zo ongelofelijk bang!!

Author:
matje27
Posted:
wo, 11/14/2007 - 10:28
al 2 weken loop ik nachten door de woonkamer te spoken met vreselijke kiespijn. ik doe 2 dagen met een doos ibobrufen en heb er inmiddels maagpijn van. vanmorgen toch maar een afspraak gemaakt en kan vandaan 11.10 komen.

heb al valium genomen maar het helpt niet echt. inmiddels is de pijn weg, maar ben bang dat dit puur door de angst komt. zit nu echt te twijfelen om niet te gaan, maar ben bang dat ik dan vannacht weer zit. mijn humeur word er ook niet beter op. is niet echt handig als je in de kinderopvang werkt :smt013

pffff weet het echt even niet meer....
hermina

He Matje,
Pijn is nog erger dan heel erg bang zijn. Tis wel heel kort dag dus heel kort berichtje, maar wel gaan!!!!! Als de pijn (met alle pijnstillers en stress) nu even weg is komt het later heel wrs wel weer terug.
Heel veel sterkte, groetjes Hermina.

P.S.laat je even weten hoe het gegaan is.
wo, 11/14/2007 - 10:45 Permalink
matje27

heb het gedaan! de kies is er op mijn verzoek uit gehaald. omdat het de allerachterste kies is heb ik moeite met poetsen daar. ik begin dan altijd meteen te kokhalzen. achteraf is het me natuurlijk 100% mee gevallen maar voor dat ik in die stoel lag pfff...
ik begon al spontaan te janken toen ik dat kamertje binnen kwam. heb me echt rot geschaamt.. de tandarts was erg aardig en begripvol en heeft me echt enorm gerust gesteld.
toen hij met die spuit kwam kreeg ik even te veel. vervolgens stelde hij me de vraag waarom ik dan wel een tattoo op mijn rug had.. tja en gelijk had ie, dus toen ging het wel weer.
heb alleen niet zo fijn nieuws gekregen. mijn bovengebit is zo aangetast dat er niet veel meer aan te doen is. alleen mijn tanden zien er nog redelijk uit, maar die zijn ook al zo vaak gevuld dat hij voorstelde die er ook maar uit te halen. 21-11 gaan nu dus de eerste kiezen er uit. ik hoor veel verhalen van mensen die niet aan hun gebit kunnen wennen. nu ben ik dus bang dat ik dat ook krijg en straks enorm voor gek loop.

en wat dan??
wo, 11/14/2007 - 12:44 Permalink
IkkeLinnie

Super van je dat je toch geweest bent! En dat het je toch meeviel! :D jammer dat er nix meer aan je gebit te doen is verder en het getrokken zal worden :( . Wat betreft dat kunstgebit, dat kan je denk ik alleen maar afwachten. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die er prima aan kunnen wennen, waarvan je dus niet eens weet dat het niet hun echte tanden zijn. En over die vergelijking met je tattoo, vind ik niet waar. Vind dat iets heel anders, zelf een grote op mn schouderbladen/rug. Daar was ik niet bang voor en voor de tandarts (+verdoving) wel!!
wo, 11/14/2007 - 20:17 Permalink
matje27

ja dat is ook iets heel anders. het is iets dat je heel graag wilt dus dat gaat stuk makkelijker. maar op dat moment sleepte dat me er even doorheen. maar dat kunstgebit lijkt me toch maar eng, en hij wil het in 3 keer doen, dat zou dus betekenen dat ik een tijdje zonder kiezen loop. ik heb wel vaker een kies laten trekken maar een tand lijkt me zo eng. weet iemand of dit heel veel anders voelt? ik zit er een beetje over te denken om een verwijsbrief te vragen voor de kaakchirurg en alles in 1 keer te laten doen onder narcose.

wat me ook nog bezig houd is dat ik nog geen verstandskiezen heb. kan dat geen problemen geven als ze straks als nog doorkomen en ik dat gebit al heb?

de tandarts heeft me dit pas verteld nadat hij de kies had getrokken en meteen een afspraak gemaakt. ik heb dus niet echt de kans gekregen vragen te stellen en hij had ook niet echt veel tijd omdat ik tussendoor kwam. eerst zei hij dat ik er over na moest denken, en vervolgens dat het beter was meteen een afspraak te maken omdat ik anders thuis zou bedenken niet meer terug te gaan..
do, 11/15/2007 - 08:10 Permalink
IkkeLinnie

ja dat is ook iets heel anders. het is iets dat je heel graag wilt dus dat gaat stuk makkelijker. maar op dat moment sleepte dat me er even doorheen.

Idd, maar wel fijn dat het je op dat moment geholpen heeft! Mensen zitten soms vreemd in elkaar. :smt003

ik heb wel vaker een kies laten trekken maar een tand lijkt me zo eng. weet iemand of dit heel veel anders voelt?
.
Ik denk dat het gewoon hetzelfde voelt, alleen is bij een tand waarschijnlijk het gat kleiner je snapt dat zelf denk ik ook wel. Maar denk wel dat je een tand meer zal voelen als een kies omdat je er steeds met je tong zit. Maar ik weet het niet, dat denk ik alleen.

implantaten is geen optie. ik kan ze niet betalen helaas...

Ja, dat is zeker helaas, zou anders wel een mooie oplossing zijn. heb alleen geen idee of er andere oplossingen zijn behalve een (klik)prothese/gebit.
ma, 11/19/2007 - 15:31 Permalink