij je meteen gaat behandelen.

Als je denkt dat je de tijd verkeerd hebt verstaan dan kan je vandaag nog even bellen om je afspraak te controleren. Als je de assistente dan toch aan de lijn hebt kan je misschien meteen zeggen dat je wil dat ze alleen maar een controle doen (niet vragen maar meedelen, ze mogen niets doen waar jij niet mee akkoord gaat) Dan heb je voor jezelf meer rust en weet je zeker dat er verder niets gaat gebeuren. Na die eerste afspraak weet je beter waar je aan toe bent en dan kan je je daarna voorbereiden op eventuele nieuwe afspraak. Ga niet over je grenzen heen en probeer ze aan te geven!!

Heeel veel succes! Maar ik weet echt zeker dat het je gaat lukken hoor!

Veel liefs SingleGirl82
di, 03/14/2006 - 10:44 Permalink
Sigrid

Hoi SingleGirl,

Heb gebeld en gevraagd hoe laat ik ook al weer de afspraak had en gezegdt dat ik alleen controle wil of zo iets dat was goed en het zou alleen voor controle zijn............
Ben de hele dag in de zenuwen zeg, ik probeer me wel voor te houden dat ik dit keer sneller buiten zou zijn de me laatste keer bij me oude tandarts.
Maar zo eng, ik hoop ook dat de deur niet opslot gaat.
Net als mijn oude tandarts maar dat ik zelf de deur open kan doen erg he.
Ben benieuwd hoe het zal gaan ga nu maar even eten.
dank je voor je berichtje moet morgen om 11.30 zijn........
groetjes Sigrid
di, 03/14/2006 - 17:52 Permalink
Boscarelli

Hey Sigrid,
Ook ik wil je even een hart onder de riem steken en je heel veel sterkte wensen.
Ik vind je onwijs dapper !
Hopelijk durf ik het binnenkort ook aan om een afspraak te gaan maken.

Nogmaals sterkte !!

grt Boscarelli
di, 03/14/2006 - 18:13 Permalink
SingleGirl82

Hai Sigrid!

Ik wil je nog even heel veel succes wensen. Ze hebben een kaarsje voor je gebrand dus het komt vast goed!

Laat je weten hoe het geweest is?

Liefs SingleGirl82

PS: Niet afbellen hoor.. dan wordt de stap alleen maar groter en lastiger.
wo, 03/15/2006 - 07:40 Permalink
Sigrid

Hey Boscarelli en SingleGirl,

Dank jullie wel ik heb nog niet afgebeld, dus denk wel dat ik ga maar zo eng, maar wel bedankt dat jullie aan me denken laat het wel weten hoe het is verlopen.
En boscarelli ik hoop ook echt dat je een keer de moed kan hebben om naar een goede en aardige tandarts te kunnen gaan. Sterkte daarmee ook bij het vinden daarvan.
Groetjes Sigrid
wo, 03/15/2006 - 09:17 Permalink
Sigrid

Hey ben er net geweest en ben net terug in huisje, brrr ben zo opgelucht dat het achter de rug is, maar het is wel een maffe tandarts zeg!!!!!!!
Begin die een heel verhaal te vertellen dat het bij de tandarts gezellig moet zijn enz enz, en of ik iets kwijt wilde hij de ruimte wilde geven dat ik ook mijn verhaal tegen hem kon vertellen daar wilde hij de tijd voor nemen.
Bla bla bla................zo ratelde hij aan een stuk door toen heeft die gevraagdt of die naar mijn tanden mocht kijken, dus nou ja vooruit dan maar, het zag er goed en verzorgdt uit aldus hem, terwijl de vorige tandarts zei dat er veel gatjes zatten en die echt gevuld moesten worden anders zoiu het straks noodzakelijk zijn om een zenuw nog wat behandeling te doen of zo.
Dus vreemd, en als ik van mijn vulling nog last zou blijven houden dan moest ik maar terug komen zal die het eruit halen en een nieuwe erin doen.
En ik mocht over een half jaar weer terug komen voor behandeling.
Pfffff.....................wat kan die man praten zeg!
maar gelukkig was er ook nog een vrouwelijke assitente bij.
Het viel eigenlijk mee want ik wilde toen ik er was keihard weglopen maar he me toch ingehouden. zo volgens mij is die toch een beetje goed, i hope zo en ik hoop dat die last van mijn kies over gaat en ik pas over half jaar weer moet.
Dit is even hoe het is gegaan
Groeten Sigrid
wo, 03/15/2006 - 12:55 Permalink
Moon

dus bij deze tandarts is het gewoon gezellig :D Je krijgt bijna een kopje koffie tijdens de behandeling :D
Fijn dat het goed is gegaan :D
wo, 03/15/2006 - 14:37 Permalink
Sigrid

hihihi ja zo zegt hij het tenminste, maar moet wel eerlijk zeggen dat ook de ruimte veel ruimer en gezelliger was stond ook zon bakstel voor als anderen met je mee kwamen of zo en fleurige posters,
En hij ratelde wel vrolijk verder.
Moest aan het einde toch nog wel een beetje lachen. hihihi.
Zon maffe tandarst heb ik nog nooit gehad.
Maar ga er niet graag weer naar toe hoor. Dus hopelijk gaat die last van die vulling over of zo en heeft die gelijk dat het ook door irritatie kan komen door de behandeling van vorige week of zo, want anders moet ik sneller terug. Maar vond wel fijn dat die zo maf deed want dat leid wel af.
Groeten Sigrid

o ja volgende keer vraag ik wel een bakkie koffie hahahaha
wo, 03/15/2006 - 15:50 Permalink
scaredycat

Hey Sigrid,

Gefeliciteerd! Dat heb je toch mooi maar even gedaan!
Fijn dat het een grapjas is, dan vergeet je misschien je
angst op dat moment ook een beetje???
do, 03/16/2006 - 00:04 Permalink
embee

Beste Sigrid,

Kan je mij vertellen wie die tandarts is in Dordrecht, ik kom namelijk uit regio drechtsteden en zou graag willen weten waar jij geweest ben.

Alvast bedankt.

Groetjes
vr, 04/07/2006 - 13:19 Permalink